Godset sprakk Rosenborgs null

Uavgjort på Lerkendal.

• Rosenborg - Strømsgodset 1-1 (1-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Mot Strømsgodset hjemme på Lerkendal måtte Rosenborg avgi poeng.

Reprisene viste at Rosenborgs scoring aldri skulle vært godkjent.

- Vi fikk en god åpning med tidlig mål, men deretter ga vi fra oss initiativet. Strømsgodset lå tett og gjorde det vanskelig for oss. Også etter pause fikk Godset ha ballen mer enn vi ønsket. Alt i alt var det greit med uavgjort, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More etter kampen.

Tatt vare på sjansen Knappe seks minutter tok det før Rosenborg satte inn 1-0 mot Strømsgodset i kveld. Trønderne har vært sterke i gjenvinningsfasen denne sesongen, og slik kom også målet til Tobias Mikkelsen.

Dansken fikk ballen i bakrom etter at han ble headet alene med keeper da Rosenborg vant andreballen etter en dødball. Mikkelsen var rolig, brukte et par ekstra tideler på å vente ut keeper før han satte ballen i korthjørnet bak Espen Bugge Pettersen.

Det var danskens andre seriemål etter at han i serieåpningen ble vraket til fordel for Riku Riski. Men med Pål Andre Hellands skade åpnet det seg en plass på laget, og den har Mikkelsen fått og tatt godt vare på.

SUPERREDNING: Espen Bugge Pettersen vartet opp med en kanonredning i sluttminuttene på skudd fra Alexander Søderlund. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SUPERREDNING: Espen Bugge Pettersen vartet opp med en kanonredning i sluttminuttene på skudd fra Alexander Søderlund. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Reprisene viste riktignok at dansken var i offside - og scoringen skulle ikke vært godkjent av dommer.

- Det er den offsidesituasjonen jeg er mest forbannet over etter denne kampen. Linjemannen gjorde en feil, og det kan ha kostet oss tre poeng, sa Godset-kaptein Jørgen Horn til C More.

Resten av 1. omgang bølget det frem og tilbake på Lerkendal.

Både Tobias Mikkelsen, Riku Riski og Fredrik Midtsjø kunne med bedre presisjon økt ledelsen, men også Størmsgodset var farlig frempå noen ganger. Gjestene spilte ikke noen dårlig omgang, selv om de slet med å spille seg til de helt store sjansene.

Sterke i forsvar Rosenborg har i det hele tatt vært meget solide defensivt denne sesongen. På de to første kampene slapp de motstanderne til totalt èn sjanse, og i kveld slet også Godset lenge med å bryte gjennom.

Men 11 minutter før slutt satt ballen i målet bak Andrè Hansen på en overgang hvor det for en gangs skyld var ubalanse i hjemmelagets forsvar.

Florent Hanin fikk fritt spillerom på venstresiden og gjennom feltet kom innbytter Peter Kovacs stormende. Pasningen var perfekt og Kovacs fikk tåa på ballen og sendt den i målet.

UAVGJORT: Peter Kovacs sørget for at Godset tar med seg ett poeng hjem fra Trøndelag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
UAVGJORT: Peter Kovacs sørget for at Godset tar med seg ett poeng hjem fra Trøndelag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Dermed hadde Rosenborg sluppet inn sitt første mål for sesongen.

Sjanser begge veier Hele 2. omgang bølget det frem og tilbake med to angrepsvillige lag. Nærmest for Godset var Martin Ovenstad med et skudd like utenfor og Iver Fossum med en heading rett på keeper Andrè Hansen.

Men Rosenborg kjørte også kjappe og gode overganger som burde gitt flere mål. Holmar Eyjolfsson hadde en OK sjanse på heading etter corner, Jørgen Skjelvik burde scoret da han headet svakt på keeper fra kort hold, mens Mike Jensen og innbytter Liam Henderson hadde skudd som kunne gitt uttelling.

Alexander Søderlund hadde også et skudd som ble godt reddet av Espen Bugge Pettersen.

PS! Også i kveld var Lerkendal nesten fylt til randen - akkurat som i serieåpningen. 19.869 tilskuere var innenfor portene.