Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godtar ikke unnskyldninger

Etter den beste treningshøsten på fem år, vil alpintguttas landslagssjef Marius Arnesen ha seg frabedt løpere som unnskylder dårlige resultater med få skidager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste åra har de norske alpinistene stort sett brukt høsten til å kjøre rundt og leite etter steder det går an å kjøre på ski. Og når de først har funnet noen snøfiller, har tett tåke og tung nedbør altfor ofte tvunget dem til å sitte sturende på hotellrommene sine. Utover vinteren har så de dårlige sesongforberedelsene jevnlig kommet opp som forklaring på etter nedslående resultater.

Men ikke denne høsten.

Friskere enn normalt

-  Vi har 31 skidager siden 20. september. Vi har altså vært på ski stort sett annehver dag. Vi har knapt mistet én dag på to måneder. Siden jeg kom med høsten 2000, har vi aldri vært så mye på ski, sier Marius Arnesen til Dagbladet.

Men det betyr også at unnskyldningen ryker.

-  Nå går det ikke an å si at vi ikke har fått trent bra. Jeg tror vi har prioritert de riktige tinga, sier Arnesen.

Lørdag starter v-cupen i utfor i Lake Louise. Søndag kjøres super-G. Aksel Lund Svindal, Lasse Kjus, Kjetil Aamodt og Bjarne Solbakken kjører for Norge. De norske gutta har trent i Canada siden 10. november. Riktignok ikke så mye utfor, men sammenliknet med de siste åra, også langt mer i den raskeste disiplinen.

-  Jeg tror vi er veldig klare for sesongen. Hele gjengen er friske og raske, og bortsett fra Truls Ove Karlsen som sliter med knærne og kanskje ikke kjører før jul, har det bare vært småting hele høsten, sier Arnesen.

 FORVENTNINGER: Alpinguttas landslagssjef vil ikke høre unnskyldninger om manglende snø når det går dårlig - som her for Aksel Lund Svindal. Foto: Arnt E. Folvik
FORVENTNINGER: Alpinguttas landslagssjef vil ikke høre unnskyldninger om manglende snø når det går dårlig - som her for Aksel Lund Svindal. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

Hjelpes av tannlege

Han har særlig stor tro på Aksel Lund Svindal.

-  Det er ikke mulig å ikke ha forventninger til Aksel. Vi så tendensen i v-cupåpningen i Sölden (11. plass i storslalåm 23. oktober), og han har tatt steg både fysisk og skiteknisk siden da, sier Arnesen.

Veteranene Kjus og Aamodt som kjører på Dynastar, plundrer som vanlig med å tilpasse utstyret.

-  Ja, men vi har en bedre følelse enn i fjor. De går rundt og smiler begge to, sier Arnesen.

Han er for øvrig storfornøyd med innsatsen til den nye treneren Knut Johan Bere. Han er skitrener med helsefaglig bakgrunn (utdannet tannlege), og har spesielt ansvar for å følge opp helheten rundt løpernes helsesituasjon.

-  Det har fungert meget bra til nå, sier Arnesen.

Vinn en drømmetur med VISA til De olympiske vinterleker i Torino 2006

http://www.dagbladet.no/ol/visa/

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!