- Godt gjort, bravo, lenge leve Hitler

Politiker får kjeft for Hitler-spøk.

I HARDT VÆR:  Bung Mokhtar Radin og kona Zizie Ezette. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Bung Mokhtar Radin og kona Zizie Ezette. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det malaysiske parlamentsmedlemmet Bung Mokhtar Radin er i hardt vær etter at han spøkte om Adolf Hitler da Tyskland knuste Brasil i tirsdagens VM-semifinale.

- Godt gjort, bravo, lenge leve Hitler, skrev Bung Mokhtar på sin Twitter-konto etter tyskernes knusende overlegne seier.

Tweeten er senere blitt slettet, men har naturlig nok skapt storm på mikrobloggtjenesten og andre sosiale medier.

- Vi setter pris på beundringen av det tyske landslaget, men en sammenligning med regimet til Adolf Hitler er uakseptabel, sier Holger Michael, Tysklands ambassadør til Malaysia.

Bung Mokhtar nekter å bøye seg for dem som vil at han skal be om unnskyldning, men sier i stedet at det hele var en spøk.

Han er kjent som en kontroversiell politiker i Malaysia og har flere ganger havnet i klinsj med forkjempere for kvinners rettigheter.

Under en debatt om et tak som lakk i parlamentet i 2007, refererte han til en kvinnelig politisk motstanders menstruasjon som en lekkasje som forekom hver måned.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer