Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Godtar unnskyldningen

- Håndballpresident Tor Lian ringte meg og ba om unnskyldning. Jeg merket at han var veldig lei seg. Jeg godtar unnskyldningen. Men jeg skjønner ikke at forbundet kan ha en sånn mann som Terje Anthonsen som ansatt etter dette.

Det sier Anja Andersen dagen etter at Dagbladet gjorde henne kjent med den såkalte Anja-testen i den nyeste utgaven av håndballforbundets offisielle organ, Håndballmagasinet. - Etter alt det han har gjort mot meg, er jeg blitt immun mot Terje Anthonsen. Men nå håper jeg det snart er slutt, sier Anja til Dagbladet.

Tar opp saken

Ledelsen i Bækkelaget støtter sin lagkaptein i håpet om at Terje Anthonsen blir fjernet fra sine viktige stillinger som redaktør for forbundets offisielle organ Håndballmagasinet og leder for håndballforbundets dommerkomité.

Formannen i Bækkelagets Sportsklubb, Bjørn Trulsen, ble også oppringt av Tor Lian, som ba om unnskyldning. Trulsen benyttet anledningen til å kreve at håndballpresidenten gjør noe konkret i saken.

- Jeg sa til Tor Lian at forbundet nå må rydde opp i sitt eget hus.

- Han svarte at det var han meget klar over og lovet å ta saken opp med resten av forbundets ledelse, forteller Bjørn Trulsen til Dagbladet.

Preget av hetsen

- Forlangte du at Terje Anthonsen blir fjernet umiddelbart?

- Jeg sa at vi forventer reaksjoner fra forbundets side snarest mulig, seinest rett over helga, forteller BSK-formannen Bjørn Trulsen til Dagbladet.

Stemningen i Bækkelagets leir var preget av Anja-hetsen, selv om den første sjokkreaksjonen la seg etter hvert.

- Jeg begriper ikke hvordan denne mannen (Terje Anthonsen) kan begå en slik blunder.

- Denne motbydelige hetsen rammes av flere paragrafer i lovverket, sier Bækkelagets trener Frode Kyvåg.

Ubeleilig tidspunkt

Han snakket med klubbens advokater i går, og nevner aktuelle paragrafer i fleng.

- Det dreier seg om trakassering, ærekrenkelse og brudd på andre paragrafer, sier Frode Kyvåg, som lover å forfølge saken allerede kommende mandag.

Samtidig understreker Frode Kyvåg og klubbformannen Bjørn Trulsen at saken kommer på et meget ubeleilig tidspunkt.

- Vi spiller en fire-poengs-kamp mot Tertnes denne helga, sier Frode Kyvåg.

- Man kan lure på om tidspunktet for hetsen er helt tilfeldig valgt, sier Bjørn Trulsen.

  • - Vi i forbundsstyrets arbeidsutvalg har ennå ikke drøftet saken. Tor Lian har vært opptatt, på hjemreise fra København og på møter, forteller forbundets visepresident Kari Jørstad som er i arbeidsutvalget sammen med Lian og styremedlem Bente Breivik Petterson.
  • Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med Tor Lian i går kveld.
LEI SEG: </B> -Jeg merket at Tor Lian var lei seg da han ringte meg, sier Anja til Dagbladet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media