- Godt forberedt

Rosenborg kan vente seg tøff motstand fra Røde Stjerne på Lerkendal i morgen. Assisstenttrener Ola By Rise forsikrer at trønderne er så godt forberedt som de kan være.

Er forberedt på det verste

Advarer RBK-fans

Da Rosenborg trakk Røde Stjerne fra Beograd og Serbia som motstander i andre runde av Uefa-cupen etter å ha slått ut Ventspils med 10-1 sammenlagt, var assistentrener Ola By Rise «bare» mellomfornøyd med trekningen.

- Det kunne vært verre, og det kunne vært bedre, sa By Rise 17. oktober.

Tøff motstand

I dag, halvannen uke senere og dagen før hjemmekampen mot serberne, er Rise fortsatt mellomfornøyd. Trønderne vet det de trenger å vite om motstanderen. Trener Åge Hareide så lagets siste kamp i Beograd. I tillegg har videomateriale stått sentralt i forberedelsene.

- Vi er så forberedt som vi kan få blitt, sier By Rise til Dagbladet.no.

Og det kan trønderne trenge: For det er ingen enkel motstander som gjester Lerkendal i morgen kveld. Røde Stjerne slo Nistru fra Moldovia hele 8-2 sammenlagt i første kvalifiseringsrunde. I første ordinære runde slo de ut danske OB etter 6-5 sammenlagt, med 2-2 borte og 4-3 hjemme.

Også i hjemlandet har Røde Stjerne lykkes. Bortsett fra at fjoråret ikke ble som håpet og forventet (laget måtte gi fra seg ligatittelen til byrival Partizan og tapte dessuten cupfinalen mot FK Sartid), er Røde Stjerne et lag med glirende sportslige resultater på hjemmebane. De siste 13 årene har Partizan og Røde Stjerne dominert i hjemlandet. FK Obilic er eneste lag som har greid å frata de to Beograd-lagene ligatittelen. Røde Stjerne topper for øyeblikket ligaen, etter sju av ni mulige seire så langt.

- Kan slås

Også Rosenborg har dårlige minner med Røde Stjerne. Forrige gang de to lagene møttes ble trønderne rundspilt. Det var i 1986. Den gang var Røde Stjerne også en av storklubbene i Europa. Det er de ikke nå. Krigen har satt sine merker, og laget er - som landet - i en oppbyggingsfase.

Rosenborg har ingen umulig oppgave foran seg, hvis vi skal tro assistenttrener By Rise.

- Klart det er mulig å slå dem, men vi har aldri noen garanti. Det er et bra lag. Men vi har en mulighet til å ta dem.

Og taktikken er klar:

- Vi må ut å styre kampen.

Returmøtet er 27. november i Beograd. Seier er selvsagt alltid en fordel, men før kampen i Beograd er behovet for seier på hjemmebane ekstra stort.

- Vi må vinne hjemme. Der nede kommer vi til å møte en heksegryte, sier By Rise.

VENTSPILS-JUBEL: Rosenborg slo ut latviske Ventspils fra første runde av Uefa-cupen. I morgen er Røde Stjerne motstander. Foto: SCANPIX
MATCHVINNER: Kaptein Nemanja Vidic scoret det avgjørende målet da Røde Stjerne slo ut Odense BK fra første runde. Foto: AP/SCANPIX
SUPPORTERBRÅK: Røde Stjernes supportere er kjent for bråk og opptøyer av den typen som oppsto da klubben møtte OB i Uefa-cupens første runde i september. Sikkerheten er skjerpet til Røde Stjerne gjester Lerkendal i morgen. Foto: REUTERS/SCANPIX