Godset vil ikke ha utenlandske spillere

- Vanskelig å integrere, mener trenren.

Strømsgodset-trener Dag-Eilev Fagermo har innført «innvandringsstopp» i klubben.

- Det er ikke like lett å integrere en afrikaner som en norsk spiller i vårt spillesystem. Det handler om språk og kultur, og i mitt yrke er tidsperspektivet kort, sier SIF-trener Fagermo til Aftenposten.

Fredag ble det kjent at Lyn Oslo har gjenopptatt samarbeidet med den omstridte agenten John Shittu. Oslo-laget håper på flere nigerianske talenter i klassen John Obi Mikel og Chinedu «Edu» Obasi Ogbuke.

- Vi har faktisk ikke en eneste «utlending» i stallen. Det vil si vi har jo en svenske og ungarer, men de har så lang fartstid i fotballen her hjemme at de er fornorsket og integrert. Det blir viktig i vår kamp om å etablere oss i eliteserien. Foran kommende sesong er vi forsterket med Espen Johnsen, Stian Ohr og Alexander Aas. Alle disse har erfaring fra vår spillestil, sier Fagermo.

Tore André Flo er fortsatt aktuell for SIF. Ifølge agent Gunnar Martin Kjenner er også Sogndal interessert i spissen. - Det kan bli England, men også Norge, sier Flos agent til Aftenposten.

(NTB)

- VANSKELIG Å INTEGRERE: Godset-trener Dag-Eilev Fagermo ønsker helst norske spillere. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN
- VANSKELIG Å INTEGRERE: Godset-trener Dag-Eilev Fagermo ønsker helst norske spillere. Foto: ADRIAN ØHRN JOHANSEN Vis mer