Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Golberg møtte VM-veggen fire år før Iversens fall: - Knalltøft

26-åringen kom seg over skuffelsen. Nå har han klokketro på sin ett år yngre kollega.

SYMPATISERER MED IVERSEN: Pål Golberg. Her etter 15 km på Blinkfestivalen i 2016.  Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
SYMPATISERER MED IVERSEN: Pål Golberg. Her etter 15 km på Blinkfestivalen i 2016. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I 2013 lå Pål Golberg rett ut i målområdet i Val Di Fiemme.

Norge hadde røket ut i semifinalen i lagsprinten, kroppen til stortalentet hadde sagt stopp og overskriftene var ikke nådige i etterkant av løpet.

- Jeg visste tidlig at jeg ikke hadde dagen, og mange andre gikk fort. Det fungerte rett og slett ikke, sier Golberg søndag om rennet han gikk med Petter Northug.

Så kollisjonen

Da Dagbladet snakket med 26-åringen, hadde skiløperen fra Gol nettopp sett Emil Iversen kollidere med Iivo Niskanen. Iversen byttet spor foran finnen, og i etterkant har mange har gitt nordmannen skylden.

Iversen har selv omtalt sine egne prestasjoner med krasse ordelag:

- Nå er det veldig tøft. Det er jeg som skuffer. Johannes (Høsflot Klæbo red. anm.) hadde kanskje tatt det om han hadde gått begge etappene selv, sa den skuffede trønderen til NRK i etterkant av løpet.

Iversen truet også i en periode med å reise hjem fra hele mesterskapet, noe han senere trakk tilbake.

HÅN: Gullet glapp for Sami Jauhojärvi da norske Emil Iversen kjørte inn i lagkameraten på oppløpet. Nå varsler han krig mot nordmannen. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Følte skyld

Det er en god ting, skal en tro Pål Golberg.

Skiløperen fra Gol følte selv skyld i etterkant av semifinalen i Italia. Særlig fordi man i lagsprint ikke bare har ansvar for seg selv, men også makkeren.

Da er det kjipt å være den som har den dårlige dagen, erfarer skiløperen.

- Håper for Emils del at han ikke mente det han sa. Han gjorde et bra renn, han er i form og det uhellet i dag forandrer ikke noe som helst, sa Golberg forut for nyheten om at Iversen likevel blir i Lahti.

- Må presse på

26-åringen legger vekt på viktigheten av å gå renn. Det gjorde det lettere for Golberg å fort komme over skuffelsen etter VM.

Samme år som tårene rant i Val Di Fiemme, vant hallingdølen sitt første verdenscuprenn.

- Det er toppidrett. Knallhardt. Det var veldig kjipt der og da, og de dagene som fulgte. Samtidig kommer man ingen vei med å grave seg ned, sier Pål Golberg om hva han lærte for fire år siden.

- Det er bare en ting å gjøre: man må presse på, legger han til.

Tror på Iversen

Hurtigtoget ikke var en av de uttatte til årets VM.

Dette på tross av at han startet årets sesong knallsterkt. På Beitostølen herjet han og VM-medaljevinner Johannes Høsflot Klæbo med verdenseliten, og Golberg håper å kunne gjenskape den formen i tiden framover.

- Neste mål for meg er World Cup i Drammen etter VM. Det gjelder å være på hugget der, og prøve å fortsette på samme måte som jeg begynte sesongen, sier Golberg som for øyeblikket ligger på 19. plass i verdenscupen.

Når det gjelder Emil Iversen, er skiløperen sikker i sin sak.

- Han er fortsatt en medaljekandidat på onsdag, og en av de dyktigste vi har, slår Golberg fast.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media