Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Godt å stoppe kjeften på Storhamar

Vålerenga enkelt til finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var vinn eller forsvinn for Storhamar i kveldens sjette semifinale mot Vålerenga på Jordal. Det ble forsvinn - og det fullt fortjent.

Vålerenga feide erkerivalen av isen med 5-1, og en slukkøret Storhamar-trener Petter Thoresen måtte bare erkjenne at de aldri var i nærheten av en siste og avgjørende semifinalekamp.

- Jeg må innrømme at vi tapte for et bedre lag. Vi var for dårlig i egen sone, de var gode på kontringer og ikke minst orket de mer enn oss. Det var ikke dette vi drømte om, sier en resignert Thoresen til Dagbladet.no.

Shampo overrasket

Vålerenga-trener Knut Jørgen Stubdal la ikke skjul på sin skadefryd etter å ha vippet Storhamar ned fra den norske hockeytronen.

- De hadde ryddet plass til bøtta, men vi viste dem i dag. Dette var årsbeste av oss, sier Stubdal.

Assistenttrener Espen Shampo Knutsen er overrasket over hvor stor forskjellen på lagene var.

- Vi beviste at vi er best. Det er lissom ikke noe mer å snakke om. Jeg er litt overrasket over at vi var så mye bedre, sier han til Dagbladet.no.

OVERLEGEN: Vålerenga knuste Storhamar 5-1 og er klare for finalen. Greg Day ble kampens store spiller med sine to mål. Foto: SCANPIX
OVERLEGEN: Vålerenga knuste Storhamar 5-1 og er klare for finalen. Greg Day ble kampens store spiller med sine to mål. Foto: SCANPIX Vis mer

Før kampen ble VIF-gutta enige om å være lojale mot taktikken, spille for laget og jobbe beinhardt. Det klarte de med glans.

Slo tilbake

- Det var godt å stoppe kjeften på dem. De har sett på seg selv som favoritter, og ikke mange hadde trua på oss før disse semifinalene begynte. Det gjør det ekstra deilig.

- Hvem ønsker du deg i finalen?

- Reiseavstanden sier Stjernen, men fordelen av hjemmekamp sier Stavanger. Det er det samme egentlig, sier Shampo til Dagbladet.no.

Semifinalekampene mellom de to gigantene i norsk hockey har vært preget av mye bråk og munnhuggeri.

Torsdag rykket Shampo ut i Dagbladet og ba Klanen om støtte i kveldens uhyre viktige kamp. De tok ham på ordet.

Overkjørte Storhamar

4927 tilskuere fikk se Vålerenga kjøre over gjestene fra Hamar etter en jevn start på kampen.

I spill fire mot fire ga Lars Erik Lund Vålerenga  ledelsen 17 minutter ut i første periode. De åpnet den neste i et voldsomt tempo og kom til flere store målsjanser. I powerplay la Greg Day på til 2-0 tre minutter ut i perioden, som også var stillingen foran den siste perioden.

Festen fortsatte da Mathis Olimb økte til 3-0 etter et halvannet minuttet, og ydmykelsen var total da en av Hamars mest upopulære menn - hardhausen Aleksander Nervik - økte til 4-0 noen minutter senere.

12 minutter før slutt reduserte Storhamar til 1-4 da Antti Rahkonen endelig fikk lurt pucken inn bak en god Tommy Lund i VIF-buret.

Greg Day knuste imidlertid et hvert håp om et comeback når åtte minutter gjensto. Alene med keeper gjorde han ingen feil, scoret sitt andre mål for dagen og trygget ledelsen til 5-1.

Finalemotstander for Vålerenga blir enten Stavanger eller Stjernen. De må spille en sjuende semifinale etter at etter at Stavanger i kveld utliknet til 3-3 i kamper. De vant 4-2 i Stavanger Ishall.

• Din mening: Er Vålerenga et bedre hockeylag enn Storhamar?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!