- Godset vinner serien

Sogndal-trener Jonas Olsson mektig imponert etter fotballeksjon i Drammen.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Sogndal 3-0.

Sogndal hadde ennå ikke tapt en bortekamp i Tippeligaen denne sesongen. Keeper Kenneth Udjus hadde sågar fortsatt til gode å slippe inn et eneste mål, selv om motstanderne hadde hett Odd, Rosenborg og Vålerenga.

Mot et meget godt Strømsgodset-lag på Marienlyst ble det imidlertid bråstopp, og SIL-trener Jonas Olsson utroper nå drammenserne til gullfavoritter i Tippeligaen.

- Godset vinner fullt fortjent og spiller fantastisk fotball. De vinner serien. Absolutt. Det er bare å se på kampen. Vi har gjort
det veldig bra mot gode lag borte, og i dag er vi ikke nærheten. Det er bare å gratulere dem, og jeg tror absolutt at de kan vinne, sier Olsson.

- Han sier det, ja? Det var hyggelig å høre. Det var mye lekent der ute, sier en godt fornøyd Ronny Deila etter å ha fått overbrakt hyllesten fra sin svenske trenerkollega.

Treg start Godset mot Sogndal har tradisjonelt kanskje ikke vært et oppgjør det lukter svidd av, men med dagens utgangspunkt var det faktisk et toppoppgjør i Tippeligaen det var snakk om.

Godset på sin side hadde muligheten til å innta tabelltopp med seier i kveldens kamp, mens gjestene fra Sogndal kunne fortsette sin rekke med kamper uten tap i Tippeligaen.

KLASSEFORSKJELL: Etter å ha klart seg over all forventning i sesonginnledningen, fikk Sogndal kjørt seg mot Alexander Aas og Strømsgodset.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KLASSEFORSKJELL: Etter å ha klart seg over all forventning i sesonginnledningen, fikk Sogndal kjørt seg mot Alexander Aas og Strømsgodset.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det tok drøye tjue minutter før det skjedde noe særlig av verdi på Marienlyst i kveld, men da sjansen først kom, var det en stor en. Peter Kovacs ble spilt fri for Godset før han rundet Sogndal-keeper Kenneth Udjus. Vinkelen ble derimot for skrå for ungareren som satt ballen i nettveggen fra kanten av sekstenmeteren.

Sankoh-show Resten av omgangen må nærmest kunne betegnes som «The Alfred Sankoh Show».

Først sendte han ballen i stanga etter nydelig forarbeid fra Razak Nuhu og nevnte Kovacs. Dette var før den endelige uttellingen kom. Etter en corner fikk Alexander Aas dratt av en Sogndal-forsvarer og skutt, ballen så dog ut til å gå utenfor før Sankoh dukket opp på bakre stolpe og styrte ballen i mål.

Dette skjedde til ville protester fra Sogndal-spillerne, spesielt Eirik Bakke. Like etter scoringen fikk Sankoh nok en mulighet, da han på hel volley forsøkte seg på nok en fulltreffer, men denne gangen uten samme hell.

Til tross for Sankohs sjanser mot slutten av omgangen, var den første omgangen på Marienlyst relativt lite innholdsrik. Den andre derimot, skulle bli en helt annen historie.

Servitør Nuhu Hjemmelaget fortsatte der de slapp de siste minuttene av første omgang og kjørte fullstendig over gjestene fra Sogn og Fjordane.

Peter Kovacs var blant de som var farligst frampå (de gangene han klarte å holde seg onside), men det var ikke før kaptein Alexander Aas nok en gang steg fram på en corner at vertene nok en gang kunne juble. Razak Nuhus corner ble landet i beina på Aas etter at han selv hadde vunnet den forutgående duellen. Uten å nøle banket Aas ballen i kassa på hel volley.

En av kampens store profiler, Razak Nuhu, var hissig på grøten og i det 80. minutt var han nok en gang frampå. Et knallhardt og perfekt innlegg fra venstrekanten traff innbytter Adama «Dio» Diomane, som like perfekt headet ballen utagbart forbi Kenneth Udjus og i mål. 3-0.

Selv om hjemmelaget linet opp sjanse på sjanse i andre omgang må det også sies at Sogndal hadde sine store muligheter på stillingen 1-0 til hjemmelaget. Både Tonny Brochmann og innbytter Ruben Holsæther hadde sine muligheter alene med Ghanas landslagskeeper Adam Larsen Kwarasay, men sisteskansen kom ut av begge duellene med æren i behold.

Med det er Strømsgodset stadig serieleder i Tippeligaen.

- Vi vant fortjent i det jeg betrakter som en tøff match. Toppnivået vårt var høyt også i fjor, men i år er bunnivået høyere. Vi er ydmyke og prøver å holde fokus på å ta én kamp om gangen. Når det er sagt, så mener jeg vi har det beste grunnspillet i Tippeligaen. Vi er blitt bedre på dødball, men mangler litt i overgangsspillet, sier Deila til NTB.