Godset-spiller lover å aldri gå til Rosenborg

På grunn av Lerkendal-publikummet.

• Direkte klokka 19: Strømsgodset - Rosenborg

(Dagbladet.no) Det er søndag 13. mai. Det er tre minutter igjen av kampen mellom Rosenborg og Godset i Trondheim. Gjestene leder overraskende nok 2-1.

Så skjer det som er alle fotballspilleres mareritt. Mattias Andersson ryker korsbånet. Han ligger på Lerkendal-gresset med store smerter før han bæres av banen.

- Allerede før jeg kjente gresset mot kroppen visste jeg at sesongen var over. Da jeg ble båret ut langs banen, buet og skrek publikum stygge ting til meg. Akkurat da bestemte jeg meg for to ting:

- Jeg skal komme sterkere tilbake enn noen sinne. Og jeg skal aldri spille for Rosenborg.

Skrev åpent brev

Det er i et åpent brev på Strømsgodsets hjemmeside svensken går hardt ut mot trønderne. Han forteller om den tunge veien tilbake, og det er nå elleve uker siden han ble operert.

Nå har han så vidt begynt å løpe igjen, men dagene består stort sett av sykling, styrketrening og balanseøvelser.

BEST I 1. DIVISJON: Mattias Andersson ble kåret til 1. divisjons beste spiller i fjor. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
BEST I 1. DIVISJON: Mattias Andersson ble kåret til 1. divisjons beste spiller i fjor. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer

I tunge stunder har han tenkt på de fine minnene han allerede har hatt på Marienlyst Stadion.

- Jeg tenker tilbake på de gangene jeg har jublet sammen med mine beste venner og de tøffeste supporterne i Norden, nemlig Godsetunionen. De finner jeg tilbake motivasjonen og klarer å presse meg til å gjøre det jeg må for å oppleve det igjen, skriver Andersson.

- 50 spørsmål om dagen

Mattias Andersson var en kjempehit i Drammen i fjor, og bidro sterkt til opprykket til Tippeligaen. Angrepsspilleren ble også kåret til årets spiller i 1. divisjon.

Nå er han savnet i Drammen.

- Jeg får sikkert 50 spørsmål om dagen. «Kan du ikke spille igjen snart?». Men jeg sier til dem at «så lenge Dag-Eilev (Fagermo, trener) er raskere enn meg på 100 meter og Tom Berntzen (daglig leder) har bedre spenst enn meg, så vil verken du eller jeg se meg på banen», skriver Andersson.

I kveld skal Godset igjen spille mot Rosenborg. Det er kanskje ikke tilfeldig at svensken først nå uttaller seg om skaden.

- Jeg skriver dette brevet for at dere skal få lese mine ord. Dette er først gangen jeg uttaler meg etter operasjonen og den siste gangen før jeg skal spille igjen.

Godset-spiller lover å aldri gå til Rosenborg

• Her kan du lese hele brevet til Mattias Andersson

SCORET I SERIEÅPNINGEN: Mattias Andersson puttet i sesongpremieren, bare noen uker etter var sesongen over for ham.