STORSEIER: Peter Kovacs (t.v.) scoret det første av fem mål da Strømsgodset slo Daugava. Lars Sætra (t.h.) merket ingenting mistenkelig ved det latviske laget. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
STORSEIER: Peter Kovacs (t.v.) scoret det første av fem mål da Strømsgodset slo Daugava. Lars Sætra (t.h.) merket ingenting mistenkelig ved det latviske laget. Foto: Vegard Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Godset-spillerne: Vi ville score så mye som mulig

Seier påstås å ha vært fikset.

(Dagbladet:) Kampen Strømsgodset-Daugava var fikset, hevder den internasjonale spillmarkedsovervåkeren Federbet i en fersk rapport.

Lars Sætra var med da Strømsgodset slo det latviske laget, som i dag er nummer fire i hjemlig liga, 5-1 i treningsoppgjøret på La Manga.

- Jeg husker ikke all verden, annet enn at vi møtte et lag som ikke var særlig bra, sier Sætra til Dagbladet.

- Men det var ikke sånn at vi opplevde det som noe mistenkelig. Vår jobb var å spille mest mulig som vanlig, og score så mye som mulig.

Mye bakrom Tim Nilsen, som nå tilhører Sogndal, scoret to mål da han prøvespilte for Strømsgodset mot Daugava.

- Jeg fikk ikke med meg noe som tilsa at det var kampfiksing med i bildet. Måten både vi og de spilte på, gjorde at jeg følte det var en normal fotballkamp. Vi måtte vinne med flere mål for å øke sjansene til å gå til finalen av Copa del Sol, så det var ikke unaturlig at det ble 5-1, slik jeg husker det, sier Nilsen.

- De etterlot seg mye bakrom?

- Ja, det husker jeg. Og det var perfekt for meg! Vi følte nok vi møtte et ganske dårlig lag, men det ble aldri snakket om kampfiksing eller noe sånt. Det slo oss aldri, sier Nilsen.

Ønsker bedre motstand Norsk Toppfotball sier til Dagbladet at de nå vil lære av feilene, og sørge for bedre motstand for norske lag neste år. Det synes Lars Sætra høres fornuftig ut.

- Det var ikke bra motstand. De vi møtte i finalen, Astra, var gode. Resten var ikke bra. Det handlet vel om at de måtte hente inn noen andre lag da de russiske og ukrainske gjengangerne ikke kunne stille, sier Sætra.