- Godt å være to nordmenn

Hushovd merker presset.

LARVIK/OSLO (Dagbladet.no): Med Thor Hushovds suksess i Tour de France, har Norge virkelig markert seg på sykkelkartet og interessen her hjemmet har steget betraktelig.

Nå, i sin femte Tour, begynner Hushovd å merke at presset er blitt større.

- Det bare øker, fra media, fra laget og fra folk rundt. Det er nesten altfor mye press, men jeg takler det, sier Crédit Agricole-rytteren til Dagbladet.no.

Det er han sjøl som har lagt opp til det. Etter å ha blitt nummer to i kampen om den grønne poengtrøya i fjor, er målet nå å gå helt til topps.

- Jeg mener det er et realistisk mål, og sammen med en sammenlagtseier kommer naturlig nok en etappeseier eller to.

Dagbladet.no ser, som mange internasjonale sykkeleksperter, på Hushovd som en av tre hovedutfordrere til den grønne trøya. De to andre er fjorårsvinner Robbie McEwen og stjerneskuddet Tom Boonen.

- Jeg blir sett på som en av favorittene, og det synes jeg er greit på bakgrunn av det jeg har prestert. Alt skal stemme for å ta den grønne trøya, men samtidig så jeg i fjor at dersom jeg har marginene litt mer på min side, så er jeg der, sier Hushovd.

Og når det skal sykles med maks fart og styrke, er det bare én ting som gjelder:

- Jeg må være veldig fokusert hele tida slik at jeg er klar i spurten, sier Grimstad-gutten.

Fra å være eneste nordmann i verdens største og mest prestisjetunge sykkelritt, fikk han i fjor «besøk» av Kurt Asle Arvesen. CSC-rytteren er med i år også.

- Det er veldig fint å ha med en annen nordmann. Det blir mer pressedekning, samtidig som vi er to som kan svare på henvendelsene. Dessuten er det mange etapper som er ganske rolige. Da er det godt å kunne snakke litt sammen med Kurt Asle i feltet.

VELDIG VELKOMMEN: Thor Hushovd (til venstre) gleder seg over landsmannen Kurt Asle Arvesen.