Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godtar ikke 15000 i bot

Travkjendisen Atle Hamre kommer ikke til å godta boten på 15000 kroner etter at hesten Lamitech Commanche testet positivt i en dopingprøve etter et stort travløp på Jarlsberg.

- Jeg kan ikke rolig akseptere dette, sier Hamre, som har satt advokat Morten Kjensli på saken. Hamre fikk ikke straffen for den positive dopingtesten. Den er etter mye fram og tilbake å betrakte som verdiløs. Grunnen er at hesten ikke ble testet umiddelbart etter løpet. Hamre fikk straffen for ikke å ha fulgt reglementet og holdt seg til tidsfristen for dopingtesten.

- Vi møtte opp til testen. Riktignok noen minutter for seint, men vi ble avvist. To timer seinere ble hesten likevel innkalt til dopingprøve. I mellomtida hadde hesten fått medisinen, sier Hamre

- Alle vet, også Atle Hamre, at en hest som vinner et løp med 500000 kroner i førstepremie, automatisk skal testes. Hesten møtte ikke opp, og derfor får han dette forelegget, sier jurist Olaf R. Kløvstad ved Tønsberg politikammer.

- De to hjelpetrenerne til Hamre har også fått 10000 kroner hver i bot. Det er viktig å presisere at det ikke foreligger grunn til å tro at hesten travet løpet med det forbudte medikamentet i kroppen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media