Godsets materialforvalter Jan Tore Bjerkeli er død

Blir hedret under morgendagens kamp.

BLIR HEDRET: Strømsgodsets materialforvalter Jan Tore Bjerkeli (56) døde brått i går. I morgen blir han minnet av spillerne før og under kampen mot Viking. Foto: Strømsgodset
BLIR HEDRET: Strømsgodsets materialforvalter Jan Tore Bjerkeli (56) døde brått i går. I morgen blir han minnet av spillerne før og under kampen mot Viking. Foto: StrømsgodsetVis mer

(Dagbladet): Strømsgodset er preget av sorg etter at klubbens materialforvalter Jan Tore Bjerkeli døde i går, 56 år gammel.

«Han følte seg ikke i form denne uka, men var fast bestemt på at han skulle være tilbake i garderoben til kampen mot Viking søndag. Slik gikk det ikke. Han døde brått og svært overraskende i går ettermiddag da hans blå Godset-hjerte plutselig sluttet å slå,» skriver markedssjef Rune Marthinsen i et minneord på klubbens nettside.

Bjerkeli beskrives som en ildsjel som har vært aktiv i og rundt Strømsgodset siden 1980-tallet. Han var materialforvalter i noen sesonger på 90-tallet, før han bidro som frivillig i noen år. De siste sesongene var han tilbake i rollen som materialforvalter, og jobbet dermed tett på spillere og støtteapparat.

«Laget og klubben er sterkt preget over å ha mistet en av våre aller nærmeste. Jan Tore var aldri den som skrek høyest eller krevde oppmerksomhet, han var den beskjedne, hjelpsomme og lojale medarbeideren som vi alle kunne stole på, som vi alle var uendelig glad i,» skriver Marthinsen.

- Vi hadde en samling med deler av administrasjonen, spillerne og støtteapparatet før trening i dag, sier daglig leder i Strømsgodset Erik Espeseth til Dagbladet.

- Der ble vi enige om at i Jan Tores ånd skal vi ha fokus på treninger og kommende kamper i stedet for å søke om å utsette kamper i et allerede tett program. I stedet vil vi bruke kampen i morgen til å hedre hans minne, sier Espeseth.

Det vil bli avholdt ett minutts stillhet før kampen mot Viking i morgen, og Godset vil spille med svarte sørgebind.

Jan Tore Bjerkelis kone, Brit Elin Bjerkeli, jobber som sekretær i Strømsgodset.

«Vi i Strømsgodset står sammen. Vi vinner og taper sammen, og nå står vi sammen i sorgen. Vi har mistet en god venn og arbeidskollega, en varm person med et smil og omgjengelighet som vil savnes av alle i og rundt klubben. Vi skal ta vare på vår Brit Elin, og forsøke å hjelpe og støtte så godt vi bare kan,» står det i minneordet fra klubben.