- Godt å bli slått

REIT IM WINKL (Dagbladet): - Det er bra jeg blir slått når jeg ikke gjør noen topp konkurranse, sier OL- og verdensmester Bjarte Engen Vik (29) til Dagbladet. I gårsdagens v-cupsprint var han sliten, og måtte nøye seg med tredjeplass og 15000 kroner.

- Skal du vinne i dag, må du i hvert fall gjennomføre en 95 prosent perfekt konkurranse. Selv fikk jeg neppe tatt ut mer enn 85 prosent av kapasiteten. Da er det greit å bli nummer tre, sier Bjarte.

Onsdag vant han v-cuprennet i Reit im Winkl. I går jaktet Bjarte en ny seier. Etter hopprennet lå han på fjerdeplass.

- I langrennet (tre ganger 2,5 km) holdt jeg bra i to runder, men var sjanseløs da tyskeren Ronny Ackermann rykket. Jeg håpet i det lengste på et spurtoppgjør, men jeg ble stiv og måtte slippe, sier nordmannen.

Svak form

Han merket til fulle at onsdagsrennet hadde kostet krefter.

- Jeg hadde gode ski, men formen var for dårlig. På slutten var jeg mer sliten enn jeg pleier. Da var jeg tung i kroppen og hadde vondt i brystet. Den siste uka har vært tøff. Nå håper jeg kreftene er tilbake til v-cuprennet i morgen, sier Bjarte Engen Vik.

Verken hoppet hans på 90,5 meter eller langrennet var av vanlig Bjarte-standard.

- I hoppbakken var han for sein, og tapte nok to meter, sier hopptrener Jyri Pelkonen.

- I langrennet var han også langt fra sitt beste. Bjarte kan mye bedre enn dette, sier landslagssjef Vegar Granheim.

Fjerde raskest

Mens Bjarte Engen Vik hadde 18. beste langrennstid, var det bare tre løpere som gikk fortere enn Kenneth Braaten på fjerdeplass.

- Jeg hadde stor fart på slutten, var pigg og hadde gode ski. Det neste målet mitt er at jeg også tar av i hoppbakken, sier en fornøyd Kenneth Braaten (26).

Lagmessig er Kombinert-Norge best i verden, 15 poeng foran Østerrike.

- Med tredje-, fjerde- og niendeplass (Preben Fjære Brynemo), er jeg fornøyd med laginnsatsen. Etter innsatsen i går har også Kenneth Braaten seilt opp som en kandidat til en pallplassering i Lahti-VM i februar, sier landslagssjef Vegar Granheim. #

LIKER PES: Bjarte Engen Vik ble bare nummer tre i kombinertrennet i går. Han liker at konkurransen har blitt tøffere.

Ronny Ackermann (i midten) vant foran

Felix Gottwald (t.h.) - med Bjarte på siste pallplass. # Foto: SCANPIX/AP

I TYSKLAND

<B>LIKER PES:</B> Bjarte Engen Vik ble nummer tre i går. Ronny Ackermann (i midten) vant foran Felix Gottwald (t.v.).