- Godt med et avbrekk

Men nå er Alexander Søderlund klar for RBK-debut.

KLAR FOR RBK-DEBUT: Alexander Søderlund pådro seg en lårstrekk i sin andre trening som Rosenborg-spiller. Nå er låret bra igjen, og spissen håper på spilletid i Europa League-kvalikkampen mot St. Johnstone torsdag. Foto: NTB Scanpix / Vegard Grøtt
KLAR FOR RBK-DEBUT: Alexander Søderlund pådro seg en lårstrekk i sin andre trening som Rosenborg-spiller. Nå er låret bra igjen, og spissen håper på spilletid i Europa League-kvalikkampen mot St. Johnstone torsdag. Foto: NTB Scanpix / Vegard GrøttVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Alexander Søderlund fikk ingen drømmestart på Lerkendal. Trening nummer to endte med strekkskade

Men etter drøye to uker med hvile og rolig trening, nærmer spissen seg spilleklar. Selv håper 25-åringen å være i troppen når Rosenborg tar imot St. Johnstone hjemme på torsdag, i andre kvalifiseringsrunde til Europa League. 

- Nå går det veldig fint. Jeg hadde en test søndag og det så veldig bra ut, så jeg regner med at jeg er klar til torsdag, sier Søderlund til Dagbladet.

Tippeliga-standard
Og med 3-2-seier mot Odd søndag, samtidig som at Sandnes Ulf slo Strømsgodset, leder Rosenborg nå serien og går med selvtillit inn i kampen mot det skotske laget. Et lag som holder Tippeliga-standard, ifølge trener Per Joar Hansen. 

- De har en rask spiller på topp, som er stor og sterk. De har en god sentral midtbanespiller, og de har trøkk i laget. Spiller med stort hjerte. Grovt sett et bra lag, oppsummerer RBK-treneren.

St. Johnstone kom på tredjeplass i skotsk Premier League forrige sesong. Og om Søderlund får debuten sin i Europe League-kampen allerede torsdag, er «Perry» åpen for - så lenge skaden er helt borte. 

- Han har hatt bra utvikling og stor framgang. Han er klar snart. Vi har noen siste tester vi skal gjennomføre, og det er mulig at han er klar til torsdag.

Godt med et avbrekk
Til tross for at starten på RBK-eventyret ikke ble som Søderlund ønsket, depper ikke haugesunderen. Tvert imot - spissen velger å se på skadeavbrekket som noe positivt.

- Det er klart at det ikke er åpningen jeg håpet på. Men jeg har vært skadefri i en lang periode og jeg hadde kanskje godt av et avbrekk. Jeg har spilt fotball sammenhengende i to år uten pause. Det var nesten godt å slappe av og gjøre litt andre ting og. 

TOMMEL OPP: RBK-trener Per Joar Hansen sier Alexander Søderlund snart er klar for spill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOMMEL OPP: RBK-trener Per Joar Hansen sier Alexander Søderlund snart er klar for spill. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Jeg har fått trent bra og løpt bra, så formen er ok. Men det er lenge siden kamp, så det tar kanskje litt tid å komme inn i det. Men jeg tror det kommer til å gå bra uansett, legger han til. 

Garanterer god høstsesong
Rosenborg er ubeseiret de siste ti kampene i Tippeligaen. I neste runde venter Brann borte. Trøndernes nye spisshåp er ikke helt overbevist over spillet, men desto mer fornøyd med poengfangsten.

- Sånn spillemessig har det gått litt opp og ned. Men vi har vunnet de fleste kampene, så det ser bra ut. Nå kommer det noen nye spillere inn i tillegg, som vil være med å løfte laget. Jeg vet vi vil få en god høstsesong, det føler jeg meg sikker på. 

- Det har vært perfekt å komme hit. Jeg skulle ønske jeg kunne spilt fotball, det er det eneste minuset. Men nå gleder jeg meg bare, og jeg skal prøve å score litt mål. Det er det som er jobben min, avslutter Søderlund.