Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Godt å vite at noen puster deg i nakken

Ferguson om trusselen fra formsterkt Chelsea.

HAR FERDIGSONET KARANTENEN: Sir Alex Ferguson har sett Uniteds fem siste kamper fra tribuneplass, men mot Everton i morgen er han tilbake på benken. Med seier vil de røde være minst seks poeng foran utfordrerne Chelsea og Arsenal med bare fire kamper igjen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
HAR FERDIGSONET KARANTENEN: Sir Alex Ferguson har sett Uniteds fem siste kamper fra tribuneplass, men mot Everton i morgen er han tilbake på benken. Med seier vil de røde være minst seks poeng foran utfordrerne Chelsea og Arsenal med bare fire kamper igjen. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer

(Dagbladet): Med bare fem kamper igjen av sesongen topper Manchester United tabellen med seks poeng.

Det høres ut som en komfortabel ledelse, men det faktum at ligalederen har igjen både Arsenal (borte) og Chelsea (hjemme) gjør at spenningen fortsatt lever.

Særlig sistnevnte virker å ha bråvåknet i ligasammenheng, med sine 19 av 21 mulige poeng på de sju siste kampene. Onsdag passerte de Arsenal og inntok annenplassen bak United, noe som fikk Petr Cech til å fastslå at det er Chelsea som er den største trusselen mot ligagull nummer 19.

Sir Alex Ferguson - selvsikker etter å ha slått Chelsea både borte og hjemme i Champions League nylig - lar seg uansett ikke stresse av at gutta fra Stamford Bridge har fått opp dampen.

- Det er godt å vite at noen puster deg i nakken. Du må være bevisst på hvem som er der, så du ikke blir for selvtilfreds. Vi bruker den erfaringen vi har tilegnet oss fra lignende situasjoner, og forhåpentligvis tar den oss dit vi ønsker, sier United-manageren ifølge nyhetsbyrået PA.

- Til slutt slipper man opp for kamper
Men Ferguson ønsker selvsagt ikke å slippe rivalene tettere innpå seg i løpet av påskehelga, og for å være sikker på at det ikke skjer må Everton slås på Old Trafford i morgen formiddag.

Det er en motstander United statistisk sett nesten aldri snubler mot på hjemmebane: Det er nesten 19 år siden Evertons siste seier der, og de 17 kampene siden da har gitt tre uavgjorte og 14 tap.

Trolig må Everton igjen klare seg uten spillere som Tim Cahill, Mikael Arteta og Louis Saha, mens United har de fleste utenom Darren Fletcher tilgjengelige.

- Hvis vi vinner i morgen vil vi lede med minst seks poeng, med bare fire kamper igjen. Det er slik jeg ser på det. Til slutt slipper man opp for kamper. Jeg ser ikke lenger fram enn morgendagen, insisterer Ferguson - som for første gang på fem kamper kan se laget sitt fra benken i morgen.

Moyes mener Everton har nærmet seg
Evertons supportere har neppe mye imot å se Manchester United passere Liverpool i antall ligatrofeer, men de har litt å spille for selv også.

Fem seirer og to uavgjorte på de to siste har sendt dem helt opp i ryggen på Liverpool på sjetteplass, og greier de å ta seg forbi byrivalen kan de nå Europa League dersom Manchester City vinner FA-cupfinalen, men samtidig mister fjerdeplassen.

OVERTIDSDRAMA: Da Everton og Manchester United møttes på Goodison Park tidligere denne sesongen, gikk Everton fra å ligge under 1-3 til å redde 3-3 med to scoringer på overtid. Her setter Mikael Arteta inn det siste. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
OVERTIDSDRAMA: Da Everton og Manchester United møttes på Goodison Park tidligere denne sesongen, gikk Everton fra å ligge under 1-3 til å redde 3-3 med to scoringer på overtid. Her setter Mikael Arteta inn det siste. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

David Moyes lover at de kommer til å selge seg dyrt på Old Traford i morgen.

- Vi vet at vi må gi det et forsøk. Samtidig har vi nesten ingenting å tape, vi kan dra dit med lave skuldre og prøve å få et resultat. Det er et flott sted å spille på, men vi vet at vi møter det beste laget i landet. Vi er uansett i god form, og jeg tror vi kan gi dem skikkelig kamp, sier han ifølge Evertons hjemmeside.

Da lagene møtte hverandre på Goodison Park tidligere denne sesongen endte det 3-3 etter et vilt overtidsdrama, der United uvanlig nok rotet bort en 1-3-ledelse.

Moyes mener de har nærmet seg de røde fra Manchester.

- Vi har gjort alt i vår makt for å redusere forskjellen mellom oss, og vi har kommet oss nærmere. Vi skal forsøke å gjøre det vanskelig for dem. De har en ny, stor kamp på tirsdag (Schalke i Champions League), sier Moyes.

PS! Chelsea og Arsenal møter henholdsvis West Ham (hjemme) og Bolton (borte) i helga.

LEDER ET LAG I FORM: Everton har vunnet fem av sine sju siste kamper, og spilt uavgjort i de to siste. Foto:  (AP Photo/Tim Hales)
LEDER ET LAG I FORM: Everton har vunnet fem av sine sju siste kamper, og spilt uavgjort i de to siste. Foto: (AP Photo/Tim Hales) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media