Eliteserien: Haugesund - Strømsgodset 1-3

Godsets utrolige forvandling: Fra nedrykkstall til gulltakter

Etter en marerittåpning på sesongen har Strømsgodset økt snittet fra 1,0 til 2,46 poeng per kamp og kan plutselig snyte Molde og Sarpsborg for medaljene i siste serierunde. Tor Ole Skullerud kan få revansje.

HRJER: Ingen er i bedre form enn Strømsgodset i norsk fotball akkurat nå, her representert ved Jakob Glesnes (t.v), Bassel Jradi og Lars Vilsvik. Godset tok en ny sterk seier i Haugesund i kveld.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
HRJER: Ingen er i bedre form enn Strømsgodset i norsk fotball akkurat nå, her representert ved Jakob Glesnes (t.v), Bassel Jradi og Lars Vilsvik. Godset tok en ny sterk seier i Haugesund i kveld. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Haugesund - Strømsgodset 1-3 (1-1)

(Dagbladet): Mange syntes det var ufortjent da Tor Ole Skullerud fikk sparken som Molde-trener i 2015. Sesongen før gjorde han Molde til det mest suverene laget i en eliteseriesesong da romsdalingene satte poengrekord med hele 71 poeng.

Molde vant Eliteserien 11 poeng foran Rosenborg og jublet i tillegg for cupgull etter seier over Odd på Ullevaal. Sesongen kunne ikke ha vært bedre. Etter mye stang ut og noen svake resultater i kamper som Molde dominerte fullstendig våren 2015, fikk Skullerud likevel sparken sommeren 2015.

- Jeg opplevde det som en håpløs beslutning. Året før vant vi alt. Den sesongen jeg fikk sparken, spilte vi meget god fotball, men var veldig uheldige. Om man ser bak resultatene, var det mye positivt. Man må se det helhetlige bildet, sa Skullerud til Dagbladet i fjor.

SUKSESS: Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud har hatt mye å juble for i høst.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SUKSESS: Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud har hatt mye å juble for i høst. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Vendepunktet

I år fikk han en marerittstart i sin første sesong som Strømsgodset-trener, men denne gang unngikk Skullerud å få sparken, selv om usikkerheten og misnøyen begynte å spre seg.

For det så virkelig mørkt ut en stund: På de 15 første kampene tok Strømsgodset bare 15 poeng.

9. juli kom imidlertid vendepunktet. Det som var et poengsnitt som kunne ende i nedrykk, har i stedet blitt forvandlet til et poengsnitt som ville gitt seriegull om det ble opprettholdt over en hel sesong.

Nå har Godset tatt 32 poeng på de siste 13 kampene, noe som gir et poengsnitt på vanvittige 2,46 poeng per kamp etter at Skulleruds menn snudde motgang til medgang. Til sammenlikning har seriemester Rosenborg et snitt på 2,15 poeng per kamp denne sesongen.

Skulleruds snuoperasjon i Drammen har ført Godset opp i medaljekampen igjen. Drammenserne har nå sju strake seirer i Eliteserien og er bare tre poeng bak Molde, som tapte hjemme mot Kristiansund i går, og er likt med Sarpsborg 08, som tapte enda mer overraskende borte mot Viking i kveld.

Ulland og Jradi

I siste serierunde møtes nettopp Molde og Sarpsborg 08 i det som har sett ut som en ren sølvfinale. Men nå kan plutselig formsterke Godset snyte minst ett av lagene for medalje.

- Jeg hadde ikke trodd vi skulle havne i denne situasjonen slik vi åpnet sesongen. Vi så ikke den komme, erkjenner Skullerud overfor Eurosport etter kveldens sterke seier i Haugesund.

Drammenserne vant - selvfølgelig - også i kveld igjen, selv om Haugesund på bortebane er en meget vanskelig arena å vinne på. Anført av målpoengkongene Eirik Ulland Andersen og Bassel Jradi tok imidlertid Godset en ny råsterk seier med sifrene 3-1.

Jakub Serafin sendte Haugesund i ledelsen etter fem minutter, men Godset slo raskt tilbake. To minutter seinere utliknet Jradi til 1-1 etter forarbeid av Ulland Andersen.

Den tidligere Hødd-spilleren var også nest sist på 2-1-scoringen til Jakob Glesnes, før Ulland Andersen selv satte inn 3-1 med et korridorfrispark fra 30 meter som snek seg helt inn i det lengste hjørnet.

På 22 kamper fra start har Ulland Andersen notert seg for vanvittige 18 målpoeng. Det er oppsiktsvekkende gode tall. Jradi er omtrent like god med sine 16 målpoeng på 26 kamper fra start.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer