Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset-trio senket Odd med «klikk-klakk»-fotball

- Vi kjører på offensivt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Godset - Odd 2-1 (2-0)

(Dagbladet): Strømsgodset vant 2-1 mot Odd i Tippeligaen i kveld og ligger bare poenget bak Stabæk i sølvkampen.

Drammenserne vant etter blant annet en superkontring før 2-0-målet. Scoringa ble fulgt opp av en hyllest fra TV 2-ekspert Egil «Drillo» Olsen på direkten.

- Godset satser på kontringer. Det er til å få gåsehud av. Verdensklasse, sa Drillo.

Målet kom etter fint spill av Gustav Wikheim, Iver Fossum og Marcus Pedersen.

- Når vi kjører på offensivt så går det «klikk-klakk», sier Marcus Pedersen, som scoret kampens første, til TV 2.

- Jeg fant ei luke og har lært av Jostein (Flo) at jeg skal skyte nede i hjørnet, sier Pedersen om sin egen scoring.

Store sjanser Det var en real medaljekamp mellom Strømsgodset og Odd på Marienlyst i Drammen. Før kampen hadde hjemmelaget 49 poeng mot bortelagets 48 og kveldens seierherre ville melde seg på i kampen om 2. plassen med tre kamper igjen av sesongen.

- Det er en kamp som kunne vippet begge veier. Seieren er det viktigste her, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen.

- Vi er det beste laget og vi burde tatt poeng, sier Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo.

Det var Godset som startet best og Gustav Wikheim kom til en stor sjanse etter sju minutter. Kantspilleren avsluttet rett utenfor målet til Odd-keeper Sondre Rossbach.

Olivier Occean kom til Odds største sjanse da han skjøt i stolpen  noe senere i omgangen - men deretter skulle det meste dreie seg om hjemmelaget.

Først var det Iver Fossum som viste seg fram med å dra seg fint forbi en motspiller før ballen havnet hos Marcus Pedersen. Spissen vendte fint opp på 15 meter og skjøt ballen ned i det lengste hjørnet til 1-0. Da var det spilt i 34 minutter.

Bare seks minutter seinere var rollene snudd.

Et innlegg fra Gustav Wikheim fant Pedersen inne i feltet. Spissen hælsparket ballen videre til Fossum som satte inn 2-0. Scoringa kom etter en fin kontring fra hjemmelaget.

Dermed ledet Godset 2-0 til pause.

Kjempebom 2. omgang ble et lite gjesp - hvertfall sammelignet med de første 45 minuttene.

Odd slet med å skape det helt store offensivt og Godset virket greit fornøyd med 2-0-ledelsen.

Bortelagets Pape Paté Diouf fikk en kjempesjanse etter 55 minutter, men leverte en elendig avslutning fra fem meter. Spissen skulle bare bredside ballen mot mål, men ballen gikk på nesten utroligvis mot eget mål.

Diouf fikk også en kjempesjanse etter 80 minutter. Occean spilte en fin ball på bakre stolpe til lagkameraten som avsluttet rett på keeper Espen Bugge Pettersen.

På den tredje store sjansen lykkes Diouf. Spissen ble spilt fri ute til venstre og var helt alene med keeper. Diouf viste ro og la ballen kontrollert nede i motsatt hjørne til 2-1. Da var det spilt i 87 minutter.

Kampen ebbet ut med 2-1. Dermed ble det en luke mellom lagene på tabellen. Godset er nummer tre med 52 poeng. Odd er nummer fire med 48.

TRES AMIGOS: Gustav Mendonca Wikheim, Marcus Pedersen og Iver Fossum sto for det meste på Marienlyst. Strømsgodset-spillerne var involvert i både 1-0 og 2-0. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TRES AMIGOS: Gustav Mendonca Wikheim, Marcus Pedersen og Iver Fossum sto for det meste på Marienlyst. Strømsgodset-spillerne var involvert i både 1-0 og 2-0. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!