Godt for Magnus: - Carlsen er ingen Bobby Fischer

Ingen kald krig på brettet i VM-matchen.

INGEN STORPOLITIKK. Bobby Fischer spilte om sjakktronen i 1972. Det kontroversielle geniet vant VM-matchen mot sovjetrussiske Boris Spasskij. Da dreide det seg om storpolitikk. Slik er det ikke nå, mener Dagbladets kommentator. Foto: Zuma Press / Ntb Scanpix
INGEN STORPOLITIKK. Bobby Fischer spilte om sjakktronen i 1972. Det kontroversielle geniet vant VM-matchen mot sovjetrussiske Boris Spasskij. Da dreide det seg om storpolitikk. Slik er det ikke nå, mener Dagbladets kommentator. Foto: Zuma Press / Ntb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er en enorm russisk interesse for den kommende VM-matchen mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin i Russland.

- Ilya (Merenzon, sjef for selskapet Agon, arrangør og rettighetshaver til VM-matchen red.anm.) har fortalt meg at det var registrert over 15 000 artikler om Karjakin og Magnus det første døgnet etter at Karjakin var klar for VM-matchen, forteller manager Espen Agdestein til Dagbladet.

Han sier:

- Sjakk og storpolitikk har en historikk.

Det store ikoniske eksempelet er gigantmøtet mellom det amerikanske sjakkgeniet Bobby Fischer og sovjetrusseren Boris Spasskij i 1972.

Fischer omtales som tidenes beste sjakkspiller.

Han kvalifiserte seg for møtet med den sovjetrussiske verdensmesteren ved å slå dansken Bent Larsen og sovjetrusseren Mark Taimanov med de overveldige sifrene 6-0 i begge kampene.

Fischer vant alle tolv partiene, seks med hvite og seks med svarte brikker og var klar for det historiske møtet mellom USA og Sovjet.

Den kalde krigen Det var under den kalde krigen. VM-matchen forårsaket en verdensomspennende pressedekning. At matchen i det hele tatt ble noe av, hadde den amerikanske ikoniske utenriksministeren Henry Kissinger en stor del av æren for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer