Godt nytt for Solskjær er godt nytt for Høgmo

Uavhengig av tid og sted - Molde var meget gode mot Sevilla. Vegard Forren (28) var enda bedre.

GOD: Vegard Forren storspilte i går. Dette bildet er fra den første kampen mellom Sevilla og Molde. Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo
GOD: Vegard Forren storspilte i går. Dette bildet er fra den første kampen mellom Sevilla og Molde. Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I SLUTTEN AV februar, etter to kamper mot tittelforsvarerne av Europa League, er det mye godt å si om Ole Gunnar Solskjærs Molde.

FOR DET FØRSTE er målet å spille hurtig fotball langs golvet i lengderetningen. Det gjør de i sine beste stunder med finesse og gusto.

FOR DE ANDRE er angrepspillet utformet slik at sidebackene kommer i innleggposisjoner så ofte som mulig høyt i banen. Mot Sevilla skapte både Joona Toivio (målgivende) og Per Egil Flo mange farlige situasjoner.

OG FOR DET tredje, når angrepene ikke blir avsluttet eller ballen av andre grunner havner hos motstanderen, er Molde gode i gjenvinnngsfasen.

Alt dette gjør Ole Gunnar Solskjærs kollektiv til en enhet å tro på.

MEN DET ER ikke bare ideene og spillestilen som gjør at Molde for veldig mange vil seile opp som den største favoritten til tippeligatrofeet i november. Laget er like mye et mannskap av individualister der gode valg og god utførelse gir kreativitet, tempo og flyt. Der den enkeltes ferdigheter, frekkhet og mot ikke står tilbake for noen. Og der unggutter som Sander Svendsen (18), Eirik Hestad (20) og Fredrik Aursnes (20) spiller som om Europa League-erfaring er noe de har med seg fra mor.

Uten frykt for konsekvenser.

I DET PERSPEKTIVET kunne ikke kjempen Daniel Berg Hestad (40) valgt en bedre kamp å takke for seg. Selv om det kanskje er for tidlig, for jeg er nemlig av de som er overbevist om at DBH har en tippeligasesong til i seg, la han inn årene i visshet om at Moldes midtbane er i de beste hender. For Eirik Hestad (målscorer) og Fredrik Aursnes var ikke bare litt gode denne iskalde torsdagskvelden, de var så voksene, kreative og autoritære i det meste de foretok seg at de allerede er krysset av hos mange klubber i det europeiske mellomsjiktet.

Og det - interessen som garantert vil komme fra utlandet og øke i takt med gode kamper fra start - er ikke noe Ole Gunnar Solskjær er redd for.

Det er akkurat slik han vil ha det på Aker Stadion.

MIDTSTOPPER VEGARD FORREN er alltid forbundet med utlandet. I hvert fall i de tre siste overgangsvinduene har det vært jobbet for å få Molde-stopperen til Tyskland. Og spiller han som i to kamper minus en feil mot Sevilla - og glippen kom da Llorrentes gjorde 2-0 i den første kampen, selv om jeg også gir Moi en del av skylda for defensivt slurv og manglende press - er Vegard Forren i Bundesliga ved sesongtart 2016/2017.

DET ER KANSKJE ikke så bra for Ole Gunnar Solskjær, men også en del av prosjekt Molde. Spillerne skal bli så gode at de er ønsket ute. For deretter å ta ytterligere steg. Og Vegard Forren synes å ha tatt enda ett, der det spesielle er tida på året. Når Vegard Forren er lysende i februarer - en analyse basert på det faktum at hverdagene ikke er det beste han vet, det er kampene som gjør Vegard Forren til den han er - er det bare å glede seg til vår, sommer og høst.

PER-MATHIAS HØGMO kan også glede seg. Vegard Forrens tilnærming til fotballåret 2016 gir Norges landslagstrener et problem mindre å tenke på. For er det noe vi har savnet i det norske landslaget så er det (nok) gode spillere på det nivået landslaget konkurerer.

Men nå velger jeg å krysse av for Vegard Forren også.

Han er god nok.

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer