Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Godt å score igjen

Lange avgjorde i sin første kamp fra start.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vålerenga startet med mye erfaring på topp i kveldens oppgjør mot Viborg på Bislett Stadion, Tore André Flo fikk være partner for Rune Lange i sistnevntes debut fra start.

Og Rune Lange trengte kun to minutter på å score sitt første mål for Vålerenga.

Skuddet fra Morten Berre ble reddet, Lange stormet frem på returen og dunket ballen over streken. Godt for spissen som har slitt med store skadeproblemer.

- Det føltes godt å score igjen, og det var viktig for meg å få starte en kamp på toppnivå igjen. Det er ett år siden sist jeg gjorde det og det var viktig for meg, sa Lange til vif.no etter kampen.

Han forstår at det ble stilt store forventninger til hans tilbakekomst til norsk toppfotball, men sier han trenger tid for å komme tilbake på gammelt nivå.

- Som spiss er det alltid forventinger til deg. Det er jeg vant med. Siden jeg har vært så lenge ute, vil det ta tid før jeg når toppnivå igjen. Jeg må spille kamper for å komme opp dit igjen, forklarte han.

Også trener Petter Myhre var glad på Langes vegne, og hevder han aldri tvilte på at spissen skulle komme tilbake i form.

- Vi skrev under en 3,5 år lang kontrakt fordi vi visste det ville ta tid, men har aldri tvilt på at han ville lykkes. Får han vinteren på seg, så tror jeg han vil bli bra, sa Myhre til Nettavisen.

LANG TÅ: Rune Lange tupper ballen forbi Viborgs Alvbåge, og vinner kampen for Vålerenga. Foto: Scanpix
LANG TÅ: Rune Lange tupper ballen forbi Viborgs Alvbåge, og vinner kampen for Vålerenga. Foto: Scanpix Vis mer

Hjemmelaget i føring fra start

Vålerenga kom klart best i gang, og skapte flere sjanser etter Langes scoring. Tore Andre Flo fikk en god mulighet etter åtte minutter. Den tidligere landslagsspissen ble spilt helt fri og stormet mot mål, men skuddet fra skrått hold ble for enkelt for Viborgs svenske VM-keeper John Alvbåge.

Viborg yppet seg til tider, men klarte ikke å komme til de helt store sjansene, og Vålerenga så ut til å ha kontroll. Tidligere Stabæk-trener Anders Linderoth overtok trenerstolen i Viborg denne uka, og ledet laget for første gang i kveld. Han kunne knapt fått en verre start enn det tidlige baklengsmålet på Bislett.

Ett minutt før pause kunne VIF også fort fått straffe, da Morten Berre gikk i bakken etter en duell med en av midtstopperne til Viborg inne i feltet. Klanen ropte etter 11-meter så det kunne høres opp til Ullevål, men dommer Åkeson lånte ikke øre til protestene.

Jevnere etter pause

Viborg var farligst i minuttene etter hvilen, og bare et André Muri-bein hindret utlikning da Martin Åslund lurte seg inn bak Vålerengas forsvar etter 47 minutter.

Samme Åslund var på farten igjen åtte minutter senere, men somlet på nytt da han lurte offside-fellen og burde ha scoret alene med Øyvind Bolthof.

På dette tidspunktet var Vålerenga heldige som fortsatt var i ledelsen.

image: - Godt å score igjen

Utover i omgangen falmet imidlertid Viborgs giv i angrep, og Vålerenga fikk mer og mer kontroll over kampen.

De store sjansene var også Vålerengas mot slutten. Etter 61 minutter smalt Tom Henning Hovi ballen i tverrliggeren, men ingen av medspillerne var med på den løse returballen.

Halvveis ut i omgangen senket Stortalentet Glenn Roberts gjennomsnittsalderen på topp da han og Jan Derek Sørensen erstattet Flo og Lange. Etter ti minutter på banen fikk unggutten treff fra 25 meter, Alvbåge holdt det harde skuddet fast.

Hovis heading centimetere utenfor stengene få minutter før slutt ble kampens siste mulighet.

Vålerenga vant fortjent, og gikk rett til topps i gruppe C.

Petter Myhre har tro på at laget kan nå langt i Royal League.

- Først og fremst skal vi konsentrere oss om å gå videre fra gruppa vår, men vi ønsker å nå så langt som mulig, sa han etter kampslutt.

Hele Norges coronakart