Godset stanget askeladdene i hjel

- Deilig å være norgesmester, sier Deila.

ULLEVAAL (Dagbladet): Follo - Strømsgodset 0-2.

«Det er rødda plass i skapet til pokal nr. 5,» sto det på et banner i Godset-svingen før kampstart.

Femmer'n er nå i boks.

Askeladdhistorien til Follo vil bli stående i historiebøkene, selv om de ikke gikk helt til topps. Selve cupfinalen ble ikke av den minneverdige sorten - uten at de med mørkeblått hjerte bryr seg om det.

Ronny Deilas ungdomssatsing sørget for cupgull og i kveld settes Drammen på hodet i seiersfest.

Ut i Europa - Det er deilig å være norgesmester, sa Deila til NRK like etter kampen.

Han så relativt rolig ut gjennom hele kampen, men var ikke spesielt imponert over det hans elever presterte på banen.

- Vi hadde god kontroll, men jeg er litt skuffa over selve kampen. Jeg synes ikke vi presterte veldig bra. Jeg hadde håpt vi skulle angripe litt mer, men akk, vi er norgesmestere!

FØRSTE HODESTØT: Strømsgodset scoret på to headinger. Her sender Ola Kamara drammenserne i ledelsen.
FØRSTE HODESTØT: Strømsgodset scoret på to headinger. Her sender Ola Kamara drammenserne i ledelsen. Vis mer

Nå skal Godset ut i Europa, og Deila gleder seg til å lære mer.

- Mange har sagt at det er viktig med referanser, og jeg skjønner det nå. Det er viktig å spille store kamper og vi tar med oss det videre. Nå venter Europa. Det blir kjempegøy, og vi kommer til å lære masse, sa en entusiastisk Deila.

To hode-mål De konkurstruede gutta fra Follo-regionen gjorde mest mulig ut av denne helga, blant annet ved å lag sju (!) cupfinalesanger. Og de hvite og lyseblå kom faktisk ganske bra ut av det innledningsvis også.

Førsteomgangen var jevntspilt.

Ingen av lagene klarte å skape noe særlig og det som skilte lagene var effektiviteten og det lille ekstra. To hodestøt sendte nemlig Godset til pause med en tomålsledelse.

Halvtimen inn i kampen headet formspilleren Ola Kamara et innlegg fra venstresida i mål fra seks-sju meter. Godset-spissen scoret seks på de ni siste seriekampene og kronet sesongen med en herlig finalescoring.

Selv om askeladdene fra Akershus har slått ut både Rosenborg og Lillestrøm, var det få som levnet dem rare sjansen mot Godset på selve fotballjulaften.

Og da Glenn Andersen doblet ledelsen ved å stange inn en corner tre minutter før pause, ble det tydelig at denne oppgaven var litt for stor for Follo.

Sjansefattig Utover i andreomgangen koste Godset-unionen seg med «Godset skal til Europa, hurra, hurra». For dette hadde drammenserne bra kontroll på.

HEADING NR. TO: Glenn Andersen dobler ledelsen.
HEADING NR. TO: Glenn Andersen dobler ledelsen. Vis mer

Alexander Ruud Tveter hadde en bra sjanse etter 57 minutter, da han vendte rundt i feltet, men skuddet hans gikk utenfor. Nærmere en redusering kom aldri Follo.

Det kommende andredivisjonslaget hadde et ålreit press en periode i andreomangen, men de manglet litt foran mål. Det gjorde i og for seg Strømsgodset også, som skapte skuffende lite på landslagsarenaen.

Men i finaler er det bare én ting som betyr noe.

Og det er å få gullmedaljene til kongen.