JUNIORVERDENSMESTER: Pål Golberg (midten) ble nummer to på mandagens sprint bak Thomas Northug, men i dag var det golingens tur til å stå øverst på seierspallen i junior-VM da han vant 10 kilometeren i Hinterzarten foran russerne Jevgenij Belov og Petr Sedov.  Foto: Kristin Åsarmoen Rygg
JUNIORVERDENSMESTER: Pål Golberg (midten) ble nummer to på mandagens sprint bak Thomas Northug, men i dag var det golingens tur til å stå øverst på seierspallen i junior-VM da han vant 10 kilometeren i Hinterzarten foran russerne Jevgenij Belov og Petr Sedov. Foto: Kristin Åsarmoen RyggVis mer

Golberg sikret nytt norsk juniorgull

- Full klaff på alle måter.

|||Pål Golberg ble Norges annen juniorverdensmester herreklassen da han vant 10 km klassisk i junior-VM langrenn onsdag.

Løperen fra Gol henviste russerne Jevgenij Belov (9,6 sekunder bak) og Petr Sedov (33,8) til henholdsvis sølv og bronse.

Golberg tok sølv på mandagens sprint i fri teknikk.

— Sølvet på sprinten var bra, men dette var noe helt annet. Alt stemte for meg, så det var full klaff på alle måter, sa Golberg, som også hadde familien til stede på stadion i Hinterzarten.

Finn Hågen Krogh endte på fjerdeplass, slått med 40,7 sekunder av landsmannen.

Vinneren fra sprinten, Tomas Northug, ble nummer elleve, mens Didrik Tønset endte på en skuffende 41.-plass.

Landslagssjef Roar Hjelmeset leder et norsk lag som virkelig har markert seg så langt.

— Man kan si at jeg stråler om kapp med solen. Vi hadde mål om å ta medalje i hver øvelse, og så langt har det gått over all forventning med to gull, sa juniortreneren.

— Golberg ble bare slått av Tomas Northug på sprinten, så han var nok veldig innbitt på 10-kilometeren. Og han har sin styrke i klassisk, sa Hjelmeset.

(NTB)

- ALT STEMTE: Pål Golberg sier alt stemte på dagens 10 kilometer i Hinterzarten.Foto: Kristin Åsarmoen Rygg
- ALT STEMTE: Pål Golberg sier alt stemte på dagens 10 kilometer i Hinterzarten.Foto: Kristin Åsarmoen Rygg Vis mer