Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Red Bull Leipzig:

Godset-talent til forhatt Bundesliga-klubb

Noah Jean Holm til Tyskland.

FORHATT KLUBB: Etter at Red Bull kjøpte klubblisensen til SSV Markranstädt har klubben vært forhatt. Her står laget sammen før en kamp mot 1899 Hoffenhiem på Red Bull Arena i Leipzig for to uker siden.Foto: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa / NTB Scanpix
FORHATT KLUBB: Etter at Red Bull kjøpte klubblisensen til SSV Markranstädt har klubben vært forhatt. Her står laget sammen før en kamp mot 1899 Hoffenhiem på Red Bull Arena i Leipzig for to uker siden.Foto: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa / NTB Scanpix Vis mer

Noah Jean Holm (15) forlater Strømsgodset i sommer. Han går inn i akademiet til den tyske toppklubben RB Leipzig.

Det melder Strømsgodset på sitt nettsted. Holm kom til klubben i 2014 da hans far David Nielsen ble assistenttrener. I fjor ble han den yngste spiller i klubbens historie som signerte proffkontrakt.

I fjor scoret spisstalentet 10 mål i den nasjonale G16-serien, og han var også en viktig spiller på Norges G15-landslag. Nå har han signert for RB Leipzig.

- Jeg har hatt en fantastisk tid i Godset. Jeg vil gjerne takke alle trenerne som har hjulpet meg å utvikle meg videre. Nå får jeg muligheten til å forfølge drømmen min, og det er jeg veldig glad for, sier Holm.

Stolt klubb

Han skal fullføre ungdomsskolen i Drammen før han slutter seg til RB Leipzig, der han i første omgang skal spille for U17-laget.

David Nielsen, som nå er trener for Lyngby hjemme i Danmark, har ifølge Godset.no hatt en tett og konstruktiv dialog med sportssjef Jostein Flo og den øvrige ledelsen i Strømsgodset om sønnens framtid.

- Vi er stolte over igjen å ha vært med på å utvikle en spiller som tar steget ut til en stor klubb i utlandet, sier Strømsgodsets utviklingssjef Haakon Lunov.

Supporterne angrepet i helga

Red Bull Leipzig møtte i helga Borussia Dortmund til det som skulle være en toppkamp. Isteden endte det opp med bråk, da Dortmund-fans var svært aggressive mot alle som kunne se ut som Leipzig-supportere, uavhengig av om de var barn, kvinner eller familier.

- De kastet alt de kunne finne foran seg. Jeg har aldri sett så mye hat, sa politisjef Edzard Freyhoff om episoden der 28 personer ble arrestert i tumultene.

Ifølge den tyske storavisa Blick ble blant annet egg, steiner og søppel kastet mot RB Leipzig-supportere.

Ble oppfordret til å begå selvmord

Skandalescenene fortsatte inne Signal Iduna Park. Inne på den mektige stadion sa hjemmefansen klart ifra hva de mente om den nyopprykkede klubben - som blir omtalt som «Tysklands mest forhatte klubb».

Fra den velkjente gule veggen var det et drøss av bannere og plakater med hatske meldinger.

I seg selv ingen skandale, men en av dem oppfordret sportssjefen i Leipzig til å begå selvmord.

Det kom det sterke reaksjoner på:

- Vi tar sterkt avstand fra den smakløse banneren. Vi fordømmer også de voldsomme reaksjonene, sier Dortmund-direktør Hans Joachim Watzke

Forhatt klubb

Da RB Leipzig ble stiftet i 2009, spilte de i femtedivisjon. Nå kjemper laget i toppen i tysk Bundesliga.

Det kunne ha vært historien om et lag som har kjempet seg oppover gjennom divisjonene - men klubben er nå minst like kjent av helt andre grunner.

Raskt forklart:

I 2009 het laget SSV Markranstädt. Så kom Red Bull på banen.

De kjøpte klubblisensen, byttet navn, byttet draktfarger og spyttet inn hundrevis av millioner.

I tyske fotballklubber er de svært opptatt av tradisjoner, identitet og at supporterne skal være med når klubbene skal ta avgjørelser.

Red Bull ønsket ikke tilknytning fra fansen på samme måte. I motsetning til alle andre tyske klubber, finnes det ingen offisiell måte å bli medlem av klubben på.

Måten klubben blir styrt på har ført til mange reaksjoner.

RB Leipzig er faktisk så lite likt at mange tyske klubber måtte love supporterne at de ikke skulle møte RB i treningskamper. Borussia Dortmund-fansen boikottet den første seriekampen mot laget i år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling