RASK SCORING: Bentley (t.v.)  jubler sammen med Espen Ruud, Thomas Grøgaard og Riku Riski etter å ha scoret Odds første mål etter 13 sekunder.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RASK SCORING: Bentley (t.v.)  jubler sammen med Espen Ruud, Thomas Grøgaard og Riku Riski etter å ha scoret Odds første mål etter 13 sekunder. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Godset-trener om at Odd scoret etter 13 sekunder: - Det er så unødvendig

Poengdeling i Drammen etter to tidlige scoringer.

Strømsgodset - Odd 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Før kampen var det bare sju poeng som skilte mellom andre og 9. plass i Tippeligaen. Rosenborg vant serien fem runder før slutt med seier i Molde, og for de øvrige klubbene er det andreplassen som er målet.

Odd er inne i en svak periode, men er for fullt med i medaljekampen i det som er en ujevn liga. Strømsgodset har også en mulighet til medalje, til tross for at klubben ikke hadde vunnet på åtte kamper i serien før kveldens kamp.

Etter to mål på de første fem minuttene trodde kanskje mange det skulle bli et målrikt oppgjør på Marienlyst. Det skjedde ikke. I stedet falt kampen i underholdningsverdi etter hvert som minuttene gikk.

Odd så ut til å være fornøyd med ett poeng, og det var det Dag-Eilev Fagermos menn fikk med seg hjem til Skien. På spørsmål om treneren var fornøyd, svarte han:

- Ja, det er jeg. Fordi et poeng her gjør at Godset sannsynligvis ikke tar oss igjen. I tilllegg tapte Haugesund. Poeng her mot det beste hjemmelaget i ligaen etter Rosenborg er det ikke mange som gjør. Det var viktig og gir energi.

- I fjor var vi veldig offensive og tapte 2-1. Hadde vi greid uavgjort da hadde vi greid sølvet og ikke Godset. I år må vi innse at vi ikke er så gode akkurat nå, og da forsvarte vi oss mesterlig. Strømsgodset skapte nesten ingenting på hjemmebane, sier Fagermo til TV 2.

Pangstart

Publikum hadde knapt rukket å sette seg på tribunen da det sto 0-1 i Drammen. For allerede etter 13 sekunder lå ballen i mål bak Godset-keeper Espen Bugge Pettersen.

Odd gikk rett i angrep og Bentley fikk ballen på 16 meter. Han hamret ballen i mål på første touch.

- Det er det raskeste målet jeg har scoret i karrieren, og jeg er veldig glad, sa målscorer Bentley til TV 2 i pausen.

- Vi slipper inn noe vi vet kommer, det er så unødvendig, mente Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen om den raske scoringen.

Men det tok bare fire minutter før ballen traff nettmaskene igjen. Denne gangen var det Strømsgodset som svarte ved Bismark Adjei-Boateng. Han fikk gå opp veldig alene på bakerste stolpe og heade inn utlikningen på en corner.

- Det var viktig siden de scoret tidlig etter en feil. Det var veldig viktig, sier Godsets målscorer Adjei-Boateng.

Etter pangstarten fikk ikke publikum servert flere mål før lagene gikk til pause, men begge lag kunne fort tatt ledelsen etter at henholdsvis Francisco Júnior og Olivier Occéan misbrukte store sjanser.

- Det har vært en festlig førsteomgang på Marienlyst, oppsummerte TV 2-kommentator Harald Bredeli i hvilen.

Lite sjanser

Den andre omgangen var ikke like underholdende. Det kunne se ut som frykten for å tape var større enn viljen til å vinne for Odd-spillerne. De hvitkledde skapte knapt noe som helst i andre omgang.

Strømsgodset så ut til å ville mest, men hadde problemer med å bryte ned et kompakt Odd-forsvar.

- Jeg hadde trodd de skulle gi Strømsgodset mer kamp, sier TV 2-kommentator Freddy dos Santos.

Kvarterer før slutt kunne Tommy Høiland snudd kampen, men avslutningen gikk centimeter utenfor stolpen til Sondre Rossbach.

Dermed ble det poengdeling i Drammen.

- Sånn kampen var så er vi fornøyd med det, sier Odd-spiller Fredrik Nordkvelle til TV 2.

- Vi hadde planer om å være litt mer defensive enn tidligere. Jeg syns vi forvarte oss godt. Vi skulle gjerne fått til noen flere overganger, sier han

Han mener det ene poenget kan være et avgjørende poeng i kampen om medalje.