Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Godt tegn at konkurrentene ikke tror på meg

Northug om svenskenes antydninger om bløff.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): I dag møtte Petter Northug pressen på Beitostølen, klar for sine første konkurransedager etter sykdommen som har plaget ham i hele høst.

Northug går 15 kilometer klassisk i morgen, og kroppen føles stadig bedre.

- Jeg håper jo så klart å være i form når OL starter, det er vel det de fleste ser som viktig. Alt blir lagt opp til det, og målet er å være i form under hele det mesterskapet, sier Northug.

Kan gå like fort som forrige sesong Mens nordmannen har slitt med sykdom, har konkurrentene uttalt at de ikke tror det har vært så ille med Northug. Svenskene spesielt har antydet taktisk spill.

- Det må være et bra tegn, det. Det må jeg se på som positivt, hvis det har sett sånn ut. Sånn som jeg har prestert på sommeren før, så har jeg vel sett sjuk ut i mange år før. Det er vel normalt, sier Northug til Dagbladet,og  tror vi etter hvert vil få se en skikonge i kjent form.

- Jeg tror det, absolutt. Det har føltes bra i en liten måneds tid, og hvis den progresjonen fortsetter, så tror jeg at jeg kan gå like fort som i vinter, sier han.

Northug har fått forhåndsbillett til verdenscupåpningen i Kuusamo, og det er han glad for.

- Hvis jeg ikke hadde vært kvalifisert, måtte jeg ha bevist her at jeg er god nok, og det er det ikke sikkert at jeg klarer. Så det er godt å vite at jeg allerede er klar, sier han.

Spent Beitostølen blir første test, men Northug er ikke spesielt nervøs. Den ordentlige prøven kommer med verdenscup.

- Jeg har egentlig savnet det litt med Beitostølen: Det var spenning som siste års junior og første års senior, men den forsvant litt etter hvert. Nå ser man på dette som en treningsøkt med startnummer på brystet, sier han til Dagbladet.

- Når verdenscupen kommer har man fått et lite inntrykk allerede på Beito, man kjenner kroppen litt bedre. Men man er alltids litt mer spent etter en sånn annerledes oppladning, sier Northug.

Pressekonferansen med Northug ble styrt med hard hånd, og journalistene tilstede fikk ett spørsmål hver. Det ble gjort klart at dette er det eneste pressearrangementet Northug vil gjennomføre på Beitostølen.

KLAR FOR RENN: Petter Northug på dagens pressekonferanse. Foto: Endre Vellene
KLAR FOR RENN: Petter Northug på dagens pressekonferanse. Foto: Endre Vellene Vis mer