Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godt nytt ball-år

Fotballen er gjennomsiktig og den har Morten Pedersen sett inn i og tvers igjennom. Her har du fotballåret 2002. Hvor overraskelsene, det forutsigbare og konfliktene står i kø. Du tror det ikke engang når du har lest det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JANUAR: Arne Scheie er i sin 30. hoppuke. Hvilket betyr 30 nyttårsfeiringer med leggetid klokka 00.01 i det nye året. «Etter så mange år i bransjen har Jon (Herwig) og jeg, sjøl om Jon i sannhetens navn drøyer nyttårsnatta et par døgn lenger enn det jeg gjør, lært oss viktigheten av å sette nedslag» - sier nasjonens ballguru mens han sitter og bryr seg mindre om norske plasseringer. Scheies K-punkt denne hoppuka er at han ennå ikke har fått NRK-beskjed om at han skal til VM 2002. Han vet bare at han skal kommentere åpningskampen og en av semifinalene. Sansynligvis fra en kjeller.

Rosenborg er for første gang på fire år ikke med i Maspalomas Cup på Gran Canaria. Det betyr treninger i ABRAhallen, som ikke helt er det samme.

- Det e itj lys, det e itj varme og hain Åge Alexandersen ork æ itj, sier Eggen.

Semb tar Norge C til Portugal, vinner turneringa og 25. januar er det EM-trekning. Gruppe 5 blir som følger: England, Ukraina, NORGE, Island, Moldova, Færøyene.

- Bra trekning, jeg har al ltid ønsket å komme til Wembley, sier Semb på NRK-direkten. «Det skulle du tenkt på før,» skriver avisene dagen etter.

1. divisjon:

Tom Nordlie, enda ææærligere, trener Sandefjord:

- Hvis jeg holder vekta og ikke blir like tjukk som en hval kan detta gå jævlig bra, sier han til Dagsavisen (NTB).

England:

Steffen Iversen er tilbake i toppform for Tottenham og blir skadd etter åtte minutter mot Everton.

- Fornøyd med det - mot Wales gikk det bare åtte sekunder, sier han. David Beckham med frue er i Paris for å sjekke ut Englands VM-antrekk. Sir Alex F. sier MU ikke kan vinne ligaen.

FEBRUAR: Fra VIF-kontorene i Vallhall vil I og I - Kjetil Rekdal (overhovedtrener) og Kjetil Siem (en slags direktør) - skape identitet. De kjøper Thor, Balder og sliteren Sleipner fra Frøya uten at investor Øystein Stray Spetalen, som er på skiferie i Lech, har fått sagt at han heller vil ha Diallo, Ronaldo og Drillo. Rosenborg merker slitasje og henter hjem Fredrik Winsnes (med en gang), Vegard Heggem (skadd i over to år) og Øyvind Leonhardsen (på lån) før de drar til La Manga. Lyn vil kjøpe alle, men får ingen. Molde får ikke kjøpt noen fordi han Kjell Inge til stadighet er ute og Aker med frøken Celina, Brann og Start selger og selger, og Arne Erlandsen er fokusert på en islandsk indreløper.

Rosenborg vinner sin semifinale i den nordiske turneringa på La Manga, men når finalen skal spilles, mangler sju mann og treneren. Bent Skammelsrud er sliten. Resten skyldes kø på golfbanen.

Dinamo Stabæk fra Bærum legger ut på sin egen vinterturne i Øst-Europa og taper 4- 0 for Dinamo Tblisi. - Med Fjørtoft ville det blitt det dobbelte, sier trener Gaute Larsen.

Nils Johan Semb har ingen motstander til den internasjonale landslagsdatoen den fjerde onsdagen i måneden og innkaller proffene til treningssamling i Vallhall. Men Kjetil Rekdal nekter. - Om I hadde blitt tatt ut, og da meiner I ikke han Siem, ville det stilt seg annerledes, sier VIF-treneren.

1 . divisjon:

- Ska' jeg værra helt ææærlig, og det pleier jeg å værra, føler jeg at klubbstyret i Sandefjord har harpunert planene mine. Jeg får jo ikke lov te'l å kjøpe en dritt, sier Tom Nordlie.

England:

David Beckham reiser til Milano, og finner 27 BH-er til kona og én til David Seaman hos Gucci. Steffen Iversen er frisk i tre dager før han blir skadd på trening. Sir Alex F. sier at United ikke kan vinne ligaen.

MARS: OL er over og Arne TV-Ball er tilbake på Marienlyst for å finne ut hvilken kjeller han skal kommentere sine to VM-kamper fra. Rosenborg, som nå kunne trent på sin utmerkede treningsbane med varmekabler blir så sjenert av støyen fra anleggsarbeidet i forbindelse med bygginga av den nye tribunen, at de tar en million fra skuffen og reiser sørover. Bent Skammelsrud vil binde fluer - Erik Hoftun er trett. Begge får fri.

Branns økonomi er like dårlig som den alltid har vært. Thorstein Helstad venter fortsatt på å bli solgt til en klubb som ik ke daglig blir konkurstruet av Davy Wathne på TV2, og ansetter Berit Riise som agent. Hun kontakter i sin tur Liverpool, Einar Baardsen, Blackpool, Rune Hauge, Hartlepool, Erik Solér og til slutt Norges Vinmonopool. Som kjøper spissen til 60 prosent av Branns forlangende - uten pant.

Dinamo Stabæk fra Bærum møter Dinamo Moskva, Dinamo Zagbreb og Dinamo Bucuresti før de blir innkalt til Dinamos lokaler på Lysaker utenfor Oslo. Hvor Ingebrigt Steen Jensen, hjemme fra sin boktur til Australia, oppsummerer tre nye tap (0- 4, 0- 4 og 0- 2) på følgende måte:

- Det brant «down under» også, men ikke som her. Man skulle nesten tro Fjørtoft hadde gjort comeback bak min bokrygg.

En frustrert Gunder Bengtsson ønsker å kjøpe fire nye svensker men får ikke så mye som tre kronor av Røkke. - Når Regjeringa ikke klarer å stoppe grensehandelen gjør I det, sier Røkke fra sitt bord på restaurant Oro i Oslo.

Arne Erlandsen og LSK er tilbake på Åråsen etter Orderud-sakens andre omgang. - Vi har klart å holde fokus, si er forrige sesongs suksesstrener.

1. divisjon:

I Sandefjord ansettes tidligere Hamkam-spiller Frode Hval som assistenttrener. - Ææærlig talt, jeg fant'n ikke på Aetat på Hamar om det er det du trur, sier Nordlie til en VG-journalist (tidligere gym-elev).

England:

Steffen Iversen og Ronny Johnsen er friske - en stund. Men blir skadd i en cup-duell på Old Trafford. Ferguson sier United verken kan vinne ligaen eller cupen. Beckham og Brooklyn kjøper 50 par sandaler til den engelske VM-troppen i Marrakesh.

APRIL: Rosenborg, som akkurat er tilbake etter et to uker langt treningsopphold på St. Andrews i Skottland, serieåpner med 5- 1 over Odd i ABRAhallen på grunn av sjenerende støy på Lerkendal.

Bryne slår Lyn 3- 0 på Ullevaal (svenske målscorere) og får Atle Brynestad til å uttale følgende: - Vi spilte ikke særlig Smart i forsvar - dette er ikke min Club verdig.

Molde taper 1- 0 hjemme for Moss, og Gunder Bengtsson er misunnelig på Bry nes svensker. Mens I (trener) og I (en slags direktør) i Vålerenga slår seg på romsdalsdialekten etter 2- 1 over Bodø/Glimt: - Hva var det I sa (hvem av dere?) - I (HVEM da?) kan få orden på denne klubben.

I Kristiansand går Dinamo Stabæk fra Bærum på en kjempesmell (0- 4) for juniorlaget Start. Et tap som gir følgende Fjørtoft-kommentar i NRKs fotballsending uten Scheie (sykmeldt på grunn av VM-tristhet):

- Stabæk visste ikke hva de gjorde da de ikke brukte meg i fjor. De visste heller ikke hva de gjorde da de sparket meg. Men jeg vet - det er jo ikke bare bråk som har gjort at jeg har spilt for flere klubber enn jeg har tær; Når du får ballen innafor 16 skal du skyte den i mål.

I TV2s Ernst- og Davy-studio, nå med ny grafikk, er man ikke like velartikulerte som hos konkurrenten i spare-VM-kanalen. Erik Foss sliter fortsatt med «Lenny Benna..... eeeh, det ække så lett - jeg kjenner jo ikke han derre Viking-trener'n». Mens Ivar Hoff, som kjenner alle, nå som før sier at Semb pluss en tre-fire andre trenere må gå. Etter null landskamper og én serierunde.

Semb, som gleder seg til årets første skikkelige landskamp mot Danmark (avtalt under Røste Fossen i 1986), ler av kritikken. - TV2 har prøvd å sparke meg siden jeg fikk jobben. Jeg tar ikke Hoff alvorlig før han ordner det NFF ikke klarer - en landskamp i august, før EM-kvaliken begynner.

1. divisjon:

Sandefjord taper serieåpninga - Nordlie sier: I Vål'enga prøvde jeg å snu en tankbåt med årer - det gikk ikke. Her må jeg snu ei hvalskute. Det gå'kke det heller.

England:

Ole Gunnar Solskjær får til sammen tre minutter i Uniteds to CL-kvartfinaler og scorer fire mål - alle på overtid. Ferguson sier United ikke vinner ligaen. Beckham kjøper 49 parykker. Iversen og Johnsen deler rom på Sophies Minde.

MAI: Gunder Bengtsson opplever karrierens verste periode som trener. Moldes elendige serieåpning får imidlertid langt større konsekvenser. For etter et nytt tap 16. mai, kunngjør Sta tsministerens kontor at Kjell Magne Bondevik vil være sykmeldt ut måneden - i første omgang - på grunn av en fotball-depressiv reaksjon.

Jan Petersen avbryter til sin og fru Veslas store glede utenlandsreise nr. 27 siden regjeringsskiftet, og inntar det kontoret han tapte i regjeringsforhandlingene. Dagen etter leser du følgende på førstesidene i Dagbladet og VG;

«HÅPER MOLDE RYKKER NED».....Fungerende statsminister Petersen til anonyme Høyre-kilder i maktas midtsirkel i Trondheim, Bergen og Stavanger.

Rosenborg, som alltid har sagt at de ønsker å gjøre de andre best mulig, legger om strategien en smule. Nå skal alle de andre bli virkelig gode, bortsett fra Molde.

VM starter i slutten av måneden og Arne Scheie kommenterer åpningskampen fra en kjeller på Montebello. Umiddelbart etter kampslutt tar han sin betal-TV-fobi og drar til Arvika for å følge turneringa på svensk TV.

Nils Johan Semb, som har opplevd en gledelig jubileumsseier over Sverige (1- 0) på Ullevaal, drar til Japan og Korea for å se på alle de nasjonene som ikke vil møte oss i landskamper. Drillo fører statistikk over når og hvor - i Japan og Korea - de sier nei.

1. divisjon:

- Det æ'kke så mange som bryr seg om oss nå under VM. Og godt er det. I angrep beveger vi oss som en hval på land, sier Tom Nordlie ææærlig.

England:

Solskjær avgjør på overtid i siste serierunde og United vinner ligaen. Ferguson sier «vi vant», hvilket er de første sanne ordene han har sagt hele sesongen. Beckham kjøper 50 kimonoer i Portobello Road. Steffen Iversen er skadefri. Ronny Johnsen klubbfri.

JUNI: VG kjører ny reklamekampanje og har denne gangen et slagord som er helt sant: «Fotball-VM er ikke helt det samme uten Scheie». Dagbladet er opptatt av helse og lager reportasje på de ekstremt fuktige forholdene for stemmen fra kjelleren. Resten av nasjonens aviser dekker Tippeligaen og konstaterer at alt er ved gamle.

Hvilket betyr: RBK topper, Molde sliter, Bondevik er fortsatt sykemel dt, Brann får ikke solgt spillere, Dinamo Stabæk lurer på hvorfor det ikke har skjedd noe etter at Fjørtoft forsvant, Benny Lennartsson nyter «en jævla god rød vin» midtsommers og i Vålerenga sliter man fortsatt med vokalene. - I (en av de to) har sagt at vi ikke bryr oss om verken Scheie, VM eller politikk. I (gud hjelpe oss) er her for å gjøre Vålerenga til en toppklubb.

Arne Erlandsen bytter ikke overraskende ut sin Mercedes med en Ford Focus.

Under sin statistiske jeg-hjelper-Nils-Johan-med-alle-nei-svarene rundreise i Japan og Korea får Drillo tilbud om å trene Senegal. Han sier imidlertid nei da han får høre at Norad er i ferd med å bygge 18 leiligheter for utviste senegalesiske narkomane flyktninger i gangavstand fra hovedstadens internasjonale skole.

John Carew, som det har vært stille om, kjøper ny bil. En som ingen andre har.

Nils Arne Eggen verker etter å avslutte sin neste bestselger «Spar mæ», den han begynte på i fjor, men som av koleriske årsaker og til dels løs mage hos pressen mot s lutten av sesongen, utløste skrivesperre. Bent Skammelsrud fisker, Roar Strand kjører hest og Nils Skutle frykter det verste: Regninga for nye Lerkendal.

1. divisjon:

Tom Nordlie har vært på vekta og slår Torbjørn Svendsens 104 landskamper med 13 kilo. - Harru svær kropp, kan du ikke ljuge om det, sier Sandefjord-treneren ææærlig til Se og Hør.

England:

Vinner ikke VM. Og de som ikke vinner VM taper på sin oppførsel på den spanske solkysten og Ibiza.

JULI: Brasil vinner VM med Ronaldo og Tippeligaen spiller den siste runden før ferien. Tabellen til pausen er som følger; Rosenborg leder - alle de andre ligger bak. Og litt for langt bak finner vi Dinamo Stabæk fra Bærum. - Om ikke annet spiller vi i hvert fall publikumsvennlig fotball, sier Ingebrigt Steen Jensen. - Ingen har sluppet inn flere mål enn oss.

Bondevik kommer seg nå som Molde verken spiller eller taper fotballkamper. Jan Petersen uttaler at statsministeren kan få tilbake kontoret s itt på lån - sesongen er jo ikke ferdig ennå.

Nils Johan Semb sliter med motstander til augustdatoen på den internasjonale terminlista. I ren desperasjon henvender han seg til Samelandslaget der Terje Skarsfjord har overtatt som trener. Men responsen er lunken, for å si det mildt, etter fjorårets krangel da samme Skarsfjord opprettet et spontant Nordlandslag. - Når Semb ikke ville ha med folk nordfra i fjor får han ikke spille mot dem i år. Og forresten er Samelandslaget opptatt med en etnisk firkant-camp i Sør-Amerika hvor Aztec International 11, Inka Maneaters og Maya Indians deltar, sier Skarsfjord. Drillo fristes av turen og tar jobben som assistenttrener. Grunn: Han har bare vært én gang i Sør-Amerika.

1. divisjon:

- Ææærlig talt, du kan'ke ringe meg nå, sier Tom Nordlie til Dagbladet.no. - Jeg har ferie, er på hvalfangst.

England:

Treninga er i gang, turene også. United, Liverpool og Arsenal drar til Asia for å tjene penger. Hartlepool kommer til Norge. På Hasle-banen i Oslo (grus) møter de Vinmonopool med Torstein Helstad. Andy Cap scorer to - Helstad ett.

AUGUST: Rosenborg, hvis sesong alltid starter i august hvor de i slutten av måneden trekker Borussia Dortmund, Liverpool og Valencia i Champions League, får massiv mediekritikk for at de stiller med B-laget i første seriekamp etter ferien. - Vi ska spæll Sjæmpjons Liig vi, vi træng itj poenga, sier Eggen. - Men det gjør Sogndal som ligg på kvalifiseringsplass rætt bak Molde. Og derfor har æ tatt en avgjørels både på politisk og sportslig grunnlag.

Samelandslaget vinner firkant-campen på Drillos høyeste punkt - fire tusen meter over havet i Sør-Amerika. På toppen av det har geografi-Olsen vært i to land til mens landslaget må bruke augustdatoen til å trene på Ila Landsfengsel. Bondevik har låst seg inne på sitt kontor, og i TV2 sier Ivar Hoff at både Semb, Bondevik og en del trenere til må gå.

- Jeg mener nå at han derre Lenny Benna......eehhh, faen, han S V E N S K E N (!) i Viki ng bør gå, sier Erik Foss.

- Eller kanskje du, ber Kåre Valebrokk.

- Nei, Per-Kristian Foss må gå, sier Kjell Inge Røkke fra sin lystyacht i Middelhavet.

1. divisjon:

- Jeg går i hvert fall ikke, og det mener jeg helt ææærlig, sier Tom Nordlie.

England:

Overvektig ligastart med blodskutte og røde øyne for dem som klarer å stille lag. United har fått Martin O'Neill som manager. Steffen Iversen er skadefri fram til avspark.

SEPTEMBER: Nils Johan Semb får spillernes, Omdals, Scheies - men ikke TV2s - tillit for siste gang. Han svarer med å vinne midtbanen i den første kval-kampen. Men det blir ikke mål mot Island, bare uavgjort.

Rosenborg drar til betongkolossen Mestalla i Valencia og taper 3- 0 (Carew 2 mål - én ny bil). - Der sjer du korsen dæm kapitalistan hoild på i Europa - dæm kjøp spellera for hoinnervis av milliona mens stadion demmers ramler sammen. Men sånn e itj vi nei - vi bygg nytt. Ska dokk skriv no i morra, så skriv a t æ e stolt. Av det. Og den golfrunden æ spelt før kampen, sier Eggen.

Arne Erlandsen har mistet Focus - den er stjålet. Dinamo Stabæk fra Bærum gjør et byks oppover Tippeligatabellen når de slår Bryne og Molde. I NRK Spare-TV sier Fjørtoft at det ikke kommer til å vare. Vålerenga ligger midt på og det er I (sansynligvis begge to) veldig godt fornøyd med.

I den andre enden av byen er bare Atle Brynestad på møtene. Han eier alt, bestemmer alt og etter en kort rådføring med fru Linn bestemmer han seg for å kjøpe 1. divisjonsklubben i nærheten av Stokke - Sandefjord Ballklubb. - Med enkle bokstavgrep, og fordi alle vet at de spiller ball, kan jeg gjøre det om til S. Club. Smart - ikke sant?, sier Brynestad.

- S Club, ække det et sånd band 'a - som dattera mi hører på?, sier Erik Foss på TV2.

- Gud hjelpe denne kanal, sier ateisten Valebrokk.

- Det skulle du tenkt på før, sier Bondevik - over nedrykksstreken.

- La oss snakke fotball da dere, sier Arne Scheie privat.

1. divisjon:

- Dem hærja med meg i Enga og nå kommer'em hit også - kappitalistene. Jeg støtter han Sea Shepheard fyr'n jeg, han som er mot hvalfangst, sier Tom Nordlie.

England:

Leo er tilbake i Tottenham etter RBK-utlånet og løper på veggene i bakrommet. Steffen Iversen sitter hjemme. Skadd.

OKTOBER: Semb henter hjem seks EM-poeng mot Færøyene (B) og Moldova (H). Steffen Iversen er sensasjonelt skadefri og scorer fire ganger i Torshavn - hans første landslagsmål siden den ubotelige skaden han påførte seg sjøl sammen med Myggen i Håvard Rems campingvogn etter 1- 0 målet mot Spania i Rotterdam sommeren 2000. Rosenborg spiller velykket CL-ball hjemme på Nye Lerkendal, vinner to hjemmekamper og drar til Belfry, unnskyld Anfield, for å spille golf, unnskyld fotball. - Også ska'n Bent snart værra med i «Vil du bli Millionær» - hvis han itj e klar (sliten) da, sier Eggen.

Men det er innspurten i Tippeligaen, den bak Rosenborg, alle bryr seg om. For å havne på øverste halvd el låner Arne Erlandsen penger til ny bil i Focus bank. I siste seriekamp taper Brann 7- 2 hjemme for Molde, som holder seg og redder Bondevik. Viking blir nummer to uten at Benny Lennartsson, for andre året på rad, får taletid i TV2. Erik Foss ønsker det, men Valebrokk, som nå er blitt kristen, nedlegger nytt veto. Ivar Hoff sier Valebrokk må gå. Davy Wathe sier at han har fått nok - av seg sjøl.

Tredjeplassen går sensasjonelt til Lyn der Atle Brynestad har hentet alle fra S. Club Sandefjord, bortsett fra Tom Nordlie, for å gi en skadeskutt stall bredde den siste måneden. Og med medaljene utdelt krangler resten om Fjørtoft (Dinamo Stabæk fra Bærum), økonomien (Bodø/Glimt og Brann) om Focus er en bank eller en bil (Lillestrøm), Røkkes nære forhold til Hågensen (Molde), den dårlige eplehøsten (Sogndal) og nesten ingen verdens ting (Vålerenga) - I er fornøyd med sjetteplassen, sier en av dem. - D(I) må få ordne opp i dette selv, sier Spetalen.

Start og Moss rykker ned mens Odd spiller kvalifisering mot Sk eid. Og klarer seg.

1. divisjon:

- Hva var'e jeg sa om han Brynestad? Først harpunerte'n oss, så flådde'n oss og nå må vi som er igjen svømme uten finner (hentet til Lyn). Det gå'kke det, veit du, sier Tom Nordlie.

England:

Liverpool og Arsenal har ni poengs forsprang på United. - Vi vinner ligaen (!), sier Martin O'Neill. - Tror han ja, sier Ferguson.

NOVEMBER: Norge møter Moldova borte, vinner 2- 0 og går til topps på tabellen, men Semb får kritikk for 4-5-1, for få scoringer, feil spillervalg, feil reiseopplegg, feil mat, feil tidspunkt på pressekonferansene (sjøl den etter matchen), det faktum at han hadde glemt at Wembley er revet og feil analyse av en støttepasning fra sentral midtbanespiller til midtstopper på 2- 0 17 minutter før slutt.

- No må dokk journalistan snart se å...freser Eggen Semb-sympatisk sjøl om RBK på mirakuløst vis tar seg videre til det andre gruppespillet i Champions League. Uten Bent Skammelsrud, som denne fest-onsdagsk velden i minus 13 på Lerkendal er opptatt med med opptak av «Vil du bli Millionær».

Drillo signerer langtidskontrakt som assistenttrener for Samelandslaget da han får høre at alle etniske grupper på atlaset står i kø for å møte reindriftens store sønner borte og hjemme. - Tenk deg det 'a, i løpet av kontraktsperioden får jeg sikkert besøke 15-20 land jeg aldri har vært i, sier han til Siggen (kona) som sier det til naboen (nykter) som gjør at Dagbladet får tak storyen.

1. divisjon:

- Jeg skal på chartertur til Syden og får helt sikkert nyrestein - det har vært et hælvetes år, sier Tom Nordlie.

England:

Manchester United kan ikke leve med Martin O'Neills optimisme, gir Sir A.F. 50 millioner i året og gjenoppretter frykt og avsky på Old Trafford. - Som å få igjen en far man trodde man hadde mistet i krigen, sier Ole Gunnar Solskjær. Steffen Iversen blir lagt inn for brokk.

DESEMBER: Rosenborg vinner hjemme, taper borte for 14. gang på rad i C hampions League og tida er inne for den endelige avskjeden med Nils Arne Eggen. Da smeller bomben; - Æ sa æ skull gi mæ, men itj me hva, sier han. - Derfor har æ - sammen me'n Ola da, det er jo demokrati i Rosenborg veit du, - bestæmt at æ ska slutt å røyk.

Bent Skammelsruds deltakelse i «Vil du bli Millionær» sendes endelig på TV2. Erik Foss er tilskuer. Bent klarer seg knirkefritt opp til én million kroner-spørsmålet uten bruk av hjelpemidler da han blir angrepet av dårlig fiskelykke/dysleksi (stryk det som ikke passer). For på spørsmålet «På hvilken måte har Nansen gjort seg bemerket i historien? » - med svaralternativene A) Som oppdagelsesfarer, B) Som naturforsker og diplomat, C) Som lakselv, og D) Som statue på Fritjof Nansens plass, svarer han alternativ C uten å blunke - ja sjøl uten å ringe Eggen.

- Er det ditt endelige svar? spør Fritjof Wilborn.

- Selvfølgelig, sier Bent - jeg dro jo en på 23 kilo der i juni!

Resten kan du tenke deg sjøl. Men ikke dette; Rett før avreise til sin 31. hoppuke tildeles Arne Scheie «Det innestengte ord-prisen» for sine VM-kommentarer (to kamper) fra kjelleren på Montebello. I juryens begrunnelse - som også påpeker den psykiske helsefaren NRK-nestoren utsatte seg for da han sa ja til å kommentere to fotballkamper uten å være fysisk til stede - heter det at det var noe heroisk og inderlig over kommentarene.

1. divisjon:

Tom Nordlie overrasker trenerforeningen på en positiv måte da han sender julekort til Kjetil Rekdal. - Trur'n på den så er'n akkurat så dum som jeg tr..., sier han til Ivar Hoff på Klimt (café Lillestrøm).

England:

Manchester United leder ligaen med 16 poeng 30.12. og Alex Ferguson sier at fem strake titler er umulig (hikk!).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!