Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godt utgangspunkt for Rosenborg

Rosenborg spilte uavgjort 2-2 på bortebane mot Dunaferr i siste kvalifiseringsrunde til Champions League. Dermed har trønderne et flott utgangspunkt før returmøtet på Lerkendal om to uker. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første omgang var en heller kjedelig affære og bare Roar Strands overtidsmiss alene med keeper lignet på en målsjanse.

Etter pause åpnet kampen seg opp og det var ikke ufortjent da samme Strand sendte RBK i ledelsen etter et fantastisk angrep.

Kjempeangrep

Jan Derek Sørensen mottok ballen utenfor 16-meteren og med et presist gjennomspill fant han Frode Johnsen inne i boksen. Johnsen kunne ha avsluttet selv, men valgte uselvisk og spille til Strand på bakerste stolpe. For åpent mål kunne Strand enkelt sette ballen i nettaket.

Scoringen så ut til å tenne hjemmelaget og de tok over føringen i kampen. Etter 79 minutter misser Bent Inge Johnsen et tacklingsforsøk utenfor 16-meteren og innbytter Lengyel knaller ballen i krysset.

To raske mål

Fem minutter før slutt så Morten Knudsen ut til å ha avgjort kampen i RBKs fordel. En nydelig flikk fra Petter Belsvik havner hos den tidligere Start-spilleren, og fra skrått hold plasserer han ballen i lengste hjørnet.

Som så ofte før klarer imidlertid ikke Rosenborg å holde konsentrasjonen oppe etter en scoring. Under ett minutt senere er utlikningen et faktum da Tököli skyter via Erik Hoftun og forbi en utmanøvrert Arni Gautur Arason.

Til tross for sen utlikning fra Dunaferr bør Rosenborg være godt fornøyd med resultatet. To bortemål bør være nok til å avansere til Champions League for sjette året på rad.