Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godsets unggutter senket Kongsvinger

- Jeg har en fantastisk hverdag, sier trener Ronny Deila.

SENKET KIL: Marcus Pedersen (midten), med en fortid i HamKam, er oppdratt til å mislike Kongsvinger. Søndag scoret han det første målet da Strømsgodset slo de nyopprykkede glåmdølene på Marienlyst. Foto: Robert Christensen/Digitalsport
SENKET KIL: Marcus Pedersen (midten), med en fortid i HamKam, er oppdratt til å mislike Kongsvinger. Søndag scoret han det første målet da Strømsgodset slo de nyopprykkede glåmdølene på Marienlyst. Foto: Robert Christensen/Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Kongsvinger 2-0.

Unggutta Marcus Pedersen (19) og Fredrik Nordkvelle (24) sikret Strømsgodset full pott i serieåpningen.

- Jeg har en fantastisk hverdag, sier Godset-trener Ronny Deila om arbeidet med en den unge troppen sin.

- Det er masse drivkraft i denne gruppa. Utfordringen er å hjelpe dem å holde det rette fokuset. Sånn sett får du mye gratis med mer rutine i laget, sier Deila til Dagbladet.

- Blir ikke dårligereDet er knyttet mye spenning til om Marcus Pedersen kan følge opp den store sesongen han hadde i fjor. I dag brukte han åtte minutter på å lure et sløvt KIL-forsvar og keeper Thomas Myhre før han lobbet inn sesongens første mål.

- Marcus er bare 19 år gammel. Jeg gleder meg til å se ham når han er 22. Han kommer ikke til å være dårligere da. I så fall har vi gjort en elendig jobb sammen, sier Deila.

Godset var det beste laget, men forskjellen var ikke større enn at Mame Niang kunne skapt stor spenning i Drammen om han klarte å utnytte en av de tre gigantmulighetene han fikk.

KIL overrasket med å gå rett i strupen på vertene, og skaffet seg to cornere allere i løpet av det første minuttet.

Lobbet inn 1-0Godset slo imidlertid kjapt tilbake, og fikk et mål annulert for offside etter sju minutter, men bare minuttet etter kom ledermålet.

Glenn Andersen slo en lang ball fra Godset-forsvaret inn bak KIL-forsvaret. Gjestenes høyreback skulle bare heade tilbake til Thomas Myhre, men headingen ble både løs og upresis.

- Jeg tenkte at her blir det en ledig ball, sier Marcus Pedersen til Dagbladet. 

Det ble det, og Godset-spissen fikk en fot på ballen og lobbet den i fin bue over Myhre.

- Skulle ikke vært derMyhre innrømmer forøvrig at han burde holdt seg i målet sitt i stedet for å havne på halvdistanse.

- Jeg feilberegnet spretten på ballen som spretter rett opp. Edier hadde vel ikke trengt å heade den akkurat dit. Men som jeg sa i pausen, skulle jeg ikke vært der ute, sier Myhre til Dagbladet.

Mame Niang debuterte også fra start for Kongsvinger, og fikk en gedigen sjanse til å utlikne fem minutter etter målet, men satte ballen over fra kloss hold.

KLASSESCORING: Fredrik Nordkvelle (t.v.) avgjorde kampen til Strømsgodsets fordel med en soloprestasjon av høy klasse.Foto: Robert Christensen/Digitalsport
KLASSESCORING: Fredrik Nordkvelle (t.v.) avgjorde kampen til Strømsgodsets fordel med en soloprestasjon av høy klasse.Foto: Robert Christensen/Digitalsport Vis mer

Strømsgodset var det beste laget før pause, men Kongsvinger fikk noen nestensjanser på dødballer. I perioder satte Godset gjestene sine under hardt press, men heller ikke de skapte mange klare målsjanser i første omgang.

Mer Niang-sløsingGodset kunne økt ledelsen etter pause da fire mann fikk løpe umarkert inn i feltet etter et frispark. Ola Kamara og Pedersen kunne begge styrt ballen forbi Myhre, men ingen av dem klarte å bryte ballbanen.

Minuttet etter fikk gjestene en gedigen dobbeltsjanse. Adem Güven skjøt i stanga, og returen havnet hos Niang. Men senegaleseren fikk ikke stokket de lange beina raskt nok, og misset igjen fra kort hold.

Etter 69 minutter kom Kim Holmen inn for KIL. Minuttet etter var han med å rulle opp kveldens kanskje flotteste angrep. Igjen havnet ballen hos Mame Niang i god posisjon foran mål, men for tredje gang i kampen banket den tidligere Viking-spissen ballen utenfor.

- Jeg er litt skuffet. Som spiss må jeg score på sånne sjanser, sier Niang til Dagbladet.

Nordkvelle avgjordeDrøye kvarter før slutt ble Fredrik Nordkvelle spilt fram av Krister Aunan, dro seg forbi en mann og banket inn 2-0 i nærmeste hjørne.

Et par små minutter seinere burde Kamara gjort 3-0 da Myhre ga retur på et skudd fra Pedersen, men Kamara skjøt rett i ansiktet på Myhre.

Åtte minutter før slutt så det ut til at Godset-back Joel Riddez handset i eget felt. KIL-supporterne bak målet var i alle fall ikke i tvil om at laget deres ble snytt for straffe, men dommer Kjetil Sælen og hans godt plasserte assistent vurderte det annerledes.

Det blir neppe noen enkel sesong for KIL i returen til Tippeligaen. Men tar de bedre vare på sjansene sine, er ingenting umulig i fotball.

- Det handler om å score - det klarte vi ikke. Det er surt at vi ikke setter de store sjansene vi har. I banespillet synes jeg vi var bedre enn dem, men ikke foran mål, sier Vidar Riseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!