Godset-toget ruller videre

Fortsatt tabelltopp etter seier mot Odd.

• Strømsgodset - Odd 2-1 (2-1)

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset kontrollerte omtrent fra start til mål i hjemmekampen mot Odd søndag. Vertene vant fortjent 2-1, etter scoringer av Peter Kovacs og Lars Sætra.

Kampens første var det imidlertid gjestene som stod for, allerede etter 13 sekunder. Herolind Shala fyrte løs fra 17 meter, men Adam Larsen Kwarasey var parat, og fistet ballen til corner.

Derfra og ut handlet det meste om hjemmelaget.

- Vi møter et godt lag, og spiller veldig bra i 25 minutter. Så ser det ut som vi går tomme, vi styrer selv om vi ikke skaper noe. Vi blir litt kollektivt slitne, og det bekymrer meg litt. Vi står godt imot, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila til C More.

- Sterkt Drammenserne beit seg fast på Odds banehalvdel, og etter en lengre periode med massivt press, fikk Godset endelig uttelling etter drøyt ni minutter.

Øyvind Storflor dro av Thomas Grøgaard med ei skuddfinte, før han sendte i vei et innlegg fra høyrekanten. En berøring av Odd-stopper Steffen Hagen satte André Hansen ut av spill. På bakre stolpe dukket Peter Kovacs opp og satte ballen i mål fra kloss hold.

- Vi er fantastiske første halvdel av første omgang. De er gode, og det er sterkt å slå dem, var Strømsgodset-kaptein Adam Larsen Kawaraseys kommentar til C More etter kampen.

Odd-redusering Etter 1-0-scoringa fikk de hvitkledde låne kula litt mer, uten å skape de helt store muligheten. Frode Johnsen ble til tider veldig ensom som spiss, og slet med å finne Håvard Storbæk og Elbasan Rashani etter de lange oppspillene.

En som ikke slet med å finne lagkameratene, var Øyvind Storflor. Da det var spilt 19 minutter serverte han et frispark fra høyre på pannebrasken til Lars Sætra.

Gulskogen-gutten hadde små problemer med å skalle ballen i mål fra seks meter til 2-0.

Til tross for en tidlig tomålsledelse for vertene, la ikke Fagermo og Odd seg ned for å dø. I sin klassiske 4-3-3-formasjon prøvde telemarkingene konstant å komme seg rundt på kantene. Etter en del halvsjanser, lyktes de endelig etter 43 minutter.

Rashani kom seg rundt på venstresida og slo inn. I feltet ventet Jone Samuelsen. Midtbanespilleren satte hodet til innlegget, og ballen snek seg inn i det lengste hjørnet, utagbart for Adam Larsen Kwarasey. 2-1 var også resultatet til pause.

Kjedelig De siste 45 ble en ganske søvndyssende affære.

Strømsgodset var fornøyde med 2-1, mens Odd ikke riktig maktet å sette noe særlig press for å få utligningsmålet.

ENKELT: Peter Kovacs (t.v.) satte Godsets første mål bak Odd-keeper André Hansen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
ENKELT: Peter Kovacs (t.v.) satte Godsets første mål bak Odd-keeper André Hansen. Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Et par nestenmuligheter de siste ti minuttene var det nærmeste telemarkingene kom å ta med seg poeng hjem fra sola i Drammen.

To minutter før slutt fikk Godset andreomgangens største målsjanse etter en kontring, men ingen av de blåkledde klarte å stokke beina skikkelig inne i feltet.

Poengene ble likevel værende i Buskerud, noe som gjør at Ronny Deila og Strømsgodset befestet sin posisjon på tabelltoppen før kveldskampene.

- Første halvdel, spillere preget av at det er marienlyst, og er redde for å tape. Når vi får senket skuldrene er vi det beste laget de siste 75 minuttene. Vi gjør en god kamp, men skal vi være på samme nivå må vi score mål, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo til C More.

LOKAL JUBEL: Martin Rønning Ovenstad fra Lier feirer sammen med Lars Sætra fra Gulskogen, etter sistnevntes 2-0-scoring. Foto: Digitalsport
LOKAL JUBEL: Martin Rønning Ovenstad fra Lier feirer sammen med Lars Sætra fra Gulskogen, etter sistnevntes 2-0-scoring. Foto: Digitalsport Vis mer