Godsets nye superduo senket Sandnes Ulf

Kovacs og Sørum sørget for drømmestart.

• Godset - Sandnes Ulf 2-0

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset vant 2-0 i serieåpningen mot Sandnes Ulf.

- Vi spiller kjempebra. Det er en ekkel motstander og de spiller seg til null sjanser, sier trener Ronny Deila til C More.

- En fullt fortjent seier til Godset. De var gode i dag, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Strømsgodset og Sandnes Ulf så mest ut som to fjerdedivisjonslag den første halvdelen av førsteomgang. Feilpasninger, enkle balltap og haug med offsider preget de første 22 minuttene på Marienlyst.

Så dukket Peter Kovacs opp.

Ungareren ble lekkert satt opp av den hjemvendte spisskollegaen Thomas Sørum. Kovacs skøyt først i stolpen, før han enkelt satte inn sin egen retur.

Derfra og frem til pause var det i realiteten bare ett lag på banen.

Vilsvik doblet Drammensernes spissduo viste ved flere anledninger prov på at de kan bli Tippeligaens radarpar denne sesongen. Det var derfor helt på sin plass at de var toneangivende for 2-0-scoringen.

Godset gikk ut i hundre i andreomgang, og både kunne og burde ha økt ledelsen tidlig. Det satte stengene bak Ulf-keeper Sean McDermott en stopper for.

Men bare i et drøyt kvarter.

Tamt Ulf-lag Et langt oppspill fant pannebrasken til Kovacs, som stusset ned i føttene på spisskollega Sørum, som sendte Lars Christopher Vilsvik lekkert gjennom. Norsk-tyskeren, for anledningen som kombinert høyrekant og -back i en 3-5-2-formasjon, hadde små problemer med å doble ledelsen alene med McDermott.

Resten av kampen ble en ren parademarsj for Strømsgodset - Sandnes Ulf maktet nemlig ikke å spille seg til en eneste målsjanse i løpet av andreomgangen.

TO MÅL:  Peter Kovacs og Thomas Sørum jublet etter at Strømsgodset vant 2-0 mot Sandnes Ulf.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
TO MÅL: Peter Kovacs og Thomas Sørum jublet etter at Strømsgodset vant 2-0 mot Sandnes Ulf. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer