Godset-spillerne vurderer Usain Bolt

Godset-spillerne vurderer Usain Bolt: - Et beist

Dagbladet har bedt tre Strømsgodset-spillere om å vurdere fotballferdighetene til Usain Bolt (31).

IMPONERER: Usain Bolt blir bedre og bedre for hver trening, skal man tro Godset-spillerne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
IMPONERER: Usain Bolt blir bedre og bedre for hver trening, skal man tro Godset-spillerne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DRAMMEN (Dagbladet): I formiddag hadde Usain Bolt sin siste treningsøkt med Strømsgodset før morgendagens treningskamp mot Norges U19-landslag.

Det virker å være en enighet i Strømsgodset om at jamaicaneren har blitt bedre og bedre for hver trening, og nå loves han spilletid.

- Han skal få komme utpå med Strømsgodset-trøye og spille i morgen. Det er planen, sier Godset-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

Forrige uke vurderte Dagbladet fotballferdighetene til Bolt.

Nå er det Strømsgodset-spillernes tur.

Avslutninger:

- Den er litt vanskelig, faktisk. Det er ikke så gærent skjønner du, men det er fordi det er litt uforutsigbart hvor ballen kommer, sier Godset-keeper Espen Bugge Pettersen til Dagbladet, og fortsetter.

- Når du blir skutt på av vanlige fotballspillere, så føles det litt mer naturlig å stå i mål. Når Usain kommer, så er det litt mer unaturlig. Det blir litt sånn «Expect the unexpected». Han havner midt på treet, så da blir det en treer.

Saken fortsetter under bildet.

UFORUTSIGBAR: Espen Bugge Pettersen sier man må forvente det uventede med Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
UFORUTSIGBAR: Espen Bugge Pettersen sier man må forvente det uventede med Usain Bolt. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

- Han er midt på treet, så han får en treer. Han scorer ikke hver gang, men han har gjort noen mål, så da blir det en treer, sier midtstopper Lars Sætra til Dagbladet.

- Jeg synes han er bra til å avslutte. Jeg har sett det på trening. Han har scoret en del mål. Avslutningene hans har overrasket meg veldig. Han får en femmer, sier Godset-spiss «Mos» Abdellaoue til Dagbladet.

Sammenlagt: Fire av seks.

Hurtighet:

- Det sier seg jo selv. Selv om det er en stund siden han la opp, så er han rask. Men så er det forskjell på å være rask og «fotballrask». Han er rask uten ball, og så er han ikke fullt så rask med ball, men jeg er jo nødt til å gi han seks. Jeg kan ikke si noe annet, sier Bugge Pettersen.

- Hurtighet? Da må han få en sekser. Det skal han få. Det er kanskje ikke så tydelig de første ti meterne, men så får han opp farten. Det merker man, sier Sætra.

- Hurtighet sier seg selv. Seks, sier «Mos».

Sammenlagt: Seks av seks.

Saken fortsetter under videoen.

SPILLER GJERNE: Usain Bolt mener han kan bli et godt tilskudd på laget. Video: Arne Vedlog Vis mer

Styrke:

- Han er jo kjempesterk. Herregud. Det er han på en høy femmer, nesten sekser. Han er tung når han først velger å gå i, men så er han litt uvant når noen går i ham. Han løper jo stort sett alene rett fram. Men han er jo tung når han først kommer. Det er mye fart og kraft der, sier Bugge Pettersen.

- Han er sterk, vet du. Svær. Du kjenner at han har muskler. Han er tung og sterk, så han får en sekser der, sier Sætra.

- Han er jo et beist. Det er tøft å spille mot han. Terningkast seks der også. Du holder litt avstand når han har ballen. Plutselig så får du ei skulder eller noe annet, så man må holde litt avstand, sier «Mos».

Sammenlagt: Seks av seks.

Bevegelighet:

- Offensivt så ser jeg at han har blitt bedre. Fra å bare stå helt stille, til å begynne å se hvor det er lurt å løpe. Der har han kommet seg litt, så der vil jeg gi han litt sånn midt på treet. Defensivt, så er det stillestående. Tre pluss én, delt på to. Da blir det en toer, sier Bugge Pettersen.

- Der får han en toer. Som sagt: Han er stor og sterk. Det er som med meg - han klarer ikke å bevege seg så veldig fort. Jeg hadde gitt meg selv en toer der også, sier Sætra.

Saken fortsetter under bildet.

ENESTÅENDE FYSIKK: Godset-spillerne gir Usain Bolt en sekser på både hurtighet og styrke. Her er han i en duell med Mounir Hamoud. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
ENESTÅENDE FYSIKK: Godset-spillerne gir Usain Bolt en sekser på både hurtighet og styrke. Her er han i en duell med Mounir Hamoud. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

- Der har han litt å gå på. Han står litt stille, men han setter den når han får den. Det blir en treer, sier «Mos».

Sammenlagt: To av seks.

Ballbehandling:

- Der synes jeg at han har kommet seg voldsomt i løpet av de dagene han har vært her. Han har kanskje klatret et steg for hver dag. Han får en treer der, sier Bugge Pettersen, og fortsetter:

- Han er ikke så gæren når man spiller firkant og når ballen er i nærheten av ham, men når det blir større avstander, så blir det mer utfordrende når det kommer til å slå pasninger og ta imot harde pasninger. Men han har tatt sjumilssteg på disse dagene, mener jeg.

- Han har blitt bedre og bedre for hver trening, faktisk. Han får en firer. Han klarer å beholde ballen selv i litt trange situasjoner, men han er nok ikke helt på nivå med oss andre. Men med tanke på at han ikke har spilt så mye fotball, så er han ganske bra, sier Sætra.

- Han får en treer der også. Han er litt klumsete. Han fikk en femmer på avslutninger, så det bør han være fornøyd med, ler «Mos».

Sammenlagt: Tre av seks.

  • Strømsgodset møter U19-landslaget tirsdag klokka 12.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer