Godsets «Fetter Anton» ombestemte seg i siste sekund - unngikk RBK

- De sendte meg på grunn av flaksen, flirer Ødegaard.

ØYNER CUPFINALE: Strømsgodsets supporterne under kvartfinalen i NM kampen Ranheim - Strømsgodset på på DnB NOR Arena på Ranheim lørdag. Godset vant 2-1 og holder stø kurs mot Ullevaal.
ØYNER CUPFINALE: Strømsgodsets supporterne under kvartfinalen i NM kampen Ranheim - Strømsgodset på på DnB NOR Arena på Ranheim lørdag. Godset vant 2-1 og holder stø kurs mot Ullevaal.Vis mer

||| (Dagbladet): Det var ikke tilfeldig at Thomas André Ødegaard ble sendt inn til forbundskontorene på Ullevaal for å hjelpe til under trekningene av semifinalene i NM.

Strømsgodset-assistenten har nemlig opparbeidet seg et rykte for å være velsignet med hell - og han sviktet ikke denne gangen heller.

Ødegaard trakk opp Follo som det første laget fra bollen, og sikret dem dermed hjemmekamp.

Deretter plukket Marit Breivik, som er styremedlem i Rosenborg, ut kula som inneholdt navnet til Godset slik at også de fikk hjemmekamp.  

Grublet
Dermed gjensto RBK og vinneren av Odd - Viking da Ødegaard gikk fram til bollen for andre gang for å trekke Follos motstander.

- Nå gjelder det å trekke rett, kommenterte han på direktesendingen - med tanke på at Strømsgodset ønsket å unngå Rosenborg i semifinalen på Marienlyst.

Og Ødegaard valgte rett. Rosenborg ble lest opp, mens Strømsgodset på papiret slapp unna med vesentlig greiere motstand.

- Jeg sto og grublet på hvilken jeg skulle velge. I siste øyeblikk tenkte jeg: «Jeg bytter». Og da trakk jeg Rosenborg for Follo, så vi fikk Odd, sier han til Dagbladet.

- Er det ikke noe som heter at man skal stole på sin første intuisjon?

- Nei, det viser seg at det ikke er riktig. Det gikk litt på instinkt, og da ble det riktig, humrer Ødegaard.

- De fleste får trøbbel
Han hevder samboeren ville låst døra for ham og at det hadde blitt ufrivillig overnatting utendørs om han hadde trukket RBK for Godset. Nå slipper han begge deler.

- Vi var veldig fornøyde med det. Det aller viktigste var å få hjemmekamp, litt fordi vi bare har hatt én kamp på Marienlyst i cupen i år. Om det hadde vært oppsett og ikke trekning ville vi fått hjemmekamp, det er jeg sikker på. Så det ble riktig.

- Hvordan vurderer du sjansene hjemme mot Godset?

- De fleste lag trøbler med oss på Marienlyst. Vi har et ungt lag som er veldig uredde, de har ikke opplevd mange vonde minner ennå. Hjemme spiller vi fryktløst.

- Og et gjensyn med Dag-Eilev Fagermo er populært?

- Det synes jeg er morsomt, jeg liker både Fagermo og Ronny (Deila). Jeg synes det er morsomt at de møtes nå, det setter en ekstra spiss på det hele, sier Ødegaard.

Follo-kjærlighet i ett minutt
Søndag kveld ble han takket av mange Godset-supportere, som nå øyner håp om klubbens første cupfinale siden 1997.

- Var det noen varme eller kalde kuler i bollen?

- He-he. Det sitter bare i håndleddet. Klubben valgte at jeg skulle dra, fordi jeg har så mye tur.

- Har du noen eksempler?

- Jeg har bare mye flyt på sånne ting, det har jeg hatt generelt hele livet. Litt av greia er nok at jeg og Deila spiller golf sammen. Han er irritert for at jeg alltid har så mye flaks, så da mente han at jeg var rett mann å sende inn på et sånt sted. Ballen spretter min vei, flirer Ødegaard.

Når det gjelder den andre semifinalen er han usikker på om Follo er like fornøyde med ham som Godset-fansen.

- Jeg har en følelse av at Follo var veldig glad i meg da jeg trakk hjemmekamp for dem, og ikke så glad i meg to minutter senere da jeg trakk Rosenborg som motstander. Men det var vel viktigste for dem med hjemmekamp, og inntekter til klubben. Det blir sikkert kjempegøy for dem, særlig når de trøbler litt i seriesystemet, sier Ødegaard.

Semifinalene spilles 22. og 23. september.

GUTTEN MED GULLHÅRET: Thomas André Ødegaard fikk oppdraget på grunn av sin Fetter Anton-flyt. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GUTTEN MED GULLHÅRET: Thomas André Ødegaard fikk oppdraget på grunn av sin Fetter Anton-flyt. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer