Strømsgodset til semifinale i cupen

Godset-stjerner ble hudflettet av sjefen, så tok klubbens mareritt slutt: 
- Ikke ofte jeg har sett ham så sint

Ingebretsen-utbrudd bidro til cupjubel mot Vålerenga.

JUBLET FOR SEIER: Bjørn Petter Ingebretsen kunne glede seg over lagets kvartfinaleseier over Vålerenga. Foto: Digitalsport
JUBLET FOR SEIER: Bjørn Petter Ingebretsen kunne glede seg over lagets kvartfinaleseier over Vålerenga. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Strømsgodset - Vålerenga 2-0

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Torsdag kveld kunne Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen (49) lettet konstatere at klubbens verste periode på 15 år var over. Etter ni kamper uten seier, lyktes blåtrøyene endelig foran et feststemt hjemmepublikum, da Vålerenga ble slått 2-0 i kvartfinalen i cupen.

I pressesonen etter kampen, forteller Godset-sjefen at den tøffe tida har gått innpå ham og at han har holdt seg borte fra alle programmer hvor Tippeligaen kunne bli nevnt i lang tid.

- Jeg har ikke sett på TV på åtte uker. Det inkluderer Sporten og Fotballkveld. Jeg ser aldri på det når vi ikke vinner, sier Ingebretsen til Dagbladet med et lurt smil om munnen.

Var forbanna

Mot Vålerenga bidro et selvmål av Markus Nakkim og en kontant straffescoring av navnebror Marcus Pedersen til semifinale-avansementet. Oppturen var kjærkommen, for så seint som søndag var Ingebrigtsen rasende.

Da gikk Strømsgodset på et ydmykende 4-2-tap for Aalesund, noe som brakte fram en sjelden reaksjon hos den vanligvis sindige treneren.

- Vi fikk en hårføner, og det er det ikke ofte han kommer med. Det er ikke ofte jeg har sett han så sint, forteller målscorer Pedersen til Dagbladet.

MATCHVINNER: Marcus Pedersen var involvert i begge scoringene til Strømsgodset mot Vålerenga. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Marcus Pedersen var involvert i begge scoringene til Strømsgodset mot Vålerenga. Foto: Scanpix Vis mer

Måtte ta grep

Det Ingebretsen opplevde som ansvarsfraskrivelse fra egne spillere, gjorde 49-åringen oppriktig forbanna. Samtidig følte han det var rett tidspunkt og helt nødvendig å sette laget på plass.

- Vi hadde et oppvaskmøte i Aalesund. Vi var ganske tydelige, så det gikk ganske fort. Den viktigste jobben ble gjort der. Vi fikk renset lufta og gjort oss ferdige med det som skjedde. Så har det handlet om å bli klar og få nok energi til kampen i kveld, forklarer Ingebretsen.

Seieren over Vålerenga tyder på at spillerne responderte positivt på utbruddet. Pedersen ser gjerne at sjefen også fortsetter i samme nådeløse stil hvis prestasjonene ikke er gode nok i framtiden.

- Jeg syns bare det er bra at han har en sånn side også. Han bør kanskje vise den enda mer. Vi må jo finne ut hva som skjer når det går så dårlig. Vi har kanskje stilt for få krav til hverandre. Det kom mye godt ut av det møtet, forteller Godsets nummer ti.

Møter Kongsvinger

Med en 8.-plass i serien, er cupen nå drammensernes eneste gjenværende mulighet til å vinne et trofé denne sesongen. 23.15 onsdag kveld ble semifinalene trukket og der ble det klart at Kongsvinger er neste utfordrer når de kommer til Marienlyst. Parallelt skal Bodø/Glimt til Lerkendal for å møte Rosenborg.

- Kongsvinger har fortjent å komme til semifinalen. Det blir vanskelig. Men vi har et sterkt ønske om å komme til Ullevaal. Det er der vi har sjansen til å vinne noe i år, sier Ingebretsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer