Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godstoget ruller, mens Stabæk-fansen jublet høyest i pausen

Strømsgodset slo Stabæk 1-0.

GODSET-JUBEL: Lars-Christopher Vilsvik scoret på straffe etter 39 minutter. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
GODSET-JUBEL: Lars-Christopher Vilsvik scoret på straffe etter 39 minutter. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stabæk - Strømsgodset 0-1 (0-1)

NADDERUD (Dagbladet): Det var to lag som hadde svingt i prestasjonene som møttes på Nadderud i kveld. Strømsgodset litt mindre enn Stabæk, så derfor var gjestene favoritter.

Og spillerne til Bjørn Petter Ingebretsen levde opp til favorittstempelet. Lars-Christopher Vilsvik scoret på straffe etter 39 minutter. Flere mål ble det ikke, og dermed har Godset startet klatringen på tabellen.

Først 2-1 mot Sogndal lørdag, så 1-0 i kveld.

For Stabæk og trener Billy McKinlay ser det ut til å bli en tøff sesong. Fangsten etter seks kamper er fire av 18 mulige poeng. I kveld jublet publikum høyest da Bærums-gutt og super G-spesialist Aleksander Aamodt Kilde ble hyllet i pausen.

Spenningsmoment Første omgang var ikke mye å skrive hjem om. Et av spenningsmomentene var hvor mange tilskuere som ville komme på denne midtukekampen i Tippeligaen. En del folk i Bærum har som kjent lange dager på kontoret. Hus, hytte, bil og båt skal betales.

Litt ut i andre omgang kunne speaker opplyse om 3807 tilskuere.

Stabæk hadde ballen mest, og kunne tatt ledelsen etter ni minutter. Den tidligere Malmö-spilleren Agon Mehmeti kom med ballen på hjørnet av femmeteren, men skjøt utenfor.

Så veldig mye mer interessant skjedde ikke før stadionklokka viste 39 minutter. Flamur Kastrati - som ved flere anledninger i omgangen hadde vist løpskapasiteten sin - ble felt av Stabæk-keeper Mande Sayouba. Lars-Christopher Vilsvik feilet ikke, og sendte gjestene i ledelsen.

Applaus og hyllest I pausen ble vinneren av årets super G - Aleksander Aamodt Kilde -  hentet ned fra tribunen. Han er fra Jar i Bærum, og spilte for Stabæk for noen år siden.

Kilde fikk velfortjent applaus og hyllest. Om de første 45 minuttene sa han:

- Litt tamt. Så fikk vi en straffe imot. Kjedelig. Andre omgang blir spennende.

Stabæk åpnet friskest de siste 45 minuttene. Samtidig varmet Marcus Pedersen opp på sidelinja for Godset. Han spiller igjen etter lyskeskaden, men er rusten for 90 minutter. Denne gang erstattet han Kastrati da halvtimen gjensto.

Pedersen utgjorde ingen forskjell. Men heller ikke Stabæk klarte å score. Etter hvert som kampen skred fram, hadde de fortjent ett poeng. Trolig ble de snytt for et straffespark da Moussa Njie gikk i bakken kvarteret før slutt.

Men det ble 1-0 og tre poeng til gjestene fra Drammen.

Hele Norges coronakart