- Godt å minne folk om at jeg er i live

Crouch tilbake med scoring.

(Dagbladet.no): Arsenal - Liverpool 1-1.

Rafa Benitez byttet ut åtte mann fra onsdagens kvartfinale i Champions League. Arsene Wenger skiftet ut seks.

Liverpool hadde Steven Gerrard og Fernando Torres på benken, Arsenal startet uten Emmanuel Adebayor og Aleksandr Hleb.

Kampen fikk et b-preg allerede da lagoppstillingene ble lest opp, og den levde opp til det. Med unntak av noen få høydepunkter ble det ikke den toppkampen man kunne ønsket seg av to så store klubber.

Crouch usikker på framtida

En som grep sjansen og viste seg fram, var Peter Crouch. Han har ikke spilt fra start siden FA-cuptapet mot Barnsley midt i februar. I dag ga han gjestene ledelsen med et praktfullt skudd fra utenfor 16-meteren.

- Det var godt å få minne folk om at jeg fortsatt er i live. Jeg trodde jeg skulle være mer rusten, sa Peter Crouch på TV da han fikk prisen som banens beste.

Han legger ikke skjul på at han savner spilletid.

- JEG LEVER! Peter Crouch minnet lagkameratene og folket om at han fortsatt er i live og kan score mål. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
- JEG LEVER! Peter Crouch minnet lagkameratene og folket om at han fortsatt er i live og kan score mål. Foto: Sang Tan, AP/Scanpix Vis mer

- Det er vanskelig. Jeg vil ikke sitte og se på store kamper. Heldigvis var jeg med i dag. Jeg har ambisjoner om å spille hver gang, så vi får se hva som skjer, sa han om framtida i Liverpool.

Crouch har ett år igjen av kontrakten, men får han ikke spille fotball, er det kanskje aktuelt å flytte på seg.

- Vi har tilbudt ham en ny kontrakt, det er opp til ham. Vi vil beholde Crouch. I dag var han god, og gjorde en bra kamp, sier Liverpool-manager Rafa Benitez.

Stor Riise-sjanse

Etter bare to og et halvt minutt lappet Crouch til fra langt hold. Han fikk voldsom kraft bak skuddet, som hadde fin retning mot krysset. Bare rein keeperakrobatikk fra Manuel Almunia hindret et etterlengtet Crouch-mål.

Etter 17 minutter kunne John Arne Riise scoret sitt første ligamål for sesongen. Han skar inn fra venstrekanten og Crouch tredde en flott stikkpasning gjennom Arsenal-forsvaret. Men nordmannen måtte bruke høyreslegga fra 16-meteren, og blåste ballen like over mål.

Riise fikk gult kort for etter 29 minutter. Han kom for seint inn mot Gilberto, og traff mannen i stedet for ballen.

Etter 34 minutter kom Cesc Fabregas til en avslutning fra like utenfor 16-meteren, men dro ballen en meter til side for målet. Rett etter fikk Bendtner en enda åpnere sjanse etter en rask kontring, men avslutningen satte dansken rett på Jose Reina.

- Godt å minne folk om at jeg er i live

Arsenal var omsider kommet i flytsonen, og Emmanuel Eboue var plutselig fri på høyrekanten. Han hadde tid og plass til å sikte med innlegget, men ventet for lenge, og Steve Finnan plukket opp Cesc Fabregas foran mål og avklarte.

Crouch-fulltreffer

Men tre minutter før pause var det i stedet Liverpool som tok ledelsen. Crouch fikk ballen 20 meter fra mål, dro av en forsvarer på første berøring og banket inn ballen nede i hjørnet på den andre.

Kolo Toure burde utliknet da han fikk heade upresset etter en corner seks minutter ut i andre omgang, men via gresset styrte han ballen utenfor mål.

Tre minutter seinere fikk Nicklas Bendtner en god revansj etter at han var uheldig og reddet et mulig Arsenal-mål for Liverpool på onsdag. Etter en corner løp han seg fri i feltet og stanget inn mot Liverpool i dag.

Wenger kastet inn Adebayor og seinere Hleb, mens Benitez puttet inn Gerrard og Torres - men ingen av stjernene klarte å endre resultatet.

Wenger følte seg - i dag som på onsdag - snytt for straffespark. Og situasjonen var temmelig lik da Kuyt trakk ned Hleb sist. Denne gangen var det Lucas som dro i overkroppen til Fabregas.

- Dommeren sto godt plassert nå også. Jeg synes vi var uheldige, sier Wenger om situasjonen.

Riise håper på spill tirsdag

Dermed to uavgjorte på fire dager, men det er ingen tvil om at det er Arsenal som har «tapt» begge.

Først kastet de bort hjemmefordelen i Champions League-kvarten, og i dag kastet de bort all realistisk mulighet til å frata Manchester United ligatittelen.

- Det ser vanskelig ut for dem nå, ja, sier John Arne Riise til Canal+.

Nordmannen spilte fra start, og håper han overbeviste sjefen.

- Jeg synes det har gått bra for egen del de siste par kampene jeg har fått spille. Jeg håper selvsagt å få spille flere store kamper. Det var en stor kamp i dag, men jeg vil også spille på tirsdag. Jeg håper jeg gjorde nok i dag for å få sjansen, sier Riise.

FULLTREFFER: Manuel Almunia rekker ikke ned i hjørnet der skuddet fra Crouch suser inn.