- Godt tegn når vi er skuffet over uavgjort mot United

Tottenham holdt nullen, men United tilbake på tabelltopp.

HOLDT TETT: Tottenham-keeper Heurelho Gomes redder en av de få store målsjansene på White Hart Lane - et skuddforsøk fra Wayne Rooney før pause. Foto: Dylan Martinez, Reuters/Scanpix
HOLDT TETT: Tottenham-keeper Heurelho Gomes redder en av de få store målsjansene på White Hart Lane - et skuddforsøk fra Wayne Rooney før pause. Foto: Dylan Martinez, Reuters/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tottenham - Manchester United 0-0.

Manchester United gjeninntok tabelltoppen på bedre målforskjell og med to kamper tilgode på byrivalen City.

United spilte det siste kvarteret med en mann mindre etter at brasilianske Rafael fikk sitt andre gule kort.

Wayne Rooney og Peter Crouch hadde kampens to største sjanser - begge i løpet av de første ti minuttene.

I tillegg reddet Heurelho Gomes et par langskudd fra Rooney, mens Edwin van der Sar blant annet sto på rett plass og stoppet et brukbart frisparkforsøk fra Rafael van der Vaart.

I sluttminuttene fikk van der Vaart en stor sjanse etter en miss i eget felt av United, men han skrudde ballen hårfint utenfor krysset.

- Jeg synes vi spilte en god kamp, og vi er litt skuffet. Men jeg synes uavgjort er et rettferdig resultat. Det er et godt tegn når vi er litt skuffet over uavgjort mot et så godt lag, sier Tottenhams kroat Luka Modric, som ble tildelt en sjampisflaske som banens beste.

Store sjanser i starten Før det var gått to minutter, fikk Rooney kampens første store mulighet. United-spissen gled inn i feltet med ballen og passerte elegant en sklitaklende siste forsvarer hos Spurs. Men skuddet gikk til side for mål fra skrått hold.

Crouch fikk en enda større sjanse til å gi sitt lag ledelsen etter omkring ni minutter. Alan Hutton la lavt inn fra høyre, og Crouch rykket seg inn foran Rio Ferdinand og fikk en tå på ballen - men han styrte den like utenfor.

Rafael van der Vaart hadde et brukbart frisparkforsøk for Spurs, mens Rooney skjøt kjapt fra like utenfor feltet, men innen rekkevidden til Gomes.

To minutter før pause nikket van der Vaart like utenfor etter innlegg fra Bale. Lagene gikk til pause med null mål og to gule kort hver: Wilson Palacios og van der Vaart hos Tottenham, og Rafael og Fletcher hos gjestene.

Røde Rafael Andre omgang åpnet ikke like hektisk som den første. Ti minutter etter pause forsøkte Rooney seg med et langskudd igjen, men Gomes var nok en gang med på notene.

Et drøyt kvarter før slutt fikk Rafael sitt andre gule kort. Den unge brasilianeren løp på beina til Benoit Assou-Ekotto bakfra. Ingen stygg felling, trolig fikk han gult kort for å sabotere en angrepsmulighet for Tottenham.

United-manager Alex Ferguson var i alle fall ikke enig i dommerens vurdering.

- Jeg trenger ikke kommentere det. Dere så det selv. Jeg trenger ikke diskutere dommeren, sier skotten.

På den annen side var brassen heldig da han slapp unna med gult i første omgang da han kastet seg med knottene først inn mot beina til Wilson Palacios.

Tottenham var kanskje aller nærmest vinnermålet de siste minuttene da United-innbytter Javier «Chicharito» Hernandez serverte ballen til Rafael van der Vaart i eget felt. Men Nederlenderens forsøk på å treffe krysset endte like utenfor mål.

Tottenham tapte dermed terreng til både Chelsea, Arsenal og City, som vant sine kamper i går. Tottenham har ett poeng opp til Chelsea på fjerdeplass, åtte opp til City og United på topp.

GØY FOR NOEN: Storkampen på White Hart Lane ble kanskje ikke noe fyrvrkeri for publikum, men Fabio Capello og David Beckham så i alle fall ut til å ha det gøy. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix
GØY FOR NOEN: Storkampen på White Hart Lane ble kanskje ikke noe fyrvrkeri for publikum, men Fabio Capello og David Beckham så i alle fall ut til å ha det gøy. Foto: Matt Dunham, AP/Scanpix Vis mer