Godt å se ballen over streken

MANCHESTER: Manchester United- Tottenham 2- 0. United hadde patent på første omgang, men sløste med sjansene. Ole Gunnar Solskjær fikk en gratissjanse. - Jeg har hatt en egen evne til å score i oppgjørene mot Tottenham, skriver Solskjær på sin hjemmeside.

Og legger til:

- Åtte minutter før slutt fikk jeg et gjennomspill fra Scoles. Alene med keeper skal det normalt være mål, og det ble det.

- Det var godt å se den ballen gå over streken, skriver Solskjær.

United-manager Ferguson var ikke mindre fornøyd med innbytteren sin:

- Det var en killer goal, sier Ferguson, som for lengst har døpt nordmannen «reserven fra helvete».

Ferguson omtaler nummer 20 fra Vestlandet på den måten i sin biografi om livet, målene og kjærligheten til United. I går sang et rekordpublikum på 67583 om Solskaer, og manageren applauderte:

- Solskjærs mål drepte kampen, det var viktig for oss fordi Tottenham dominerte på dette tidspunktet. Sjøl om vi var klart best før pause, er du aldri trygg på seier, sier Ferguson til Dagbladet.

Det var nettopp derfor Sir Alex valgte å ta ut en fortsatt ikke-fungerende Dwight Yorke, og putte innpå han Hellchester United.

Julenisseforsvar

Fordi: Skotten elsker Solskjærs Lucifer-evner, sjøl om han ikke bruker Ole Gunnar spesielt mye fra start. United har spilt 15 kamper denne sesongen. Solskjær har startet fem, kommet innpå i ni og står i faktaboka med tre seriemål.

Det foreløpig siste fikk han takket være et julenisseforsvar fra London, bokført i det 84. minutt.

Solskjær og ballen hadde fri motorvei inn mot Neil Sullivan. Nordmannen var - som det en skotsk whisky skal være full av - kald som is. Han ventet til Sullivan i helsvart var nær nok. Så sendte han et hardt og perfekt skudd forbi. Millimeterlavt på Old Traffords gras. Rundt og inn. Til nett og stående applaus. Fortsatt åtte poeng foran Arsenal.

Typisk Solskjær

- Var du i tvil om Solskjær skulle sikre seieren da han fikk denne gratismuligheten?

- Nei, han er sikker, han har den evnen i hodet. Det var et typisk Solskjær-mål, sier Ferguson til Dagbladet.

Hovedpersonen sjøl er ikke i tvil om hva han mest ønsker seg kommende uke:

- Onsdag spiller vi en veldig viktig kamp borte mot Sturm Graz i Champions League. Da håper jeg å få mer spilletid enn hva tilfellet var i dag, skriver Solskjær.

Cantona i rødt

Men nok om Ole fra Norge. Fergusons personlige United-favoritt i går var Paul Scholes. Han tar av seg både kilt og kniv for det den lille på midtbanen presterte. Før pause.

- Verdensklasse, det er ingenting annet å si, sier Ferguson. Han har helt rett. Paul Scholes var Cantona med rødt hår. Hans 1- 0-mål var ikke tatt ut av noen som helst lærebok.

For: Måten Scholes dempet ballen på innafor 16, dro vekk en forsvarer og plasserte ballen i det aller lengste, det står bare skrevet ett eneste sted. I Scholes' reviderte.

<B>PANG OG 2-0:</B> Ole Gunnar Solskjær kommer alene mot Tottenham-keeperen og putter ballen trygt i nettmaskene. -Alene med keeper skal det normalt være mål, og det ble det, sier Solskjær.