- MIN BESTE KAMP: Mohammed Abu tror innsatsen hans mot Atletico Madrid gjorde akademisjefen til Manchester City stolt og glad. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
- MIN BESTE KAMP: Mohammed Abu tror innsatsen hans mot Atletico Madrid gjorde akademisjefen til Manchester City stolt og glad. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

Godsets leiesoldat briljerte foran City-trenerne

- Jeg tror de ble stolte av meg, sier Abu.

Strømsgodset - Atletico Madrid 0-2, 1-4 sammenlagt.

DRAMMEN (Dagbladet): Mohammed Abu (19) er Manchester City-spiller, men har vært på utlån til Strømsgodset denne sesongen. 

Da Citys akademisjef og assistenten hans endelig turen til Norge, for å se hvordan ghaneseren klarte seg mot Atletico Madrid, svarte han med storspill.

- Hva tror du de synes om det du leverte i dag?

- Jeg tror de er veldig glade og stolte av meg. Jeg skal møte dem nå, sier en fornøyd Abu til Dagbladet.

Koser seg i Godset
Han har vært en toneangivende spiller for Godset i Tippeligaen, men viste mot Atletico at han har et høyere nivå inne. Abu ga nesten aldri fra seg ballen og styrte midtbanen med autoritet, sin unge alder til tross. 

- Vi kontrollerte midtbanen, mener han selv.

- Var dette din beste kamp for Godset?

- Jeg er blitt bedre og bedre. Men dette er nok den beste.

FOR STERKE: Spillemessig var Strømsgodset fullt på høyde, men foran mål var Atletico Madrid en klasse bedre. Her gratuleres målscorer José Antonio Reyes av Raul Garcia (t.v.) og Juanfran (t.h) etter 2-0-målet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FOR STERKE: Spillemessig var Strømsgodset fullt på høyde, men foran mål var Atletico Madrid en klasse bedre. Her gratuleres målscorer José Antonio Reyes av Raul Garcia (t.v.) og Juanfran (t.h) etter 2-0-målet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Abu skal etter planen være i Strømsgodset ut denne sesongen. Men han liker seg så godt at han ikke er fremmed for tanken om å bli enda lenger.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Men jeg liker klubben, menneskene her og har virkelig kost meg i Strømsgodset. For meg ville det ikke vært noe problem om jeg fikk beskjed om å være her en sesong til, sier han.

For i City er nåløyet svært så trangt, og ytterst få fra akademiet ender opp som etablerte førstelagsspillere.

- Det blir ikke lett for meg å slå gjennnom. Men man vet aldri, jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste.

Står igjen på trening
Akkurat det er det få i Strømsgodset som tviler på, og spesielt ikke Ronny Deila, som spår store ting for 19-åringen.

- Abu er en fantastisk spiller, og utvikler seg hele tida. Han er den som jobber hardest utenfor på banen, og på trening står han igjen en halvtime etterpå for å bli bedre. Han er et enormt eksempel til etterfølgelse for de andre. Han vil virkelig bli noe, sier Deila til Dagbladet.

Også Atletico Madrid-trener Gregorio Manzano skrøt av Godsets lille midtbaneelegant på pressekonferansen - der han også trakk fram Øyvind Storflor, Muhamed Keita og en ukjent «nummer 5» (ingen Godset-spillere har det nummeret) som spillere han lot seg imponere av.