- Godt å vite at jeg har England-nivået inne

Marcus Pedersen håper PL-speiderne likte det de så i går.

MARKERTE SEG: Marcus Pedersen (t.h.) spilte veldig bra mot Adam Smith og England i går. Det håper han ble lagt merke til. Foto: AP / Bernat Armangue / NTB Scanpix
MARKERTE SEG: Marcus Pedersen (t.h.) spilte veldig bra mot Adam Smith og England i går. Det håper han ble lagt merke til. Foto: AP / Bernat Armangue / NTB ScanpixVis mer

HERZLIYA PITUACH (Dagbladet): Han var kanskje Norges beste i går, selv om Stefan Strandberg kom raskt på oppløpssida med sin fandenivoldske stopperinnsats de siste 30.

Marcus Pedersen drev de engelske stopperne til vanvidd, og tapte vel omtrent null dueller i andre omgang.

Målene uteble denne gangen, men Vitesse-spissens målgivende forarbeid før Magnus Wolff Eikrems 3-0-kanon er så nær scoringsprotokollen man kommer.

- Jeg viste vel mest den duellstyrken og løpsstyrken min i går, men samtidig var det en skikkelig deilig følelse å se Magnus smelle ballen inn, sier Pedersen til Dagbladet.

Drømmer om England
Etter Israel-kampen sov han dårlig på grunn av brente sjanser, det gikk lettere i natt. Og det er en uthvilt og fornøyd Pedersen som møter pressen på stranda før et ambassadebesøk dagen etter England-triumfen.

På tribunen i går som ellers under mesterskapet satt speidere fra hele Europa, og Pedersen håper spesielt de engelske konsulentene hadde blokka lett tilgjengelig.

- Jeg håper jeg leverte en god søknad i går. Jeg har fått masse skryt etterpå, så jeg har en god følelse i kroppen. Du tenker ikke så mye på speidere og sånn i en så viktig EM-kamp, det er mest etterpå du får høre om det, sier han.

- Men drømmen min er jo England, Premier League. Så får vi se om det går i oppfyllelse en gang, sier Pedersen, som har ett år igjen av kontrakten med Vitesse.

- Sånn sett kan ikke prestasjonen i går skade?

HVEM FÅR STARTE: Marcus Pedersen (t.h.) og Joshua King slåss om én plass før kampen mot Italia. Her fra stranda i Herzliya Pituach i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
HVEM FÅR STARTE: Marcus Pedersen (t.h.) og Joshua King slåss om én plass før kampen mot Italia. Her fra stranda i Herzliya Pituach i dag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

- Det må jo være bra å vise at jeg holder nivået. Jeg følte ikke det var vanskelig heller, liksom. Det er godt for meg å vite at jeg har det nivået inne, sier Marcus Pedersen.

King vil ha plassen
Han og Joshua King gjorde en rekke intervjuer sammen i formiddag, og måtte pent posere sammen for fotografene.

King meldte tidlig etter kampen i går at det blir vanskelig for Tor Ole Skullerud å velge en ellever til Italia-kampen, og Blackburn-angriperen vil inn på laget.

Men det vil Marcus Pedersen også. Og han er vanskelig å overse etter det han viste i Petah Tikva i går kveld.

Sånn sett blir det interessant å se om Skullerud prioriterer å hvile/få i gang spillere i troppen mot Italia, eller om alt settes inn på å ta gruppeseieren.

Pedersen er i hvert fall ikke interessert i å hvile.

- Jeg er ikke så sliten. Jeg kjenner det så klart litt mer enn etter Israel, men vi får et par dager å komme oss på nå. Selvfølgelig vil jeg spille, sier han klart til Dagbladet.