Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscupavslutningen i Åre

Goggia vant utforcupen: Tre poeng skilte

Lindsey Vonn tok seieren i tirsdagens utforrenn, men Goggia tok seieren sammenlagt. Ragnhild Mowinckel havnet på 15.plass.

TOPP TRE: Sofie Goggia, Lindsey Vonn og Alice McKennis. Foto: Andreas Pranter / Bildbyrån
TOPP TRE: Sofie Goggia, Lindsey Vonn og Alice McKennis. Foto: Andreas Pranter / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sofia Goggia lå som verdenscupleder med 23 poeng foran amerikanske Lindsey Vonn før tirsdagens utforrenn i Åre.

Vonn kjørte et kjempeløp og havnet seks hundredeler foran Goggia. Derimot måtte en tredje utøver komme imellom Vonn og Goggia for at amerikaneren skulle ta en ny krystallkule.

Alpinisten har også et annet mål. Vonn har lenge sagt at målet er å ta rekorden til Ingemar Stenmark. Hun er per dags dato verdens beste alpinkjører, og hadde samlet 81 verdenscupseirer før dagens utforrenn.

Tirsdag tok hun sin 82 verdenscupseier. Vonn vant dagens utforrenn, men Sofia Goggia ble verdensmester i utforcupen.

- Hovedgrunnen til at jeg vil ta den tittelen før jeg gir meg er fordi jeg vil si at jeg er verdens beste. Det er forskjell på å være verdens beste og verdens beste kvinne, sier Vonn om rekorden til Stenmark til Ekspressen.

- Ingemark holder liv i karrieren min, jeg takker han for det. Forhåpentligvis holder kroppen min også, sier Vonn til NRK.

Sofia Goggia var stolt og glad over å få motta krystallkulen.

- Dette har jeg drømt om veldig lenge. De siste dagene har vært tøffe, men jeg fikk ut de siste kreftene i dette løpet. Gratulerer til Vonn, det er en ære å kjøre mot henne, sier Goggia til NRK.

Vonn håpte kollega McKennis ville hjelpe henne til utforcup-tittelen.

- Jeg mistet tittelen med tre poeng, det er litt surt. Men jeg er fornøyd med prestasjonen, det var et godt løp. Jeg skulle ønske kollegaen tok andreplassen, sier Vonn til NRK.

Første omgang

Ragnhild Mowinckel og Kajsa Lie var Norges representanter. Mowinckel var første nordmann ut som nummer 11, mens Lie startet som nummer 21.

Herrenes utfor ble utsatt på grunn av sterke vindforhold.

Sofia Goggia gikk raskt i tet med tiden 55.71, men da Lindsey Vonn gikk på banen dyttet hun Goggia ned fra toppen. Vonn kjørte inn til tiden 55.65, snaut seks hundredeler foran italieneren.

Ragnhild Mowinckel fikk ikke det helt til å sitte. Tiden ble 56.71 og havnet på en 15. plass.

Ungjenta Kajsa Lie fikk også det tøft mot verdensstjernene. Tiden ble 57.37.

Ubeskrivelig sesong

Ragnhild Mowinckel har uten tvil hatt årets sesong. I desember 2017 havnet hun på verdenscup-pallen for første gang, før hun tok dobbelt sølv, i storslalåm og utfor, i OL i Pyeongchang i februar.

For fire dager siden tok Molde-jenta sin første verdenscupseier noensinne.

- En drømmesesong, en virkelig gjennombruddssesong for Ragnhild, sier NRK-kommentator Marius Arnesen.

Verdenscupen i Åre er den siste for sesongen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!