Godtar mindre penger for Riise

Aalesund FK er villige til å godta en mindre kontantbetaling og videre opsjoner for å sikre John Arne Riises overgang fra Monaco og Fulham.

Riise har allerede blitt enig med Fulham om sin personlige avtale, og klubbene er enige om en overgangssum på 40 mill. franske franc (49 mill. kroner) for 20-åringen.

Men Aalesunds konktraktfestede krav om drøyt ni mill. kroner, 25 prosent av videresalgssummen, holdt på å stoppe avtalen. For ifølge Monaco er det Fulham som må betale summen - i tillegg til de 49 millionene.

I dag sendte imidlertid Aalesund FK et nytt forslag til Fulham for å få salget i orden. For ti dager siden avviste engelskmennene en annen avtale med klubben.

Mindre sum kontant

- På grunn av omstendighetene har vi sagt at vi vil bidra til at John Arne kan få skifte klubb. Derfor har vi sendt et revidert tilbud, sier Jon Ketil Gjørtz, styreleder i Ålesund Fotball AS til Dagbladet.no.

Det nye forslaget innebærer at AaFK godtar en mindre sum kontant ved overgangen, og i stedet får nye prosenter dersom Riise blir solgt fra Fulham.

- Det ligger også an til en prestasjonsavhengig avtale, etter hvor mange kamper John Arne spiller for Fulham. Det er mange muligheter i forslaget, sier Gjørtz.

Tigana på ferie

Styrelederen venter ikke noe kjapt svar fra Fulham. Klubbens manager Jean Tigana er ikke tilbake fra ferie før mandag, samme dag som Riise etter planen skal gå igjennom en medisinsk undersøkelse i London.

- Det kan nok hende dette drøyer. Men vi synes vi har strukket oss så langt vi kan. Vi kan ikke beskyldes for å velte avtalen, sier Gjørtz til Dagbladet.no.

NÆRMER SEG AVTALE: Alt tyder på at John Arne Riise blir Fulham-spiller. Nå har Aalesund bestemt seg for å godta mindre penger for å få avtalen i havn. Foto: SCANPIX