Godt «comeback» av Hofgaard Nilsen

Stina Hofgaard Nilsen er tilbake igjen etter sykdommen. I dag kom hun på 6. plass i Cortina.

Bergensjenta har vært syk i flere uker, og hun sto da også over det forrige storslalåmrennet i verdenscupen i Bormio i begynnelsen av januar. Bortsett fra 4. plassen i åpningsrennet for sesongen, har resultatene vært skuffende for Hofgaard Nilsen i vinter.

- Et solid «comeback» av Stina. Dette er vi veldig fornøyd med, sa trener Erik Skaslien til NTB etter 6. plassen i Cortina d'Ampezzo.

- Vi visste at hun var litt på gang igjen. Hun har kjørt bra på trening denne uka også, mente Skaslien som derimot ikke var fornøyd med Andrine Flemmens 23. plass.

- Hun kjørte en grei 1. omgang, men kollapset i 2. omgang. Hun mistet helt kontakten med underlaget.

I februar er det VM i St. Anton i Sveits, men ifølge Skaslien har ikke verdensmesterskapet vært noe tema til nå.

- I og med at det har vært mye berg-og-dal-bane denne sesongen har vi bevisst ikke tenkt noe på VM. Målet har hele tiden vært det neste rennet. Hvis trenerteamet, støtteapparatet og jentene gjør jobben sin, kommer selvtilliten til å stige hele veien fram mot VM, konstaterer Skaslien.

Tirsdag og onsdag til uka skal Hofgaard Nilsen og Flemmen kjøre europacuprenn i Italia, og førstkommende lørdag er det nytt verdenscuprenn i Maribor i Slovenia.

- Vi velger å kjøre de to europacuprennene. Jentene kan ha godt av et par renn som ikke betyr så mye i den perioden vi er inne i nå.

Svenske Anja Pärsson vant dagens verdenscuprenn. Det var hennes aller første seier i et storslalåmrenn. Hennes sju andre seirer i verdenscupen har alle kommet i slalåm.

(NTB)