- Godt å se dem tilbake

Glenn og Frode spilte endelig med flagget på brystet igjen.

(Dagbladet.no) Tunisia - Norge 30-29. I kveld spilte Glenn Solberg og Frode Hagen for første gang på landslaget etter at de la opp etter VM i Tunisia for snart tre år siden.

Og kveldens kamp ble spilt i og mot nettopp Tunisia, hvor Gunnar Pettersens menn også skal møte Danmark og Bosnia de neste dagene.

Verdensmesterskapet endte med en svært oppløftende 7. plass - men i kveld ble det tap for de norske gutta.

Gode innspill

- Vi spilte en god førsteomgang, men brant litt for mange store sjanser etter pause. De ledet lenge med 3-4 mål, men så kom vi tilbake til uavgjort rett før slutt, før de scoret i det siste angrepet, sier assistenttrener Erik Andersen til Dagbladet.no.

Han gleder seg stort over å ha Solberg og Hagen tilbake.

- Det er godt å se dem på banen i landslagsdrakta igjen. Glenn hadde mange gode innspill til Bjarte (Myrhol) på strek og Frode markerte seg med gode langskudd, sier Andersen.

Men dette var ikke nok.

TILBAKE: Glenn Solberg er tilbake på landslaget og hadde mange gode innspill til toppscorer Bjarte Myrhol mot Tunisia. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
TILBAKE: Glenn Solberg er tilbake på landslaget og hadde mange gode innspill til toppscorer Bjarte Myrhol mot Tunisia. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

For snille bakover

For bakover på banen var ikke de norske gutta nok på hugget. 30 baklengs er altfor mange.

- Vi ble litt for snille og slapp dem gjennom på for mange backgjennombrudd, sier Erik Andersen.

Men det viktigste for Norge i denne kampen var ikke å vinne, men å trene. For det er lenge siden landslaget var samlet og EM på hjemmebane nærmer seg.

Jan Thomas Lauritzen og Steinar Ege spilte ikke på grunn av skader. Kristian Kjelling er heller ikke helt spilleklar og Johnny Jensen sto over kveldens kamp - men han er tilbake i morgen.

Bjarte Myrhol ble Norges toppscorer med ti mål.

- Han var veldig, veldig god og traff med alle de ti skuddene sine, sier Andersen.