BOM, BOM, BOM: Sadio Mané brant den ene kjempesjansen etter den andre, til slutt helt alene med keeper. Men det kostet ikke Liverpool noe som helst. Godt forsvarsspill har gitt Jürgen Klopps mannskap en dimensjon til. PHOTO BY CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCK
BOM, BOM, BOM: Sadio Mané brant den ene kjempesjansen etter den andre, til slutt helt alene med keeper. Men det kostet ikke Liverpool noe som helst. Godt forsvarsspill har gitt Jürgen Klopps mannskap en dimensjon til. PHOTO BY CRAIG GALLOWAY/PROSPORTS/REX/SHUTTERSTOCKVis mer

Liverpool i Champions League

Godt forsvarsspill gjør at Mané kan brenne sjanser som om det å score mål er gått av moten

Liverpool scorer mindre, men har tillagt seg en forsvarsevne som gjør dem til et bedre fotballag. Manchester City skal passe seg.

  • Liverpool-Napoli 1–0 (1–0)

LIVERPOOL HAR HATT tidenes sesongstart i den hjemlige ligaen, er ett poeng foran storfavoritten, men det er fortsatt Manchester Citys vanvittige angrepsstyrke vi snakker om.

LIVERPOOL ER VIDERE i Champions League etter nok en magisk kveld på Anfield, men det er fortsatt Barcelona, Real Madrid, Juventus og Manchester City vi snakker om.

Det spiller ingen rolle for Liverpool, de vet nemlig bedre enn noen hva de driver med.

De forsvarer seg også.

Og det virker.

MODIGE FOTBALLAG GJØR det vakre spillet enda vakrere. Liverpool er et ekstremt modig fotballag. Lag som kan forsvare seg vinner ofte trofeer både hjemme og ute. Sesongen 2018/2019 er Liverpool så langt best av alle i Premier League. Og da spiller det ingen rolle at offensiven på en kveld som i går brenner sjanser som om det å score mål har gått av moten.

Jürgen Klopp har lært Liverpool å forsvare seg.

Der laget er nå er det viktigere enn noe annet.

ETTER 16 SERIEKAMPER har Liverpool scoret 34 mål. Det er nøyaktig det samme antallet som i fjor og gir et snitt på 2.1 scoringer per kamp. Manchester City hadde 48 scoringer på denne tida i fjor, og 45 nå. Det er også rimelig stabilt. For ikke å si ekstremt. Men reduserer du 1,25 baklengsmål til 0,375 slik Liverpool har gjort så langt, reduserer også faren for unødvendige poengtap.

12. desember i fjor – 16 runder inn i Premier League – lå Liverpool på femteplass 16 poeng bak Manchester City.

12. desember i år – 16 runder inn i sesongen som kan stoppe tørken i den hjemlige serien – er Liverpool ett poeng foran City.

DET ER FORSVARSSPILLET som overvant Napoli og tok Liverpool til cupspillet i Champions League også. Liverpool 2017/2018 kunne nemlig sluppet inn tre og likevel vunnet med de to målene et avansement på Napolis bekostning krevde. Bare Sadio Mané alene hadde jo scoret tre om denne kampen hadde vært spilt for et år siden. Men fordi forsvarsspillet begynner å likne på noe som er bunnsolid, fordi Virgil van Dijk ser ut som en million og klarerer i alle retninger selv om han savner Joe Gomez, og fordi Allison Becker er en mye tryggere keeper en Simon Mignolet og Loris Karius til sammen, så holder det med 1–0.

Ja da, Allison reddet både kvelden, avansementet og kanskje også hele sesongen to minutter på overtid, men slike prestasjoner hører alle dramatiske kvelder til.

Liverpools defensive soliditet er ny av året.

Det hører en seriøs tittelutfordrer til.

ALLE DE FIRE engelske lagene – Tottenham, Liverpool, Manchester City og Manchester United – er videre i Champions League. Det er Premier League alene om. La Liga har tre, Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid, Bundesliga har tre, Bayern München, Borussia Dortmund og Schalke, og Serie A to – Juventus og Roma. To kan det bli på Frankrike også om Lyon slår Shakthar Donetsk og slår følge med Paris Saint-Germain.

Vinner Shaktar har Ukraina et lag i åttedelsfinalene.

Akkurat som Portugal har Porto og Nederland har Ajax.