Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset vil flytte fra Marienlyst

Ønsker ny storstue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømsgodset mener klubben blir økonomisk akterutseilt i norsk toppfotball med Marienlyst som hjemmearena. Nå ønsker klubben en ny storstue på Berskaug i utkanten av Drammen.

– Klubbene i Norge med ny moderne stadion øker sine budsjetter dramatisk. Hvis SIF skal henge med, trenger vi helt klart en ny stadion som genererer nye inntekter. Dette betyr enormt mye for oss, sier administrerende direktør Tom Berntzen til Drammens Tidene.

Mandag la Drammen kommune fram en såkalt mulighetsanalyse for Marienlyst stadion. Denne konkluderer med at det tradisjonsrike stadionet kan utvikles til en topp moderne eliteseriearena med kapasitet til totalt 11.900 tilskuere, men prisen er svært høy.

Appellerer til kommunen

I sum kan oppgradering av Marienlyst koste over 300 millioner kroner. Til sammenligning kostet Color Line stadion i Ålesund 210 millioner kroner, mens Viking måtte ut med omkring 160 millioner kroner for sin nye arena.

Verken SIF eller investorer er villige til å bidra så mye økonomisk for å realisere dette.

Strømsgodset ønsker i stedet et multistadion med store nærings- og VIP-arealer som gir klubben driftsinntekter gjennom hele året. Mandag bekreftet Tom Berntzen at Berskaug på Åssiden er den mest aktuelle tomten. Godset håper Drammen kommune kan bidra med gratis tomt.

– Hvis kommunen stiller tomten på Berskaug til rådighet, vil Strømsgodset og investorer finansiere byggingen, sier Berntzen.

PÅ FLYTTEFOT?: Strømsgodsets sesong har vært en lang jubelferd. Nå vil den ambisiøse Drammens-klubben bygge en helt ny og toppmoderne stadion, og flytte fra tradisjonsrike Marienlyst. Foto: Adrian Øhrn Johansen
PÅ FLYTTEFOT?: Strømsgodsets sesong har vært en lang jubelferd. Nå vil den ambisiøse Drammens-klubben bygge en helt ny og toppmoderne stadion, og flytte fra tradisjonsrike Marienlyst. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

– Hvis Marienlyst skal være aktuelt, må vi kjøpe den gratis av kommunen, sier Tom Berntzen.

(ANB)