Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godset vil forlenge med Deila

Suksesstreneren er positiv.

UROKKELIG VED RORET: Ronny Deila ønsker at laget hans skal styre alle kamper, uansett motstand. Filosofien hans gjør ham urokkelig i Drammen. Nå vil serielederen forlenge. Foto: ERLING HÆGELAND
UROKKELIG VED RORET: Ronny Deila ønsker at laget hans skal styre alle kamper, uansett motstand. Filosofien hans gjør ham urokkelig i Drammen. Nå vil serielederen forlenge. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): Sist Strømsgodset og Ronny Deila ble enig om fornyelse, lå laget aller sist i Tippeligaen. Da var 11 serierunder spilt av 2009-sesongen. Det er uvanlig at en klubb som har spilt seg ned i gjørma velger å forlenge med den ansvarshavende.

Akkurat det valget kan Jostein Flo og hans kolleger i Strømsgodset-ledelsen gratulere seg selv med i dag.

For etter fem serierunder av 2011-sesongen ligger klubben helt øverst. 35-årige Deila står fortsatt ved roret, stødigere enn noen gang.
Halvannet år gjenstår av avtalen. Nå diskuteres nye betingelser igjen.

- Ja, klubben har sagt at de vil ha meg med videre, og det er jeg veldig glad for, sier Deila til Dagbladet.

Flo vil beholde
Telemarkingen tok over laget før 2008-sesongen. Ifølge skattelistene tjente han i overkant av én million kroner per år i sine første sesonger i Strømsgodset.

Den bunnen han lå på ved forlengelsen i 2009 ble til 12. plass ved sesongslutt samme år, en posisjon som igjen ble forbedret til sjuende i 2010. I tillegg kom cupfinaleseieren i fjor - og nå altså tabelltopp.

Stigningen har vært markant, og den gjenspeiler selvsagt trenertalentets markedsverdi. Men:

- Jeg vil ikke være vrien, sier Deila.

- Det er ikke til å legge skjul på at Ronny passer godt til profilen vår. Han er en magnet mot unge spillere. Meget god og talentfull, sier Godsets sportssjef Jostein Flo.

- Så ja, det er klart vi vil beholde ham.

- Hvor langt er dere kommet i prosessen med forlengelse?

- Jeg vil ikke snakke om kontrakter i mediene. Men jeg og Ronny diskuterer alt som går an å diskutere om fotball stort sett daglig, svarer Flo.

- VIF er favoritter
Søndag møtes Strømsgodset og Tromsø på Marienlyst. Norges beste og nest beste fotballag, ifølge tabellen etter fem runder.

- Vi er mer offensivt anlagt enn dem. Til gjengjeld er Tromsø meget gode defensivt, så gode at vi forsøker å lære av dem. Det er på mange måter et U-landslag, oss, som møter et A-landslag. Der vi har fire-fem U-landslagsspillere, har de mange etablerte som spiller på Norge eller andre landslag - i tillegg til flere andre med lang fartstid. Vi håper å komme dit selv om noen år, sier Deila.

- Er Strømsgodset gode nok til å ta gull?

- Per dags dato, nei. Nå er det ingen som skiller seg veldig ut, men personlig tror jeg Vålerenga har det beste laget. De vil komme sterkt utover nå. Rosenborg og Tromsø er de nærmeste utfordrerne. Topp seks er det vi tenker på, men vi vet jo at det ikke trenger å være langt mellom sjette- og tredjeplassen. For oss handler det om å være det laget som utvikler seg mest i løpet av sesongen.

Vil til større liga
Nils Arne Eggen sa til Dagbladet i fjor høst at han ikke trodde noen ville kopiere hans 15 seriegull som trener i norsk fotball. Fordi den neste med tilsvarende resultater ville bli lokket ut av landet til en større klubb.

Nå er det minst 25 serierunder til Strømsgodsets trener kan kalle seg gullvinner - trolig enda flere, ifølge ham selv, for Deila mener det skal være umulig for drammenserne å ta gull i 2011.

Men han legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å prøve seg i en større liga.

- Det kan godt hende jeg har et mål om det, ja. Hvis sjansen kommer, så er ambisjonene der helt klart. Jeg trives med å jobbe med, og utvikle, folk. Sånn sett har jeg en helt perfekt hverdag her i Strømsgodset i dag. Og jeg har mye å lære fortsatt, sier treneren.

RBK et forbilde
Apropos Nils Arne Eggen: Rosenborgs prestasjoner fra 90-tallet inspirerer Deila. Han var på besøk på Lerkendal for å lære av veteranen, og han har hatt samtaler med ham på La Manga.

- Jeg har alltid vært glad i Rosenborg, spesielt det laget som presterte så bra i Champions League. For dem var det ikke nok å klare å kjempe seg til poeng. De skulle ha ballen mest, og spille sitt eget spill. Det klarte de, selv mot Real Madrid. Det er en direkte inspirasjon, sier Deila.

- Du må spille deg til å vinne serien. Du kan kjempe deg til å berge plassen. For vår del jobber vi nå med styre alle kamper, sier Deila.

VIL STYRE KAMPER: Ronny Deila ser opp til Rosenborg. I hvert fall det eggenske Rosenborg. Foto: Erling Hægeland
VIL STYRE KAMPER: Ronny Deila ser opp til Rosenborg. I hvert fall det eggenske Rosenborg. Foto: Erling Hægeland Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media