- Godt å se at han får eggløsning nå

Grindhaug med nytt gullkorn, da Stabæk fortvilte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• FKH - Stabæk 2-0

(Dagbladet): Stabæk står med fem strake Tippeliga-tap etter møtet med FK Haugesund. Ikke siden 2-1-seieren over Strømsgodset 20. mai har Bob Bradleys gutter tatt poeng.

- Det er tøft. Nå må vi reise oss, sier Stabæk-trener Bob Bradley til C More etter oppgjøret.

Amerikaneren var tydelig sint da han ble bedt om å svare på hva Stabæk skulle gjøre for å snu den negative trenden.

- Det er enkelt. Når du kommer opp fra den nest øverste divisjonen, må du kjempe hardt i 30 kamper. Noe annet er det ikke vits å snakke om, tordner Bradley.

Fevang scoret I førsteomgangen på haugalandet var det tydelig at de blåkledde gjestene var sulteforet på suksess. Kampen var jevnspilt, men som det så ofte går for et lag i motgang, var det motstanderlaget som evnet å utnytte sjansene sine best.

42 minutter gikk det før den første ballen lå i nettet bak Mande Sayouba. Stabæks ivorianske sisteskanse kunne likevel ikke lastes.

I stedet for var det den rutinerte midtstopperen Jon Inge Høiland som sov i timen da Geir Ludvig Fevang ble spilt gjennom av Tor Arne Andreassen.

- Det første målet var bare en lang ball rett over hodet på oss. Det er slike scoringer som vi bare ikke kan slippe inn, sier Bradley.

Fevang gikk på løp inn bak ryggen på Høiland, og med en blanding av hell og dyktighet la han ballen perfekt til rette for seg. Mens Høiland forsøkte desperat å komme på rett side, brukte Fevang tiden på å banke inn 1-0-scoringen.

- Fikk eggløsning I andre omgang prøvde Stabæk å reise seg, men i stedet for var det hjemmelagets spillere og supportere som kunne juble for nok et mål.

Maic Sema utnyttet en uheldig manøver av Stabæks Nicolai Næss, som sklei da FKH-angriperen var på vei gjennom. Alene med Sayouba gjorde Sema ingen feil og banket inn sin første og lagets andre scoring.

- Det er godt å se at Sema får eggløsning nå. Det er en gutt som har jobbet for det. Han er virkerlig god, skryter FKH-trener Jostein Grindhaug til C More og ler.

Det har han grunn til, for laget klatret med trepoengeren over nedrykksstreken.

- Det er vel en helt OK kamp fra vår side. Vi har bra trøkk i det vi foretar oss - et godt presspill. Vi står godt gjennom 90 minutter, slipper Stabæk til lite og scorer to flotte mål, oppsummerer Grindhaug.

VANT: FK Haugesund og Christian Gytkjær tok tre poeng hjemme mot Stabæk.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VANT: FK Haugesund og Christian Gytkjær tok tre poeng hjemme mot Stabæk. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer