Godt nytt ball-år

Eggen vil kommentere Hareide, Scheie blir syk av TV-rettigheter og trenerproblemene øker - spesielt i Bærum og på Oslos vestkant.

I hvert fall slik Morten P. ser det. Som gir deg fotballåret 2003.

JANUAR:

Arne Hopp-Ball-ong Scheie (31 hoppuker) rakk ikke å ønske året velkommen fra Garmisch før Aftenposten ringte det uopplysende eneveldet på Oslos vestkant: Hvem er trener i Clubben? Er det sant at Braovic ikke har reist hjem, men går på norskkurs i kjelleren til Atle Brynestad, eller er det denne Teitur? Men nei, også han snakker jo et språk Jonny Hanssen ikke forstår - gebrokkent. Så da må det vel være den beste da - han ingen vil ha - Sture Fladmark?

- Jeg er Smart - ikke dum, sier Atle Brynestad. - I min Club diskuterer jeg ikke trenerspørsmålet med andre enn meg selv. Selv trenerne vet ingen ting før vi starter opp igjen 5. januar og Jonny Hanssen er tilbake fra ferie (auda, stryk det).

Hele Rosenborg-familien reiser til Gran Canaria på treningsleir. Bent Skammelsrud skal bare slenge med på noen treninger for ikke å bli helt Keiko - altså Tom Nordlie. Og i sitt pensjonist-eksil på La Manga har Nils Arne Eggen, som fikk et meget ballfintfølende teleskop til jul, en høyde. «Æ ska itj kommenter noko, nei - æ vil berre sje om hain Åge skjønn det som har gitt oss aill pengan og pokalan».

Men Jordas krumning feller Eggen. Han ser ikke en dritt. - Hadd dæm bar' hørt på dæm karan som for noen hoinner år sida sa at jorda var flat som ei pannkak, så hadd detta gått bra det sjø, sier han til Adressa.

Semb tar Norge C til et sted nær Saddam. For Erik Holtan og Raymond Kvisvik må NFF betale overvekt på flyet. Amerika går ikke i angrep, Norge vinner turneringa, Pa-Modou Kah spiller glitrende og en sheik vil kjøpe VIF-spilleren for 5000 kameler.

- I vet ikke, sier Kjetil Rekdal (trener).

I OG DU: Kjetil Rekdal og Jan Åge Fjørtoft deltar i Morten Pedersens beretning om fotballåret 2003.
I OG DU: Kjetil Rekdal og Jan Åge Fjørtoft deltar i Morten Pedersens beretning om fotballåret 2003. Vis mer

- I synes 5000 kameler er bedre enn én Bosman-spiller, sier Kjetil Siem (direktør).

- I, sjøl om Vålerenga ikke er min klubb, hadde gjort det, sier Kjell Inge Røkke (rik). - Tenk hvor mange kamelhårsfrakker det kan bli.

1. divisjon: Ingen ting å melde fra Skålvikfjorden. Tom «K» Nordlie, like ærlig, er helt taus. Etter jula er han redd for at maten skal fortsette å komme hver gang han åpner kjeften.

England: Steffen Iversen blir bitt av rev utenfor sitt hjem i London. Ole Gunnar Solskjær blir nok en gang bitt av Jim Solbakkens (kulissmedarbeider) mange fine løsninger. Men John Arne Riise biter ikke på noe. Ikke mora heller.

FEBRUAR:

Brann sykler til skifteretten direkte på TV2. Mini ler, Davy Wathne tørker usminkede tårer og Ivar Hoff mener noen bør gå. Alt mens Ernst A. Lersveen jogger i høyre bildekant. Og intervjuer styret.

I Dinamo Stabæk har man bestemt seg for å bli bedre sammen på Ona Fyr. Det skal ikke mye til. Trener Alf Gaute Larsen har i Dagbladet, mot sin vilje, fått tilbake sitt fulle navn. Flere nyheter finnes ikke på Nadderud.

Ei heller i Lyn hvor Jonny Hanssen ikke får bestemt seg trenerspørsmålet.

Ivar Morten Normark i Aalesund blir fotografert på kontoret med pils og sigar etter en onsdagstrening. Det blir oppstyr i deler av det fotballkristne Norge. - I ser helst ikke at idretten min synliggjør slike laster, sier Kjell Magne Bondevik (statsminister). - Ka farsken e det han tænk på - æ drekk no førr hælvete en øl når æ e tørst, sier Normark.

I år som alltid går RBK til finalen i La Manga Cup. Bent Skammelsrud, piggere enn på mange år, er på planlagt besøk hos Eggen. Og da uforutsette omstendigheter (kø på golfbanen) svekker laget til finalen, vet fotballfar og sønn å kjenne sin besøkelsestid. Og kommer ferdigskiftet.

- Æ har sagt æ itj ska kommenter det hain Åge driv på med, og det ska æ itj gjørr heller, men du må jo værra blind på begge auan om du itj sjer at'n Bent er god nok, sier Eggen. - Spør du mæ, og æ sier altså itj noko til dokk journalistan, så spæll'n Bent serieåpninga mot Vålerenga.

- I håper ikke det, sier Kjetil Rekdal (trener).

- Ikke I heller, sier Kjetil Siem (direktør).

- I vil skrive bok om det hvis så skjer, sier Jo Nesbø (Han Derre).

- Både I og Bondevik (statsminister) håper i hvert fall han ikke spiller mot Molde, sier Røkke (rik).

- Jeg skjønner ikke en dritt av dette her jeg, sier Åge Hareide (eks-I).

1. divisjon: - Jeg har prøvd å få tak i'n Bent i hele vinter jeg, men du veit jo hvordan det er utafor hvalsesongen, sier Sandefjord-trener Tom Nordlie helt ærlig. - Da svømmer alle på ryggen i denne by'n her.

England: Jim Solbakken (kulissmedarbeider) sier Ole Gunnar Solskjær bør score flere mål i Champions League. - A good solution, sier Alex F. - Ikke hør på Solbakken - han er slu som en rev, sier Berit Riise (mor). - Snart blir vel han John Arne bitt også.

MARS:

Nordlandslaget gjenoppstår når Semb i år som i 2001 overser spillere nord for polarsirkelen til sin siste sparringkamp før EM-kvaliken mot Luxembourg 2. april. Sist det skjedde reagerte Terje Skarsfjord med harme og egne ideer - nå er det Ivar Morten Normark som slår et slag for den landsdelen han forlot. AAFK-treneren, som innhenter Skarsfjords erfaringer fra den gangen det ble seier over Nord-Russland i Skipagurra, men alt likevel gikk så galt på grunn av noen damer om ikke tok «njet» for et svar da de stormet banketten, legger årets «Nordlandsball» - en kamp mot Nord-Sverige - til Alta. Det skulle han ikke ha gjort.

Njet-jentene kommer igjen og gjør reint bord. Det vil si - de som ikke er gift eller har en seksuell legning som ikke matcher tilbudet - blir spontangift på humanitært grunnlag, samboende eller flådd. Og alle får billig sprit og røyk. Bortsett fra Ivar Morten Normark, som hadde med både egen sigar og et par pils.

- I har ikke problemer med den smule skandale mediene vil ha dette til å være - det er trenerens laster I ikke vil ha i idretten min, sier Bondevik (statsminster) i en melding fra SMK (sitt Molde-kontor).

Viking har hatt en god vinter med treneren ingen kjenner. Han er faktisk så ukjent at mange mener han snart havner i Lyn. Hvor Teitur og Fladmark fortsatt venter på at Jonny Hanssen skal bestemme seg. Slik at Atle Brynestad kan si noe om trenersituasjonen i Clubben..

I Tromsø håper tidligere fiskeriminister Jan Henry T. «No Fish, But Plenty Goals» Olsen at alt er i boks foran comebacksesongen i Tippeligaen. I Molde vil Gunder Bengtsson gjøre laget helsvenskt - han får jo så mye for pengene. Og mens Dinamo Stabæk igjen drar til Ona fyr for å bli enda bedre sammen - og Alf Gaute Larsen sender en indignert e-post til Dagbladet hvor han skriver at han for all framtid vil ha seg frabedt å bli omtalt som Alf Gaute Larsen, jeg heter bare Gaute Larsen sier han, akkurat som om Stabæk skulle bli bedre sammen av det, lurer Ingebrigt Steen Jensen på om det er Alf eller Gaute Larsen - eller begge - som trener laget. Når han ringer Atle Brynestad om råd får han beskjed om å spørre Jonny Hanssen.

Eggen får kjevebeinsbrudd da teleskopet helt uforklarlig får en kraftig rotasjon fra høyre mot venstre og treffer haka. Altså tyst på Lerkendal.

I. divisjon: - Jeg har sagt te'l spellera at i løpet av én time etter trening eller kamp må vi restituere med å få i oss no' mat, sier Tom Nordlie. - Det ække sant, jeg bare kødder, men ser du på kroppen min skulle'ru tru jeg var den som trente mest i denna klubben (....ikke skriv det a, da blir'e bare bråk. Men du kan hilse til Keiko).

England: Sir Alex F. vil ha John Arne Riise og henvender seg til Jim Solbakken (kulissmedarbeider) for en løsning. - Nå er jeg lei Solbakken, man skulle nesten tro han hadde fyrt seg en rev, sier Berit Riise (mor).

APRIL:

Norge slår Luxembourg 5-0 og leder EM-gruppa. Det er som det skal være. Langt mer ståhei blir det da Drillo holder samling med U19-landslaget på Gardermoen! Under mottoet «langpasningen kan aldri bli lang nok» henter han Stig Inge Bjørnebye som lærmester for hvordan dæljinga skal utføres, mens Jostein Flo står i den andre enden av flystripa. Og viser hvordan kronisk hodepine holdes ved like.

- Vi skal bare slå langt når det er nødvendig, sier Drillo i en av to kommentarer til VG. I den andre sier han «og det er det hele tida».

Seriestart i Tippeligaen og Lyn møter Brann på Ullevaal. Men før det har Aftenposten igjen ringt Brynestad og spurt hvem som egentlig trener Clubben. - Jeg har vært Smart nok til ikke å ha noen samtaler med meg selv i det siste, så det vil jeg ikke uttale meg om, svarer eneveldet.

Lyn vinner 3-0 over skifterettens sønner fra Bergen. Davy Wathne angriper bobestyreren. Og mens Mini roser Bent Skammelsruds comeback mot Vålerenga på Lerkendal (1-1) sier Ivar Hoff at noen må gå.

- Hareide, Bengtsson, han i Viking, Rekdal, you name them - for meg er det underordnet hvem det er eller hvor de går. Jeg gjør bare jobben min jeg, sier Hoff.

- Han i Viking sier'u - det ække han Lenny Benna...aaææhh, nei jeg trukke det. Han slutta vel i fjor han så da er det vel han nye, sier Erik Foss.

- Er han her ennå, sier Kåre Valebrokk.

- Bent var god, men nok er nok, sier Åge Hareide (eks. I) - Det er han som må gå - igjen.

- Arrrgh, umpp, asssja....AUU no må dokk AUU!, kvekker Eggen og sendes til RIT for å få ny ståltråd i kjeven.

Arne Erlandsen uten både «fokus» og «fundament» leder LSK til 3-1 over Glimt på Orderud Stadion. Men dømminga er et problem - den er for streng. Og mens Normark feirer Aalesunds første Tippeligapoeng (1-1 mot TIL) med sigar og øl er det vanskelig å si hvordan Viking-treneren feirer 2-0 seieren over Bryne. Fordi ingen vet hvem han er.

Odd-Molde 4-1 gjør I (rik) sur. Sogndal- DInamo Stabæk 3-0 gjør Alf Gaute Larsen fortvilet. Men det er ikke tapet - det er Dagbladets navnebruk han reagerer på. - Har vi to trenere vi også, spør Ingebrigt Steen Jensen.

1. divisjon: Sandefjord går rett til topps. - Jeg skakke værra breial, bare æærlig, og detta fortjener vi. Men det er fort gjort å svømme inn i feil fjord, sier Tom Nordlie.

England: Jim Solbakken (kulissmedarbeider) ansetter Ruel Fox i Solution. Berit Riise (mor) går i hi, Ronny Johnsen går på krykker i Leos bakrom der John Arne møter veggen.

MAI

NFF-president Per Omdal feirer nasjonaldagen med å spille tuba med Sinsen Ungdomskorps for andre året på rad. Generalsekretær Karen Espelund debuterer som drillpike. Men det er først når Gunder Bengtsson går åpenhjertig ut i Svenska Dagbladet - «Alla norrmänn utom jag handlar i Sverige» - at det blir overskrifter og bråk. Og bedre blir det ikke når Kjell Magne Bondevik (statsminister) får et fotballpolitisk drypp og sier følgende i «Sytten Tretti», «Tabloid» og «Redaksjon Én» (opptak):

- I skjønner han Gunder godt I. Slik valutaen er kan Molde kjøpe mange gode og billige spisser på Svinesund. Og sier han Kjell Inge (rik) nei kan I sikkert få med Valgerd på å foreslå litt kontant spiss-støtte til alle Tippeligalag med scoringsproblemer i Møre og Romsdal. Forebygging av fotball-depressive reaksjoner er god helsepolitikk.

Fra Stortingets talerstol vil hele opposisjonen ha statsministeren innlagt til politisk observasjon. Otto Jespersen foreslår at gubben får sommerjobb med smaksrett og utvidet resept-prokura på Norsk Medisinaldepot. Og under et cocktailpary et sted utenriks setter Jan Petersen en oliven i halsen av pur politisk glede. - Snart er jeg trener for landet Norge (hi-hi-hikk), sier han til Reuters.

Ona fyr er for åttende gang dette året vertskap for Dinamo Stabæk. Det går ikke så bra banen, men utenfor er man gode sammen. Og enda bedre skal det bli i juni. Med Ona9.

Norge møter Finland 22. mai og vinner lett. TV2 kan leve med det. For nå er det en annen landslagstrener man vil ha fjernet - Drillo. - Kort hår på 19-åringer er greit, men lange baller vil vi ha oss frabedt, sier kanalens sølvveps.

1. divisjon: Tom «K» vil ha VIF i cupen. Han har akkurat fått et ufrankert julekort fra Kjetil Rekdal (I og trener) og lurer på hva han mener med «fortsett å smøre tjukt på du, Tom».

England: Solskjær scorer som vanlig de målene United trenger rett før stengetid og vinner PL. Jim Solbakken (kulissmedarbeider) tar ferie på Gydske Rev for å finne løsningen på problemet Berit Riise (mor).

JUNI:

Claus Lundekvam gir Norge 2-1 på overtid mot Danmark i Parken, og ja, han scorer nok en gang med den. Dagen etter kommer Ekstrabladet med følgende førsteside: «FORPLANTET UTGJORT - VI TAPTE FOR EN TISSEMANN». Avisa BT, som vet at det danske ordet for gjøk blir morsomt for norske tilreisende skriver «DER GIKK KUK I DEN - NORSK UTLØSNING I PARKEN».

Arne Scheie prøver å glede seg, men klarer det ikke - TV2 har EM-rettighetene neste sommer. Og da Carew og Iversen scorer mot Romania på Ullevaal fire dager etter går Arne Ball rett inn i en fotball-Bondevik. I beste fall, og bare etter sterk medisinering utskrevet på resept fra SMK (statsministerens Moldekontor), vil han rekke andre omgang av cupfinalen. Forhåpentligvis «live».

Tabellen ser mer normal ut i år enn på samme tid i fjor. RBK leder og Lyn ligger sist. Og mens Alf Gaute Larsen i Dinamo Stabæk sier han vil boikotte Dagbladet på grunn av overdreven bruk av fornavn - «jeg heter Gaute Larsen» - ringer Steen Jensen til vår redaktør:

- Bare ta det med ro - i min klubb boikotter vi ingen. Men skulle det likevel bli slik at Gaute ikke vil snakke etter en kamp så er ikke det noe problem. Da kan dere jo snakke med Alf.

Eggen er tilbake på brødskiver etter seks uker på suppe og sier han aldri mer vil bruke ball-teleskopet han først fikk til jul og deretter rett i kjeven. - Æ kain itj sje gjennom veggen på nytribuna en gang, sier han iltert. Men jordas krumning engasjerer, og nå lover den pensjonerte en tredje bok etter suksessene «Godfoten» og «Spar mæ». Under arbeidstittelen «Aill bailla e tjukkast på midten - min å» drar han på research til ekvator.

1. divisjon: De 15 andre klubbene i 1. divisjon mener media er alt for opptatt av Tom Nordlie, spekkhoggeren Keiko (VG mener det er ett fett) og Sandefjord. - Ikke har'em humor og ikke har'em poeng - jeg skjønner ikke en dritt av detta maset, sier den ææærlige.

England: Ronny Johnsen er uten klubb igjen, men Jim Solbakken (kulissmedarbeider) finner løsningen. - Kjøp deg en Aston Martin og en ny Villa så får du sikkert være skadet en sesong til, er rådet.

JULI:

Tippeligaen tar ferie og Dinamo Stabæk holder krisemøte. De er under streken og sliter med to trenere som nekter å bli enige med seg sjøl. Og dinamoen sjøl - etter å ha ligget og ruget ei uke på (K)ONA(s)s fyr (dette kan da ikke stemme, dette må sjekkes) - men det står på VGs førsteside - kommer det en pressemelding som slår beina under tittelparentesenes høyborg:

«Dinamo Stabæk har i dag ansatt tidligere VG-direktør Aslak Ona - en ålreit fyr - som ny sjef på Nadderud. Hans første arbeidsoppgave vil være å løse trenerspørsmålet og konflikten mellom Alf Gaute Larsen og Dagbladet. Eller konflikten mellom Alf og Gaute, begge født Larsen, en konflikt som i følge Gaute Larsen er iscenesatt av Dagbladet. Eller rett og slett finne ut om treneren vår, trenerne våre - hvis det altså viser seg å være to - eller jeg er komplett sinnssyke. Mvh. Ingebrigt Stoned Jensen».

Navneforvirringen på Nadderud får Lyn til å reagere etter 0-7 mot Rosenborg (Skammelsrud 4). I desperat poengnød, og med dommerkortet i hånd, legger de inn protest. Grunnlaget er at Rosenborg har spilt med både Ole og Christer Basma, Odd og Inge Olsen og Harald og Martin Brattbakk samtidig. Altså 14 mann.

- Det er Smart å reise spørsmålet, og i denne Clubben lar vi ingen ting være urørt bortsett fra trenerspørsmålet, sier Atle Brynestad. I det uttalelsen faller får Nils Arne Eggen kolikk i NRKs TV-studio, gjør en brå bevegelse med hodet, skaller med Jan Åge Fjørtoft (pratemaskin) som er på vei fram for å mene noe, og slår opp kjevebeinsbruddet. Det gjør at Ola By Rise uttaler seg på vegne av RBK.

- Om æ e forbainna si du, nei æ e itj det. Æ blir berre litt oppgjett, sier Hareide-assistenten.

1. divisjon: - For å værra helt æææærlig skjønner je'kke en dritt av den Lyn-protesten, sier Tom Nordlie. Ska'rre værra sånn at du må ha to navn, ett fornavn og ett etternavn, hva skjer hvis jeg henter noen brasser med artistnavn. Kan jeg spella med 22 mann da?

England:Jim Solbakken (kulissmedarbeider) gleder seg til at sesongforberedelsene skal starte. Han tror han har en løsning på hvordan han skal nærme seg Berit Riise (mor) uten å miste pelsen.

AUGUST:

Kvinnelandslaget tar VM-gull i Kina så snørr og tårer renner med 2-1 seier over USA i finalen. På banketten spiller Per Omdal «No woman no cry» på en nett liten kornett mens Karen Espelund dribler med seg selv for pikene. Jan Åge Fjørtoft (pratemaskin), som forlangte å bli fast ekspertkommentator på kvinnefotball etter cupfinalesuksessen sist høst med radarskudd i sorte spisse (62 km/t på TV (latterlig løst av en mann med store lår - 64 cm, jeg har målt dem sjøl)) og kronisk munndiare i 120 minutter (radio), er henrykt.

- Det er stort dette altså, selv for en som startet sin proffkarriere på Kranklhaus i Østerrike er dette enormt stort. Og mens Olav Traaen (manisk) skreik at nå kan det skje Jan Åge, nå kan det skje, nå kan Norge score seiersmålet, nå kan......, nååååå....Jan Åge...., tenkte jeg på Swindon da Norge startet overgangen til 2-1, jeg har jo gjort det samme sjøl, startet en del overganger mener jeg, til Middlesbrough tror jeg, eller var det Barnsley, samme kan det være, det ble jo mål, det blir alltid det når jeg scorer, eehh prater, jeg er jo ganske rappkjefta da, jeg bodde jo på Hamar en gang før jeg begynte å kåre vinnarar og taparar sammen med Audhild Gregoriusdotten Rotehue i Sportsrevyen, etter Frankfurt, og der er jeg fortsatt ganske populær, men ikke i Stabæk for det er jo Lillestrøm som er klubben min, men i dag skal vi få fram jentene for det er de som har vunnet GULL, sier Fjørtoft i et telefonintervju med Knut Nesbø (Den Derre).

Olav Traaen (nå konge-manisk) finner sin himmelske freds plass på det nærmeste avtredet bak kommentatorboksene i den kinesiske hovedstaden - et dametoalett. NRK-kommentatoren gjorde nemlig i shortsen da avgjørelsen falt. Og til VG, som slår saken stort opp på førstesiden (uten parenteser, man trenger ikke det, denne Traaen (konge-manisk) er jo så presis), sier han følgende: «HERETTER SKAL JEG BARE SITTE Å TISSE!».

Norge slår Skottland 1-0 på Ullevaal og matchvinner er Claus Lundekvam. Med den. Langt framme i sin vi-skal-ikke-sende-EM-heller-fotballdepressive rekonvalesens ligger Arne Scheie og tisser. På bekken. Senere, når han blir frisk nok, vil han be alle norske forsvarspillere om unnskyldning for det.

1. divisjon:- Jeg syns jævla synd på Scheie, sier Tom Nordlie æææærlig. - På meg virker det som han har tryna skikkelig på kul'n.

England:Den eneste som ikke er i gang er Jim Solbakken (kulissmedarbeider). Løsningen han hadde på problemet Berit Riise (mor) var feil.

SEPTEMBER:

Her hjemme starter sesongen for Rosenborg med Mesterligaen og den opptråkka stien til seriegull. Eggen, som gjerne vil møte Drillos «Langpasningens reise med U19-landslaget - en geografisk oppmåling langs nullmeridianen foretatt med laser under sommerens firkantturnering i Greenwich» i bokhandlen til jul, tar i sitt siste bokprosjekt omkretsen rundt ekvator, sitt eget livmål «pluss to brødskiv med kjøttkak, he-he» og legger alt inn i en likning med fire ukjente - Viking-treneren, Branns rike onkel, Arne Erlandsens nye dame og det negative TV2 ikke har sagt om Nils Johan Semb - og kommer fram til svaret: Fotballen!

- Æ visst det sjø, sier den pensjonerte. - Æ het itj Nils Henrik... eeh, Nils Arne for ittno'.

Claus Lundekvam er skadet og Norge spiller bare 0-0 mot Bosnia borte. Danske aviser mener det norske landslaget er sterilt. Men mot Luxembourg på Ullevaal fire dager senere går vi til EM så det synger. På siste verset for enkelte av spillerne.

Ivar Hoff vil bytte ut ni mann fra den norske troppen fram mot EM. Det spiller ingen rolle hvem det er, bare det blir ni. Erik Foss vil bytte ut åtte - han kan ikke navnet på flere. Og i Sportsrevyen sitter vestlandsduoen Rotevatn og Fjørtoft og kårar sine vinnarar og taparar.

- Eg trur no at........., sier Gregoriusdotter Rotehue.

- Og hold kjeften din, svarer Fjørtoft (pratmaker). - Jeg vet!

- Ka da?, spør Mini på TV2?

- Jeg skulle ønske jeg var i posisjon til å si «jeg må da ha lov til å si...», sier Scheie i en pressemelding skrevet på blå resept.

For den endelig EM-bekreftelsen gir ballguruen et lite tilbakefall. Nå vil han i beste fall rekke eventuelle ekstraomganger i cupfinalen - forhåpentligvis «live». Men på Nadderud er man knapt det, i live.

- Hvis vi ikke får fyr på dette laget rykker vi ned, sier en talsmann på vegne av Alf Gaute Larsen, Alf Larsen, Gaute Larsen og Ingebrigt Stoned Jensen.

- Situasjonen vi befinner oss i er onaturlig, sier en nyinnkjøpt midtstopper fra Tøyengata 4 i Oslo.

1. divisjon: Dag Solstad tar 16.07.41 toget, presis, til sin barndoms by for å se sin første kamp siden han i tyske Cottbus tok farvel med fotballen over hele førstesida og tre sider til i Klassekampen. - Ska'n skrive bok om meg må det bli en tjukk en, sier Tom Nordlie æææærlig.

England: Sir Alex F. ber Jim Solbakken (kulissmedarbeider) om å finne en løsning på sitt problem med Berit Riise (mor). - If you can't beat'em - fuck'em, sier United-manageren over et glass. - What, sier Solbakken. - Screw her!, sier Ferguson.

OKTOBER:

Åge Hareide trener Rosenborg til det 12. strake seriemesterskapet og stiller opp i Nytt på Nytt. Da hvem-skal-ut-kategorien kommer opp, og det presenteres fire bilder på skjermen - Arne Scheie, Kjell Magne Bondevik, Nils Arne Eggen og Ingebrigt Steen Jensen - tar RBK-treneren mot til seg og velger Eggen.

- Hvorfor spør, Jon Almås.

- Scheie, Bondevik og Steen Jensen er bare syke, mens Nils Arne er sinnssyk, sier Hareide.

- Lykke til med resten av karrieren på Lerkendal, sier Knut Nærum.

- Jeg trodde det var Bondevik som er sinnssyk jeg, sier Anne-Cath.

- Stå på jenta mi, snart er det min tur ( hi-hi-hikk, auda, så store oliven det var i denne martinien da) til å lede nasjonen ut i Europa, sier Jan Petersen til Associated Press fra et politisk bistandsnachspiel i Nairobi.

Treneren ingen vet hvem er leder Viking til sølv. John Fredriksen har fyllt full tank og betaler Vålerenga til bronse. Og mens I (Rekdal) og I (Siem) takker for det, føler I (Røkke) seg en smule forbigått med Moldes fjerdeplass. Det samme gjør I (Bondevik). Av Nils Arne Eggen i Nytt på Nytt.

Lillestrøm har etter uvant streng dømming for bortelagene på Orderud Stadion rast oppover tabellen og tar femteplassen. Mye skyldes Torgeir Bjarmanns hodespill etter at han i en stygg hodeskade tidlig i sesongen fikk montert inn en jernplate i panna. For LSK-kapteinen betyr det nå at 60 prosent av heade-redskapen er i armert stål. - Jeg kan spille i ti år til med denne støtfangeren - jeg ruster aldri, sier han.

Ingebrigt Steen Jensen og direktør Aslak drar hjem til Ona for å finne ut hvilken fyr det er som trener laget etter en skuffende 10. plass. Resten av lagene som holder seg, deriblant Lyn, rykker ikke ned. Og Brann sykler videre mot konkursens rand - nå uten styre. Ernst A. Lersveen jogger derfor alene.

1. divisjon: Sandefjord rykker opp og Tom Nordlie gråter et hav. - Jeg sa're te'l gutta før matchen, at driter dere i buksa i dag må dere tørke dere sjæl. Det er psykkologi det, sier han ææærlig.

England: Jim Solbakken (kulissmedarbeider) tar Alex Ferguson på ordet og ber Berit Riise (mor) ut på middag. - What's the matter with that guy, I don't want a baby - I want John Arne, sier Ferguson oppgitt.

NOVEMBER:

Vålerenga og Lyn møtes i cupfinalen og Scheie friskmeldes akkurat i tide til å se fjerdedommeren vise to tilleggsminutter på tavla - «live». Vålerenga, som vant cupen i fjor på én eneste målsjanse, topper det og vinner 1-0 igjen - denne gangen på et sjølmål. Men I (Rekdal) er enda blidere enn for ett år siden og sier at årets kongepokal var en dobbelt taktisk triumf.

- I lurte dem jo til å score for oss, sier han til Knut Nesbø (Den Derre).

- Dagens vinnarar og taparar heiter Vålerenga og Lyn, sier Audhild Gregoriusdotter Rotevatn på Sportsrevyen.

- Nå må du...........nei, dette orker jeg ikke mer, jeg begynner i TV2, sukker Jan Åge Fjørtoft (pratmaker).

- Vi kan'ke ha en som ikke røyker og drekker her, sier Erik Foss.

- Joda, det kan vi, sier Valebrokk. - Så lenge jeg røyker og drikker for alle sammen på denne kanalen kan vi bytte ham ut med deg.

I Mesterligaen gjør Rosenborg det oppsiktsvekkende bra på bortebane. Problemet er Lerkendal, der Eggen ser på. For Åge Hareide er ikke seg sjøl med Eggen på tribunen. Men det er Eggen.

- Assa, æ ska itj si no' om han Åge - vi gjør itj sånn i Rosenborg veit du, vi er venner her, sosialdemokratiske brødre - men vi spæll jo taktisk omvendt proporsjonalt med det vi gjor' da æ bestæmt da. No tap vi jo heim og vinn bort. Og æ veit itj æ, men ka trur du publikum på Lerkendal synes om det. Dæm skit jo en lang marsj i om vi ryk på en smell når vi itj er heim - det e dæm jo vant med.

1. divisjon: - Den taktikken te'l Rekdal gåkke mot oss i Tippeligaen. Trur'n det er'n tjukkere enn meg - i huet, sier Tom Nordlie helt ærlig.

England: Alex Ferguson sender Jim Solbakken (kulissmedarbeider) på språkskole til Brighton. Ronny Johnsen sendes på sanatorium.

DESEMBER:

Nils Johan Semb, som ikke har tapt en kamp i 2002, kåres til årets trener. Nyheten blir ikke nevnt på TV2. Men i NRK er alle samlet til et helaftens portrettintervju, også Bondevik (statsminister).

- Vinnararen er......, sier Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

- Gud hjelpe meg, sier Fjørtoft (pratmaker).

- Det skulle du tenkt på da du brøt med KrF, sier Bondevik (statsminister).

- Nils Johannn fortjener detta, sier Drillo.

- Hva med Åge Steen da, sier Olav Traaen (manisk).

- Jeg har lyst til å spørre Nils Johan om hvordan det føles akkurat nå jeg, sier Espen Graff.

- Jeg må da ha lov til å si, Nils Johan, at det 2002 som du nå har hatt må være det beste 2002 du noen gang har hatt, sier Scheie.

- Bare sånn helt kort til slutt, Nils Johan, på 17 sekunder - kan du oppsummere hvilke disposisjoner du gjorde på 1-1 mot Danmark i Parken, før Claus scora med (he-he) og vi vant slik at vi kunne gå ut i en mer offensiv 4-4-2 mot Romania, som jo var den kampen som virkelig fikset EM-turen før vi tok fire poeng til mot Bosnia og Luxembourg. Og kan du samtidig si noe om hvilke motstandere du helst vil møte i gruppespillet - og hvorfor, sier Knut Nesbø (Den Derre).

- Kan noen vekke meg når dette er ferdig, sier Jan Petter Saltvedt.

På Nadderud har Alf Gaute Larsen bestemt seg for å feire jul hver for seg. Det vi si at Alf drar til mor og Gaute til far - begge Larsen. Og mens Ingebrigt Steen Jensen sender julekort til alle trenerne sine sender ikke Atle Brynestad julekort til noen. For som han sier når Aftenposten ringer og spør hvem som trener Lyn; - Jeg har ikke riktig bestemt meg.

1. divisjon: Tom Nordlie slår hjul.

England: - Dette er ikke den løsningen jeg hadde tenkt for jula, sier Jim Solbakken (kulissmedarbeider) fra Brighton.

Og så er det EM-året 2004.

Stakkars Scheie.